Facebook Pixel Sportdog.gr | Το Esquire αποθεώνει τον Τσιμίκα για τη μεταγραφή στη Λίβερπουλ!
| 2020-08-11 21:25:00

Το Esquire αποθεώνει τον Τσιμίκα για τη μεταγραφή στη Λίβερπουλ!

Sportdog Team
Το Esquire αποθεώνει τον Τσιμίκα για τη μεταγραφή στη Λίβερπουλ!

Από το απόγευμα της Δευτέρας, ο Κώστας Τσιμίκας είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να ανακοινώνει την απόκτησή του, στην πιθανότατα σπουδαιότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή σε ομάδα του εξωτερικού που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ο 24χρονος αριστερός μπακ παρουσιάστηκε από τους Reds, επιλέγοντας τη φανέλα με τον αριθμό 21, αφού προηγουμένως είχε περάσει τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 5 ετών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

Δεν ήταν όμως μόνο οι φετινές εμφανίσεις των ερυθρολεύκων εκείνες που έπεισαν τον Jürgen Klopp για τις ικανότητες και το potential του πρώην Ερυθρόλευκου παίκτη. Η Λίβερπουλ τον παρακολουθεί εδώ και μία τριετία και ασφαλώς οι άνθρωποί της γνωρίζουν πολύ καλά γιατί επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος για να πλαισιώσει τον Andy Robertson στην αριστερή πλευρά της ομάδας.

Η αναζήτηση ενός, αρχικά, backup αριστερού μπακ ήταν εδώ και αρκετό καιρό στα υπόψιν των Κόκκινων, οι οποίοι ωστόσο ήθελαν να επενδύσουν σε έναν παίκτη με προοπτική και όχι σε κάποιον αξιόπιστο αλλά μεγαλύτερης ηλικίας ποδοσφαιριστή. Ο έτερος μεταγραφικός στόχος ήταν ο 22χρονος Jamal Lewis της Νόριτς. Ο Lewis υπερτερεί (εκ των πραγμάτων) σε εμπειρία στα αγγλικά γήπεδα αλλά υστερεί σε παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, εκείνο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Αυτό, συνδυαστικά με τα 20 εκατ. λίρες που ζητούσαν τα Καναρίνια, έκανε σχεδόν μονόδρομο την επιλογή Τσιμίκα, με τα βρετανικά μέσα να τονίζουν πως το deal έκλεισε στα £11.750.000. Στα 24 του χρόνια, ο Κώστας Τσιμίκας έχει μπόλικες αγωνιστικές ομοιότητες με τον Robertson: Ο ρυθμός, η άριστη φυσική κατάσταση, οι κινήσεις όταν επιτίθενται, η ταχύτητα και η ακρίβεια στις σέντρες είναι μόνο μερικά από αυτά.

Ο Tom Worville του The Athletic έχει κάνει μία ιδιαίτερη ανάλυση για τον Τσιμίκα, επικεντρώνοντας τα στοιχεία του σε ένα χαρακτηριστικό που λατρεύει ο Klopp στα πλάγια μπακ των ομάδων του και δεν είναι άλλο από το να μπορούν να κουβαλούν τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Η ταχύτητα και η έκρηξη είναι δύο επιπλέον σημαντικά στοιχεία, όπως και η ικανότητα του Έλληνα διεθνούς στη ντρίμπλα - σε μία στατιστική κατηγορία που υπερέχει του Σκωτσέζου της Λίβερπουλ (97-61) τη φετινή σεζόν.

Ο Τσιμίκας, σύμφωνα πάντοτε με τους ειδικούς του The Athletic, μοιάζει να υπερέχει και στο τάκλιν (88-35), με τον Robertson όμως να έχει πιο πολλές ανακάμψεις και αναχαιτίσεις (83-90). Η κατοχή της μπάλας είναι συντριπτικά υπέρ του Σκωτσέζου, όμως η Λίβερπουλ είναι ούτως ή άλλως μία ομάδα που βασίζεται σε τέτοιο τρόπο παιχνιδιού ανεξαρτήτως αντιπάλου (35-67). 

 

 

Ο Κώστας Τσιμίκας έκανε όχι απλά ένα μεγάλο αλλά ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα του, πηγαίνοντας στο πιο καυτό brand του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή. Έχει ασφαλώς γιγαντιαία περιθώρια εξέλιξης και πλέον βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που θα του επιτρέψει να τα αναπτύξει στον υπέρτατο βαθμό. Στο Νησί μάλιστα κάποιοι μιλούν για έναν παίκτη που θα απειλήσει σύντομα τον Robo για τη θέση του βασικού αριστερού μπακ της Λίβερπουλ. Καθόλου άσχημα για τον πιτσιρικά από τις Σέρρες.

ΠΗΓΗ: Esquire.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags