Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα όνειρα του Χέντερσον θα γίνουν οι... εφιάλτες του Ντε Χέα;
| 2020-08-31 20:36:00

Τα όνειρα του Χέντερσον θα γίνουν οι... εφιάλτες του Ντε Χέα;

Sportdog Team
Τα όνειρα του Χέντερσον θα γίνουν οι... εφιάλτες του Ντε Χέα;

Η εξέλιξη του ενός, έγινε το άγχος του άλλου. Μπορεί πριν δύο χρόνια, ο Ντιν Χέντερσον να έφευγε ως πέμπτος… τερματοφύλακας, όμως η επιστροφή και η ανανέωση του συμβολαίου του, στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς τον Νταβίντ Ντε Χέα. Τα καρέ των «μπέμπηδων» θα απολαύσουν μία φανταστική μάχη.

Ήταν Ιούλιος του 2018, όταν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει τον δανεισμό ενός νεαρού τερματοφύλακα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μία μεταγραφή που κανείς δεν πρόσεξε και σίγουρα η πρώτη τριάδα των τερματοφυλάκων στους «κόκκινους διαβόλους», δενπαρατήρησε. Ο Ντιν Χέντερσον παραχωρείται με διετή ενοίκιο στις «λεπίδες», οι οποίες ακόμα βρίσκονταν στην δεύτερη κατηγορία Αγγλίας.

Κανείς δεν θα φανταζόταν, ότι δύο χρόνια αργότερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όχι απλά θα τον έπαιρνε πίσω, αλλά θα του ανανέωνε το συμβόλαιο για 5+1 χρόνια, με απολαβές 100 χιλιάδες ευρώ, την εβδομάδα. Και το κυριότερο, θα έκανε… ολόκληρο Ντε Χέα να τρέμει ένα 23χρονο παιδί για τα γάντια του βασικού.

Μία ιστορία σαν… παραμύθι!

Ο Ντιν Χέντερσον μπορεί να αποτελούσε μία από τις βασικές μονάδες της «θυγατρικής» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο η πορεία του, έμοιαζε σαν όλων των υπολοίπων παιδιών. Δανεικός από εδώ και από εκεί, ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και τέλος. Με την πρώτη ομάδα δεν πήρε καμία ευκαιρία και η σκιά του Νταβίντ Ντε Χέα, φαινόταν ακατανίκητη. Ο ίδιος το γνώριζε και το μόνο που μπορούσε να κάνει, ήταν να συμβιβαστεί και να τριγυρνάει στις ομάδες για να παίρνει παιχνίδια.Όταν έφτασε η πρόταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, σίγουρα δεν περίμενε πως αυτό ήταν το «κλειδί» για να τον κοιτάξουν οι άνθρωποι της ομάδας του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dean Henderson (@deanhenderson) στις

Η θετική του απάντηση, φαινόταν σαν κάτι να του έλεγε, ότι εκεί θα έφτιαχνε το όνομα που ήθελε. Η άνοδος στην πρώτη κατηγορία αποτέλεσε έκπληξη στο Νησί αλλά κανείς δεν είχε δει, ακόμα, τι θα μπορούσε να προσφέρει ο Βρετανός πορτιέρο. Τα στατιστικά του ήδη «ζάλιζαν». Η Σέφιλντ τερμάτισε 2η και είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (μαζί με την Μίντλεσμπρο που είχε στο τέρμα της, τον πολύπειρο Ράντολφ). Ο μόλις 22 ετών τερματοφύλακας, μέτρησε 21 ανέπαφες εστίες σε διάστημα 46 αγώνων ενώ δέχτηκε μόλις 41 γκολ (!). Η επιστροφή των «λεπίδων» στην Premier League, είχε αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για τον ταλαντούχο άσο.

Το βραβείο του ήταν η επιστροφή

Μπορεί η επιστροφή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στην μεγάλη κατηγορία, να έφερε έξαλλους πανηγυρισμούς, ωστόσο πριν την έναρξη της σεζόν, ήταν το… φαβορί από τις τρεις νεοφώτιστες, για να υποβιβαστεί άμεσα. Ο στόχος της ήταν η διάψευση αυτού και η παραμονή στην Premier League. Για τον Χέντερσον, όμως, ήταν κάτι περισσότερο. Το ονειρικό ξεκίνημα και η είσοδο της ομάδας στην πρώτη εξάδα, έκανε άπαντες να αλλάξουν γνώμη. Ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε τρομερές εμφανίσεις και παιχνίδι με το παιχνίδι, έδειχνε το ταλέντο του όλο και περισσότερο. Λίγο μετά τον χειμώνα, η Τσέλσι είχε ξεκινήσει ήδη να… προειδοποιείτην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, για αυτό «καμπανάκι» είχε φροντίσει να το χτυπήσει, ο Ντε Χέα.

Ο Ισπανός πορτιέρε ήταν κάτω του μετρίου, την ίδια στιγμή που η ομάδα του είχε αναγεννηθεί. Όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» άρχισαν να ψάχνουν για τερματοφύλακα, έπεσαν πάνω στον καλύτερο του φετινού πρωταθλήματος. Ο οποίος, όμως, τους ανήκε. Ο Ντιν Χέντερσον ήταν συγκλονιστικός και ο τίτλος της τέταρτης καλύτερης άμυνας στην κατηγορία, του είχε ανοίξει τον δρόμο προς την κορυφή. Οι συγκρίσεις στους αριθμούς των δύο τερματοφυλάκων είχαν γεμίσει κάθε site και social media. Ο Χέντερσον μέτρησε 13 clean sheets και 33 γκολ σε 36 αγώνες στο αγγλικό πρωτάθλημα ενώ από την άλλη, το Νο 1 των «μπέμπηδων» είχε τις ίδιες καθαρές εστίες με δύο παιχνίδια παραπάνω. Μάλιστα είχε δεχτεί 36 τέρματα συνολικά, παρότι η άμυνα που είχε μπροστά του, κόστιζε πολλά περισσότερα από αυτήν που είχε ο, πλέον, συμπαίκτης του.

Σε λίγες εβδομάδες η Premier League θα κάνει την πρώτη της σέντρα. Δίχως αμφιβολία, ο Νταβίντ Ντε Χέα θα πάρει την φανέλα του βασικού για αρχή, όμως ο Ντιν Χέντερσον δεν επέστρεψε για να είναι δεύτερος. Μέσα στα εννιά χρόνια παρουσίας του Ισπανού, ο ταλαντούχος άσος φαντάζει ο μοναδικός που είναι τόσο ικανός, ώστε να του «κλέψει» το νούμερο ένα.

ΠΗΓΗ: england635.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags