Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Εξέθεσαν τον Ρομπέρτο, έφαγε 6 γκολ - Έχει βαρύνει, καμία σχέση με Ολυμπιακό"
| 2020-08-03 18:08:00

"Εξέθεσαν τον Ρομπέρτο, έφαγε 6 γκολ - Έχει βαρύνει, καμία σχέση με Ολυμπιακό - Καλύτερα ο Σα"!

του Γιώργου Κτενά
"Εξέθεσαν τον Ρομπέρτο, έφαγε 6 γκολ - Έχει βαρύνει, καμία σχέση με Ολυμπιακό - Καλύτερα ο Σα"!

Ολυμπιακός: Στη φετινή παρουσία τού Ρομπέρτο στο ισπανικό πρωτάθλημα αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Βαγγέλης Λυκάκης, που γνωρίζει άριστα το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Μίλησε για την προοπτική επιστροφής τού Ισπανού τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό, στο αν μπορεί να κρατήσει στον πάγκο τον Ζοσέ Σα, αλλά και αν είναι ο τερματοφύλακας που θυμόμαστε στην πρώτη του θητεία στο Λιμάνι.

Βαγγέλη, ποια είναι η εικόνα που σχημάτισες για τον Ρομπέρτο από τη φετινή του παρουσία στο ισπανικό πρωτάθλημα;

"Ο Ρομπέρτο ήταν φέτος στην Αλαβές, ήταν αναπληρωματικός βέβαια γιατί ο βασικός τερματοφύλακας ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Έπαιξε όμως στο Κύπελλο και στο τέλος αναγκαστικά σε κάποια παιχνίδια λόγω τραυματισμού του βασικού τερματοφύλακα. Σχετικά καλά τα πήγε, αλλά έπεσε σε περίοδο που ήταν χάλια η Αλαβές. Τον εξέθεσαν όμως, έφαγε 6άρα από τη Θέλτα ενώ το σκορ θα μπορούσε να ήταν 8 και 9 γκολ κατά της Αλαβές. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες ο Ρομπέρτο κι ας δέχτηκε 6 γκολ. Γενικά η εικόνα που άφησε στο τέλος ήταν ικανοποιητική".

Είναι ο τερματοφύλακας που θυμόμαστε από τη θητεία του στον Ολυμπιακό;

"Δεν είναι ο τερματοφύλακας που ήταν όταν είχε φύγει από τον Ολυμπιακό, τότε είχαμε την εντύπωση ότι θα έκανε σπουδαία σεζόν στην επόμενη ομάδα. Αλλά δεν του είχε βγει η σεζόν στην Εσπανιόλ τότε και, τώρα, πήγε σε μια μικρομεσαία ισπανική ομάδα για να είναι αναπληρωματικός. Τα προσόντα του είναι γνωστά, ήταν σε καλή κατάσταση αλλά στα τελευταία ματς έδειξε ότι βρίσκεται τον καλό εαυτό του. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τερματοφύλακας θέλει ρυθμό, παιχνίδια. Δεν γίνεται με ένα ματς κάθε τόσο να τα καταφέρει". 

Θεωρείς ότι αν επιστρέψει στον Ολυμπιακό μπορεί να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του, με ψυχολογία και καλύτερη ίσως γυμναστική;

"Σίγουρα μπορεί να το κάνει σε μια ομάδα που έφτιαξε την καριέρα του. Το σώμα του δεν είναι εύκολο, πρέπει να δουλέψει, έχει βαρύνει, πρέπει να δουλέψει γιατί αρχίζουν τα προβλήματα. Γενικά δεν του βγήκε η αποχώρηση από Ολυμπιακό, έκανε καλές πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ τότε, αλλά δεν του βγήκε η συνέχεια. Κίνηση σωστή θα ήταν για την καριέρα του αν επιστρέψει".

Θα μπορούσε ο Ρομπέρτο που είδες φέτος να κρατήσει στον πάγκο τον Σα, αν τελικά έρθει στον Ολυμπιακό;

"Ο Ρομπέρτο ούτε καν, ο Σα είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από Ρομπέρτο. Γενικά δεν μου άρεσε πολύ ο Ρομπέρτο, περισσότερο μου άρεσε ο Σα. Ήταν καλύτερος στα μπλοκαρίσματα ο Σα, ενώ ο άλλος είναι πιο βαρύς, θέλει ρυθμό, ρέντα, καλή άμυνα. Στη λογική όμως ότι έρχεται για δεύτερος τερματοφύλακας, είναι μια χαρά. Στη λογική ότι έρχεται για πρώτος επειδή φεύγει ο Σα για την Ατλέτικο ας πούμε, τότε ο Ολυμπιακός πέφτει επίπεδο γιατί ο Πορτογάλος έχει κάνει πολύ καλή χρονιά. Είναι αναλόγως τι θέλει ο Ολυμπιακός. Άλλο για δεύτερος τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο, που θα μπει να κάνει δύο-τρία αξιόπιστα παιχνίδια, κι άλλο να έρθει ως βασικός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tεράστια μαγκιά Αβραάμ! Αδιανόητη πρόταση στον Ολυμπιακό - Δεν έχει ξαναγίνει - Άφωνος ο Μαρινάκης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags