Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο σεισμός που πλήγωσε παίκτη του Ολυμπιακού! Εγκλωβίστηκε στα συντρίμια
| 2020-08-12 09:42:00

Ο σεισμός που πλήγωσε παίκτη του Ολυμπιακού! Εγκλωβίστηκε στα συντρίμια

Sportdog Team
Ο σεισμός που πλήγωσε παίκτη του Ολυμπιακού! Εγκλωβίστηκε στα συντρίμια

Σαν σήμερα στις 12 Αυγούστου 1953 καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, πλήττει τα Επτάνησα, με αποτέλεσμα 871 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 1.690 να τραυματιστούν και 145.052 να μείνουν άστεγοι. Ζάκυνθος, Ιθάκη και Κεφαλλονιά υφίστανται ολοκληρωτική καταστροφή.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ο διεθνής αμυντικός παίκτης του Ολυμπιακού Σούλης (Θανάσης) Κίνλεϊ, που εγκλωβίζεται στα ερείπια του σπιτιού του.

Γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα. Η καταγωγή του ήταν από τη Μεγάλη Βρετανία (ο παππούς του ήταν Άγγλος που εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα). Αργότερα, λόγω της εργασίας του πατέρα του μετακόμισε με την οικογένειά του στον Πειραιά και συγκεκριμένα στη Νίκαια, όπου και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο παίζοντας στις αλάνες και κατόπιν με την σχολική ποδοσφαιρική ομάδα του Γυμνασίου Νίκαιας, στην ομάδα της οποίας συνυπήρξε μεταξύ άλλων με τον Λεκατσά.

Γρήγορα διακρίθηκε για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και το 1943, στην ηλικία των 15 ετών, εντάχθηκε στις μικρές ομάδες των υποδομών της Προοδευτικής και 2 χρόνια αργότερα το 1945, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, ξεκινώντας επίσημα την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία.[1] Το 1951 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα του Πειραιά παρέμεινε μέχρι το 1959 όταν και σταμάτησε οριστικά το ποδόσφαιρο, έχοντας προλάβει να συμμετάσχει σε 2 αγώνες της περιόδου 1959-60, πρώτη χρονιά της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Χρίστηκε 7 φορές διεθνής με την εθνική Ελλάδας κατά το διάστημα μεταξύ 1952-1957. Υπήρξε επίσης διεθνής με την εθνική Ενόπλων.

Με το τέλος της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας ακολούθησε την προπονητική και αρχικά εργάστηκε στους Βύζαντα Μεγάρων, Ατρόμητο Πειραιώς, Προοδευτική, Α.Ο. Αιγάλεω και Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος της περιόδου 1967-68.[4] Στη συνέχεια εργάστηκε στους ΟΦΗ,[5] Καλαμάτα,[6][7] Ολυμπιακό Βόλου,[8] Φ.Σ. Κοζάνης,[9] Γ.Σ. Καλλιθέα, Πέλοπα Κιάτου, Πιερικό,[10] εκ νέου στην Προοδευτική κ.α.

Απεβίωσε την Πέμπτη 6 Μαΐου 2004 και η κηδεία του έγινε στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών στη Νίκαια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags