Facebook Pixel Ολυμπιακός – Champions League: Τρομερό δώρο σε Ολυμπιακό – Πρόκριση… χωρίς να παίξει – Μία ανάσα από το Champions League!
Ποδόσφαιρο
| 2020-08-08 00:03:00

Τρομερό δώρο σε Ολυμπιακό, πρόκριση χωρίς αγώνα - Μία ανάσα από Ch. League - Πήρε... 10 μύρια!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τρομερό δώρο σε Ολυμπιακό, πρόκριση χωρίς αγώνα - Μία ανάσα από Ch. League - Πήρε... 10 μύρια!

Ολυμπιακός – Champions League: Μπορεί η σεζόν για τον Ολυμπιακό να ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μολινό, με τον άδικο αποκλεισμό από τη Γουλβς, ωστόσο 24 ώρες μετά οι Πειραιώτες πανηγύρισαν μία… μεγάλη πρόκριση, χωρίς να παίζουν!

Συγκεκριμένα, με την πρόκριση της Λιόν κόντρα στη Γιουβέντους στο Final 8 του Champions League, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς εξασφάλισε αυτομάτως την παρουσία της στα play-off (τα οποία θα είναι κανονικά διπλά ματς) της διοργάνωσης στις 25 Σεπτεμβρίου, γλιτώνοντας δηλαδή το μονό ματς του Γ' προκριματικού γύρου. Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο αν μία εκ των Νάπολι (αν περάσει την Μπαρτσελόνα) ή Λιόν σηκώσει το τρόπαιο.

Πώς έγινε όλο αυτό το... ντόμινο; Λοιπόν, ο Άγιαξ είναι επικεφαλής στα playoffs, οπότε αν περάσει η Λιόν ή η Νάπολι (δεν εξασφάλισαν έξοδο στο Champions League μέσω των αντίστοιχων πρωταθλημάτων), από επικεφαλής των playoffs πηγαίνει στους ομίλους. Ο Ολυμπιακός είναι επικεφαλής του 3ου προκριματικού, οπότε ανεβαίνει κι αυτός γύρο (μαζί του και η Σλάβια), ώστε στα playoffs (μονοπάτι πρωταθλητών) να έχει 8 ομάδες.

Η εξέλιξη αυτή προφανώς και είναι εξαιρετική για τους Πειραιώτες, καθώς τους... στέλνει ακόμα πιο κοντά στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League, συγκεκριμένα δύο ματς απόσταση, ενώ εάν δεν τα καταφέρουν να μπουν στους ομίλους της κορυφαίας διοργανώσεις, έχουν από απόψε κλειδώσει την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League.

Σημειώνεται ότι η κλήρωση των play-off είναι προγραμματισμένη για την 1η Σεπτέμβρη και τα ματς θα διεξαχθούν στις 22 και 30 Σεπτεμβρίου.

*** Ο Ολυμπιακός εκτός από την... άτυπη πρόκριση, με το δώρο της Λιόν εξασφάλισε μίνιμουμ και 10 εκατομμύρια ευρώ, από την παρουσία του στην Ευρώπη. Είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ από τη συμμετοχή στα πλέι οφ και άλλα πέντε, εάν στο χειρότερο σενάριο, συνεχίσει στο Europa. Αν συνεχίσει στους ομίλους του Champions League, προφανώς και το ποσό θα αυξηθεί!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάει βόμβα στον Ολυμπιακό μετά τη Γουλβς - Επαφές Μαρινάκη στην Αγγλία - Τινάζει την μπάνκα!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags