Facebook Pixel Europa League: Πρόκριση με πέναλτι στην παράταση για Γιουνάιτεντ – Το… πάλεψε ο Ζέκα - Ίντερ για κούπα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-08-11 00:38:00

Πρόκριση με πέναλτι στην παράταση για Γιουνάιτεντ – Το… πάλεψε ο Ζέκα - Ίντερ για κούπα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Πρόκριση με πέναλτι στην παράταση για Γιουνάιτεντ – Το… πάλεψε ο Ζέκα - Ίντερ για κούπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Europa League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ έκλεισαν τα πρώτα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά του Europa League.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ κόντρα στην Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα, την οποία τελικά και νίκησαν 1-0 στην παράταση, στο ματς που έγινε σε ουδέτερο γήπεδο στη Γερμανία και χωρίς κόσμο λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Παρότι το 90λεπτο έληξε χωρίς σκορ, το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και πολλές φάσεις, ενώ οι Δανοί δεν… φοβήθηκαν, κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους κι είχαν κι αυτοί κάποιες ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουν. Η Γιουνάιτεντ ίσως άξιζε να πάρει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια, ωστόσο δεν τα βρήκαν δύσκολα απέναντι στον πορτιέρε της Κοπεγχάγης, τον οποίο τελικά και νίκησε ο Μπρούνο Φερνάντες με πέναλτι στο 95’, το οποίο κέρδισε ο Μαρσιάλ.

Μετά το γκολ η ομάδα του Σόλσκιερ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο κι έχασες μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξεκάθαρα… άδειασε ψυχολογικά, αλλά και από δυνάμεις μετά το 1-0. Ωστόσο, οι Δανοί στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης τα έδωσαν όλα, έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους Άγγλους και μετέτρεψαν το ματς σε θρίλερ, χωρίς όμως να βρουν το πολυπόθητο γκολ που θα τους οδηγούσε στα πέναλτι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε ευρωπαϊκό ημιτελικό από τότε που ο Άλεξ Φέργκιουσον αποσύρθηκε το 2013, αφού έχει κερδίσει το Europa League το 2016/17 υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, θα αντιμετωπίσει ξανά σε μονό παιχνίδι τον νικητή του ζευγαριού Γουλβς – Σεβίλλη.

 

Ίντερ για… κούπα!

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Ίντερ έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League άφησε εκτός τη Μπάγερ Λεβερκούζεν με νίκη στο 90λεπτο.

 

Οι «νερατζούρι» στο ματς που έγινε σε ουδέτερο γήπεδο και χωρίς κόσμο λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, νίκησε με 2-1 τους Γερμανούς και πέρασε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει πάλι σε μονό παιχνίδι τον νικητή του ζευγαριού Σαχτάρ – Βασιλεία.

 

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν εντυπωσιακά στο ματς και προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα των Μπαρέλα στο 15’ και Λουκάκου στο 21’, η Λεβερκούζεν μείωσε στο 24’ με τον Χάβερτς, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα της.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags