Facebook Pixel Ατακάρες Λουτσέσκου για ΠΑΟΚ: "Ξεχωρίζω το κύπελλο μετά τον κλεμμένο τίτλο..." - Τι είπε για Βιεϊρίνια
| 2020-09-01 10:39:00

Ατακάρες Λουτσέσκου για ΠΑΟΚ: "Ξεχωρίζω το κύπελλο μετά τον κλεμμένο τίτλο" - Τι είπε για Βιεϊρίνια

Sportdog Team
Ατακάρες Λουτσέσκου για ΠΑΟΚ: "Ξεχωρίζω το κύπελλο μετά τον κλεμμένο τίτλο" - Τι είπε για Βιεϊρίνια

Δηλώσεις στο Metropolis 95,5 έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και μίλησε για την θητεία του στον ΠΑΟΚ, την παρουσία του Αντρέ Βιεϊρίνια στον Δικέφαλο, αλλά και την κλήρωση με την Μπενφίκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην τεχνικού του ΠΑΟΚ στον Metropolis:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Σαουδική Αραβία:
«Ήταν δύσκολα όχι μόνο λόγω της διακοπής για τον κορωνοϊό αλλά και μετά την κατάκτηση του Champions League Ασίας υπήρχε η αίσθηση πως έπρεπε οπωσδήποτε να το κατακτήσουμε για να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο μας. Αυτό ανέβασε την πίεση. Στην διακοπή του πρωταθλήματος το σκεφτόμασταν συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό το νταμπλ για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία. Το αξίζαμε».

Για το ότι όπου πάει κερδίζει τίτλους: «Είναι δυο κύπελλα Ρουμανίας, ένα Κύπελλο με την Αλ Τζαΐς, τρεις με τον ΠΑΟΚ και δύο με την Αλ Χιλάλ. Και φυσικά το πρωτάθλημα που έκλεψαν οι επιτροπές από τον ΠΑΟΚ το 2018».

Ποιο τίτλο ξεχωρίζει: «Είναι άδικο να τους συγκρίνω. Καθένας είναι πολύ σημαντικός. Όλοι δημιουργούν συναισθήματα και αυτοπεποίθηση. Αν ξεχώριζα κάποιον, θα ήταν το Κύπελλο του 2018 που ήρθε μετά τον κλεμμένο τίτλο. Υπήρχε μεγάλη πίεση να δείξουμε ότι ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ. Αλλά όλη η απογοήτευση εξελίχθηκε σε μεγάλη ικανοποίηση. Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα και βγήκαν μετά τον τελικό».



Για τον στόχο της εκ νέου κατάκτησης του ασιατικού Champions League: «Είναι ο στόχος μας. Όταν ξεκινάς να κερδίζεις, δεν σταματάς. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση, χτίζουμε ισχυρή νοοτροπία. Θέλουμε να κατακτήσουμε και το Champions League και το κύπελλο Σαουδικής Αραβίας».

Για το αν παρακολουθεί αγώνες του ΠΑΟΚ: «Είδα τα παιχνίδια το καλοκαίρι αλλά όχι αυτό με την Μπεσίκτας. Ανήκω στη Θεσσαλονίκη, θεωρώ τον εαυτό μου μέρος της αφού εκεί έζησα τις καλύτερες μέρες της ζωής μου».

Για την υπόθεση του Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Είναι δύσκολο να μιλήσω για τη στρατηγική του κλαμπ. Δεν μπορώ να γνωρίζω τον νέο προγραμματισμό. Ο ΠΑΟΚ είχε και έχει μερικούς εξαιρετικούς παίκτες με προσωπικότητα και παιδεία, τον Αντρέ, τον Μαουρίσιο, τον Βαρέλα, τον Κρέσπο, τον Πέλκα, τον Μάτος που εισέπρατταν σεβασμό και τον ανταπέδιδαν. Είναι σημαντικό να έχεις αρχηγούς στα αποδυτήρια. Περνάν το κλίμα και μέσα στο παιχνίδι. Αν ήμουν στον ΠΑΟΚ, θα έλεγα 100% να παραμείνει ο Βιεϊρίνια. Αντιπροσωπεύει τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να φανταστώ να μην είναι ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ αλλάζει τη στρατηγική του από τη μέρα που έφυγε: «Είναι φυσιολογικό. Δεν θέλω να εμπλακώ στο σήμερα. Θα μιλήσω για τις δικές μου ημέρες. Το δικό μας γκρουπ ήταν ομάδα νικητών. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έγινε μετά. Ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ δημιουργήσει ομάδα με νέους ποδοσφαιριστές, χρειάζεται ηγέτες για τις δύσκολες στιγμές για να τους υποστηρίξουν, να αντέξουν την πίεση και να εξελιχθούν. Είναι απαραίτητο να έχεις έναν παίκτη σαν Βιεϊρίνια. Ο νέος προπονητής έχει άλλη φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Είναι καλό να βγάζεις νέους παίκτες σε ένα σημείο όπου ο ΠΑΟΚ τα έχασε όλα. Θα πρέπει να δοθεί χρόνος, ίσως 2 και 3 χρόνια σε αυτή την ομάδα».

Θα ήθελε τον Βιεϊρίνια στην Αλ Χιλάλ: «Δε θέλω δημιουργηθεί πρόβλημα μεταξύ μου και του ΠΑΟΚ. Σέβομαι απεριόριστα τον Βιεϊρίνια αλλά δε θα εμπλακώ όσο είναι παίκτης του ΠΑΟΚ. Θα ήθελα και άλλους παίκτες με τους οποίους δούλεψα στον ΠΑΟΚ, αλλά όσο ήταν παίκτες του ΠΑΟΚ δε θα έκανα ποτέ κάτι».

Για την κλήρωση του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα: «Έχει έναν φανταστικό προπονητή και είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Όμως είναι ένα ματς στην Τούμπα. Η πίεση είναι στην Μπενφίκα. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά να κερδίσει και τίποτα να χάσει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags