Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Από Αργεντινή, Βραζιλία! Αυτόν τον μπακ χτυπάει ο Ρόκα
| 2020-08-24 11:43:00

Από Αργεντινή, Βραζιλία! Αυτόν τον μπακ χτυπάει ο Ρόκα - Δανεικός με 1 εκατ. - "Πόρτα" σε Καρυπίδη!

Sportdog Team
Από Αργεντινή, Βραζιλία! Αυτόν τον μπακ χτυπάει ο Ρόκα - Δανεικός με 1 εκατ. - "Πόρτα" σε Καρυπίδη!

Έγραψε  η "Ole" πως ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον δανεισμό του Αργεντινού Γκραμπριέλ Ρόχας από τη Σαν Λορέντσο, η οποία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τον είχε δώσει επίσης δανεικό στην Πενιαρόλ της Ουρουγουάης, για να ακολουθήσει η κλασική αναπαραγωγή στα ελληνικά ΜΜΕ. Μάλιστα, στα περισσότερα έγινε και... πρωτοσέλιδος! Σιγά τα ωά, λέω εγώ.

Πρώτον, η ιστορία Ρόχας είναι μεν αληθινή αλλά όχι φρέσκια. Αυγουστιάτικη, όπως και ο κολιός αλλά με υπόβαθρο δύο εβδομάδων. Ουσιαστικά απασχολούσε τον Τσάβι Ρόκα παράλληλα με του συμπατριώτη του Ρόχας, του Σάντσες (κι αυτός απο ομάδα του Μπουένος Άιρες, την Εστουντιάντες), ο οποίος τελικά έκλεισε στο "τριφύλλι". 

Βέβαια του Ρόχας, που είναι ποδοσφαιρικό προϊόν των ακαδημιών της Σαν Λορέντσο, αποδείχθηκε πιο δύσκολη/σύνθετη. Έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του, οπότε θα πρέπει να ανανεώσει για να ξαναφύγει δανεικός. 

Μόνο που στη Σαν Λορέντζο έχει κοινοποιηθεί ενδιαφέρον κι απο άλλες ομάδες, απο Ουρουγουάη, Μεξικό και ισπανική Σεγκούντα, οπότε θα προτιμούσε να τον πουλήσει. Επίσης, τίτλοι ιδιοκτησίας του παικτη υπάρχουν και σε τρίτους, εκτός απο τον σύλλογο. Κοινώς υπάρχει μπέρδεμα και ήθελε δουλειά απο πλευράς Tσάβι Ρόκα. Τώρα αν το θέμα βγήκε/διέρρευσε στην "Ole" επειδή κάηκε ή όντως γιατί προχωράει με τον Παναθηναϊκό θα φανεί, νομίζω, πολύ σύντομα.



Ο Παναθηναϊκός όμως, δηλαδή ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής του, στη short list που έχει με τους ξένους αριστερούς μπακ που κοιτάει, δεν έχει μόνο το όνομα του Ρόχας ψηλά. Υπάρχει κι ανταγωνιστής του σοβαρός πλέον, από τον παραδοσιακά λάτιν ποδοσφαιρικό αντίπαλο, τη Βραζιλιά. 

Ο λόγος για τον κύριο Ζούνιορ Ταβάρες, που την κορωνοϊκή σεζόν πέρασε από το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας με τη φανέλα της Πορτιμονένσε (18 συμμετοχές/1 γκολ) ενώ ανήκει στη Σαο Πάολο!

Κι αν κάτι σας θυμίζει το εν λόγω βραζιλιάνικο ονοματεπώνυμο, ίσως στους φίλους του ιταλικού ποδοσφαίρου το περασμά του τη σεζόν 2018-19 απο τη Σαμπντόρια (πάλι ως δανεικός, με ενοίκιο 1 εκατ. ευρώ!), σίγουρα πάντως στους φίλους του Άρη το πρόσφατο "όχι" της Σάο Πάολο στους "κιτρινους" της Θεσσαλονίκης!

 Ο Ζούνιoρ Ταβάρες ήταν ο εκλεκτός, ο Άρης τον ήθελε δανεικό αλλά η ιστορία δεν προχώρησε με τους "κίτρινους", που στη συνέχεια έφτασαν σε προφορική συμφωνία με τον Ιρανό (πρώην των Πανιωνίου, Ολυμπιακού) Εκσάν Χατζησαφί, τον οποίο περίμενουν αρχές Σεπτέμβρη στην Ελλάδα.

Απ' ότι φαίνεται, λοιπόν, μετά τον Άρη ο Ζούνιoρ Ταβάρες απασχολεί πλέον και τον Παναθηναίκό των Ρόκα - Πογιάτος. Και έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον έτερο υποψήφιο της θέσης του αριστερού μπακ, τον Ρόχας. Ιδια ηλικία (ένα χρόνο μεγαλύτερος ο Βραζιλιάνος, 24άρης), παραπλήσιες χρηματιστηριακές αξίες, δανεικοί και κυρίως για να μην επηρεαστεί και η εξέλιξη του Ζαγαρίτη, όποιος απο τους δυο κι αν επιλεγεί.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags