Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: "Καλύτερος ο Τσίμικας απ’ τον... - Σταφυλίδης αντί Γιαννούλη"
| 2020-08-14 14:00:00

Τοπ Έλληνας μπακ: "Καλύτερος ο Τσίμικας απ’ τον... - Δεν υπάρχει Χουλτ - Σταφυλίδης αντί Γιαννούλη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τοπ Έλληνας μπακ: "Καλύτερος ο Τσίμικας απ’ τον... - Δεν υπάρχει Χουλτ - Σταφυλίδης αντί Γιαννούλη"

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ως αριστερό μπακ ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ για 9 χρόνια (1965-1974) κατακτώντας 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος (1963, 1968,1971), 2 Κύπελλα (1964, 1966) και ένα Super Cup (1971), ενώ υπήρξε 17 φορές διεθνής. 

Όπως αναφέρουν οι παλαιοί ήταν το πιο μοντέρνο αριστερό μπακ στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο και πρωτοπόρος για τη θέση του. Κάλυπτε όλη εκείνη την πλευρά καθώς διέθετε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν ένα φουλ μπακ, όπως σπάνια τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και σέντρα.

Ο λόγος για τον Νίκο Σταθόπουλο, ο οποίος μιλώντας στο sportdog, με αφορμή τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, σχολίασε τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από τα αριστερά μπακ που αφορούν τις μεγάλες ομάδες της Super League.

"Αν είναι ικανός ο μικρός και παρουσιάσει τα στοιχεία τα οποία οδήγησαν τη Λίβερπουλ να κινηθεί για την απόκτησή του τότε θα διαγράψει λαμπρή πορεία. Είναι μεγάλη επιτυχία η μεταγραφή του για την Ελλάδα", ήταν το σχόλιό του για την ιστορική μετακίνηση του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού στην κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ.

Σε σχέση με τον Κούτρη, ο οποίος αναμένεται να καλύψει το κενό μετά την επιστροφή του στο λιμάνι από το δανεισμό του στη Μαγιόρκα εξαιτίας του τραυματισμού του, τόνισε ότι "ο Τσιμίκας είναι καλύτερος".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση Χουλτ και την αποχώρησή του από την ΑΕΚ. "Τον ποδοσφαιριστή όταν θέλεις να τον πάρεις, δεν τον κρίνεις στις καλές του μέρες, αλλά στις κακές του. Θα πρέπει να τον τσεκάρεις στην προπόνηση, όταν δεν έχει δυνάμεις. Ο Χουλτ όσο είχε δυνάμεις, κάτι έκανε. Μόλις αποδυναμώθηκε τελείωσε", υποστήριξε.

Όσον αφορά την αναθέρμανση της υπόθεσης Ινσούα στην ΑΕΚ υποστήριξε, ότι ο Αργεντινός είναι καλύτερη περίπτωση από τον Σουηδό. "Ήταν από τους καλούς του Παναθηναϊκού. Από τον Χουλτ ήταν καλύτερος", σημείωσε και σχολίασε την πιθανότητα επιστροφής του τελευταίου στον Παναθηναϊκό: "Για μένα δεν ταιριάζει πουθενά. Αλλά αν δεν μπορούν να βρουν καλύτερο, τι θα κάνουν; Δεν είμαι αυστηρός κριτής. Εγώ σκέφτομαι το καλό των ελληνικών ομάδων. Πρέπει οι μεγάλοι σύλλογοι να έχουν καλούς παίκτες με προδιαγραφές. Ο Χουλτ είναι κάτω του μετρίου".

Κληθείς να σχολιάσει την ανανέωση του Χατζηθεοδωρίδη χαιρέτισε αυτήν την εξέλιξη υπογράμμισε όμως, ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στα νέα παιδιά. "Καλά έκαναν και δίνουν πίστωση χρόνου σε αυτούς τους παίκτες. Αλλά ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει μέσα και έμπειρους", είπε και στάθηκε στη φυγή του Δώνη:"Έκαναν λάθος που τον έδιωξαν. Ο Δώνης ήξερε την ομάδα και την κράτησε. Με το μπάτζετ που είχε τι περίμεναν; Δεν μπορείς έτσι να ξεπεράσεις τα θηρία".

Για τα σενάρια πώλησης του Γιαννούλη παραδέχτηκε την αξία του ποδοσφαιριστή και ευχήθηκε να γίνει η μεταγραφή. "Μακάρι να πάει σε καλύτερη ομάδα", τόνισε και σχολίασε τις φήμες επιστροφής του Σταφυλίδη.

"Αφού θα φύγει ο Γιαννούλης είναι καλή περίπτωση να έρθει πίσω ο Σταφυλίδης. Ο Γιαννούλης είναι ανερχόμενο αστέρι. Μπορεί να φτάσει στο 10. Ο Σταφυλίδης είναι στο 8. Εφόσον φύγει ο Γιαννούλης στον ΠΑΟΚ πρέπει να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση", κατέληξε ο παλιός αριστερός μπακ στη συζήτηση που είχε με το sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα βόμβα Μαρινάκη μετά τον Τσιμίκα - Παίρνει παικταρά από τη Λίβερπουλ - Δεν το πιστεύει ο Μαρτίνς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags