Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα έργα και οι ημέρες του θρυλικού Tom Brady
| 2020-08-03 23:52:00

Τα έργα και οι ημέρες του θρυλικού Tom Brady

Sportdog Team
Τα έργα και οι ημέρες του θρυλικού Tom Brady

Μία ημέρα σαν και σήμερα, στις 3 Αυγούστου του 1977, είδε για πρώτη φορά το φως ο Thomas Edward Patrick Brady Jr., στο San Mateo της California. Πλέον, 43 χρόνια μετά, είναι ένας πραγματικός θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου, με τη φήμη του να εξαπλώνεται πολύ πιο μακριά από αυτό. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί για τους New England Patriots και το αμερικάνικο ποδόσφαιρο ό,τι ο Michael Jordan για τους Chicago Bulls και το μπάσκετ των 90s ή ο Pele για την εθνική Βραζιλίας και το ίδιο το ποδόσφαιρο από το 1950 μέχρι το 1970. Ναι, ακριβώς αυτή είναι η επιρροή του. Με μια σημαντική διαφοροποίηση: Ξεχωρίζει σε ένα άθλημα που απασχολεί αποκλειστικά τις ΗΠΑ. Κι όμως, τον γνωρίζουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η βιογραφία

Ο Tom είναι το μοναδικό αγόρι της Galynn και του Tom Brady sr, που έχουν ακόμη τρεις κόρες: τις Nancy, Julie και Maureen. Η οικογένεια Brady εκτός το ότι είναι πάρα πολύ δεμένη, αγαπούσε ανέκαθεν ιδιαίτερα τα σπορ. Το ενδιαφέρον του Tom Jr. για το αμερικάνικο ποδόσφαιρο προέκυψε από πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα όταν ξεκίνησε το σχολείο. Τότε ήταν που άρχισε να παρακολουθεί το εν λόγω σπορ. Εξελίχθηκε σε fan των San Francisco 49ers και είδωλό του ήταν ο quarterback Joe Montana, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε και ΝΒΑ με τους Los Angeles Lakers και τους Boston Celtics να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του. Μεγαλώνοντας ηλικιακά, ο Brady μεγάλωνε εντυπωσιακά και σωματικά, φτάνοντας ήδη πριν τα 19 στο 1,93 μ. σε ύψος. Κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο πανεπιστημιακών του χρόνων στο πανεπιστήμιο του Michigan ήταν αναπληρωματικός quarterback της κολεγιακής ομάδας αλλά το 2000, στο τρίτο του έτος έγινε βασικός και αρχηγός.

Οι Patriots

Όταν η κολεγιακή του καριέρα ολοκληρώθηκε, ο Brady ήταν ένας ολοκληρωμένος quarterback με δυνατό και ακριβές χέρι, με την ομάδα του να κερδίζει 20 από τα 25 της παιχνίδια. Ωστόσο, στο draft έπεσε στον 6ο γύρο και την 199η θέση, όπου και τον επέλεξαν τελικά οι New England Patriots. Μία από τις τελευταίες επιλογές, φυσικά με τον κατώτατο μισθό. Ο Brady κατά την rookie season του δεν ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής παίζοντας μόνο σε ένα παιχνίδι (είχε μόλις 1/3 πάσες όλη τη χρονιά), ευρισκόμενος στην 4η θέση της ιεραρχίας των QB της ομάδας πίσω από τους Drew Bledsoe, Michael Bishop και John Friesz.

Το τέλος της σεζόν τον βρήκε όμως στη θέση του αναπληρωματικού. Το 2001 βρήκε τον Brady να δουλεύει πολύ σκληρά στην offseason και να βελτιώνεται σε τρομερό βαθμό. Τόσο που οι προπονητές των Patriots εντυπωσιάστηκαν. Στο δεύτερο παιχνίδι της επόμενης σεζόν, ο (βασικός) Bledsoe τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Brady. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, γράφτηκε ιστορία. Αρχής γενομένης από τους επόμενους δύο αγώνες, ο -άγνωστος στους περισσότερους αναλυτές της NFL- Brady εντυπωσίαζε με τις επιδόσεις και το παιχνίδι του.

Τα Super Bowls και το legacy

To 2001 βρήκε τον Brady να ξεχωρίζει στο Super Bowl και τότε ήταν που όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται να γίνει θρύλος. Οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο και κατέκτησε επίσης τον τίτλο του MVP, σε ηλικία 24 ετών. 'Εγινε μάλιστα ο νεότερος quarterback που κερδίζει το Super Bowl. Στο Super Bowl XXXVIII, τον Φεβρουάριο του 2004, οι Patriots αντιμετώπιζαν τους Carolina Panthers σε ένα αξιομνημόνευτο παιχνίδι. Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, η ομάδα του Brady θα κατακτούσε τον τίτλο, με τον ίδιο και πάλι MVP και τον 26χρονο πια αθλητή να γίνεται ο πρώτος που έχει δύο Super Bowls σε αυτή την ηλικία, για να ακολουθήσουν ακόμη 4, το 2005, το 2015, το 2017 και ασφαλώς το 2019.

Ανάμεσα στα επιτεύγματά του το ρεκόρ με τις περισσότερες σερί νίκες (21, τη σεζόν 2003-04) αλλά και η αήττητη χρονιά των Patriots, το 2007. Έχει κερδίσει περισσότερες γιάρδες και έχει πετύχει τα περισσότερα touchdowns από κάθε άλλον quarterback στην ιστορία των playoffs. Έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό εύστοχων πασών της ιστορίας (97.2%) στη λίστα με τους παίκτες που έχουν επιχειρήσει πάνω από 1.500. Εκτός από την -δεδομένη πια- δόξα, ο Tom Brady εξαργυρώνει και τον τίτλο του GOAT που του έχει αποδοθεί από πολλούς και με τα συμβόλαιά του. Στα 22 χρόνια της καριέρας του έχει μέσο όρο συμβολαίων $15.000.000/έτος. Καθόλου άσχημα, αν αναλογιστεί μάλιστα κάποιος ότι δε φαίνεται να σκοπεύει να αποσυρθεί άμεσα.

Η Gisele

Ο Brady διατηρούσε δεσμό από το 2004 μέχρι το 2006 με την ηθοποιό Bridget Moynahan, με την οποία απέκτησε και έναν γιο. Αφού χώρισαν, γνώρισε την Βραζιλιάνα supermodel Gisele Bündchen, έκανε μαζί της σχέση και τελικά παντρεύτηκαν στις 26 Φεβρουαρίου του 2009. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους απέκτησαν και το πρώτο τους παιδί, τον Benjamin Rein, για να ακολουθήσει η κόρη τους, Vivian Lake, το 2012.

Νέο ξεκίνημα στους Tampa Bay Buccaneers

Έχοντας κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του -αλλά και στην προσωπική του ζωή, έχοντας στο πλάι του μία από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου- θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μπορεί να σταματήσει. Ο ίδιος όμως φαίνεται να αναζητά και να βρίσκει νέα κίνητρα. Ίσως έχει βάλει στόχο να κερδίσει ακόμη περισσότερα Super Bowls και στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του. Αυτή τη φορά όμως με τα χρώματα άλλης ομάδας.

Στις 17 του περασμένου Μαρτίου ανακοίνωσε πως θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής στους Tampa Bay Buccaneers, οι οποίοι του προσέφεραν συμβόλαιο ύψους $30.000.000/έτος. Όλοι, περιμένουν να δουν τη συνύπαρξή του με τους σταρ των Bucs Chris Godwin και Mike Evans, που σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα.

ΠΗΓΗ: Esquire.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags