Facebook Pixel "Φωτιές" Κούγια για Ουάρντα - "Aν ήμουν ο Αλαφούζος..."
| 2020-09-01 11:23:00

"Φωτιές" Κούγια για Ουάρντα - "Μακάρι να είχα 550.000" - "Aν ήμουν Αλαφούζος..." - Κράξιμο σε ΠΑΟΚ

του Γιώργου Κτενά
"Φωτιές" Κούγια για Ουάρντα - "Μακάρι να είχα 550.000" - "Aν ήμουν Αλαφούζος..." - Κράξιμο σε ΠΑΟΚ

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο sportdog για τον Aμρ Ουάρντα, που το όνομά του έχει συνδεθεί με τους Πράσινους.

Ταιριάζει στο Τριφύλλι αγωνιστικά; Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν τον αξιοποίησε ποτέ σωστά; Ποιο είναι το κουμπί του και στην ΑΕΛ έπαιξε μεγάλη μπάλα; Αυτές και άλλες απαντήσεις από τον Α. Κούγια στο sportdog...

"Ο Ουάρντα είναι ελεύθερος για να υπογράψει σε όποια θέλει, καθώς το συμβόλαιό του με τον ΠΑOΚ ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Υπάρχει θέμα για τη μεταγραφή του, αν γίνει τώρα σε άλλη ομάδα, καθώς έχει λόγο ο Δικέφαλος. Αλλά από όσο γνωρίζω θέλει να απαλλαγεί από τις 550.000 ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του κάθε χρόνο. Γιατί ο ΠΑOΚ τον πληρώνει χωρίς να παίρνει τίποτα από εκείνον. Αλλά θεωρώ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα από την πλευρά των Θεσσαλονικέων", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο γνωστός ποινικολόγος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Όσον αφορά την αγωνιστική του αξία είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη. Αν ήμουν ιδιοκτήτης στον Παναθηναϊκό θα τον έπαιρνα αμέσως. Δεν έχουν Ουάρντα οι Πράσινοι, ούτε ο ΠΑOΚ έχει, ούτε η AΕΚ. Πιθανώς να έχει ο Ολυμπιακός με όλους αυτούς τους μεγάλους παίκτες, Αλλά εμένα μου έχει προκαλέσει δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι δεν τον αξιοποίησε η ομάδα του. Δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί στα αποδυτήρια του ΠΑOΚ και γιατί τον αντιμετωπίζουν με απέχθεια. Πάντως αν τον πάρουν οι Πράσινοι θα είναι μια πολύ καλή μεταγραφή".

Οι Πράσινοι έχουν αρκετούς παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στη θέση του Ουάρντα, όπως οι Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Αϊτόρ. Μπορεί να σταθεί πλάι σε αυτούς τους παίκτες;

"Ο Παναθηναϊκoς δεν έχει τίποτα, είναι γυμνή ομάδα, πολύ κακά σχεδιασμένη. Με τεχνικό διευθυντή κατώτερου επιπέδου από αυτόν που θα έπρεπε να έχει ομάδα στο επίπεδο του Παναθηναϊκού. Εκτός αν τα χρήματα που διαφήμισαν ότι έχει στη διάθεσή του δεν ήταν πραγματικά. Ο Βέλεθ πήρε τα διπλάσια από όσα έπαιρνε στον 'Άρη, ο Καρλίτος πήρε τα διπλάσια από τον Μακέντα. Στον Παναθηναϊκό γίνεται ό,τι είχε γίνει και επί Στραματσόνι γιατί όλοι εκμεταλλεύονται την ποδοσφαιρική άγνοια. Το Τριφύλλι είχε παράδοση ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος γι' αυτό και έκανε καλές επιλογές σε περασμένα χρόνια. Οι παίκτες που ήρθαν φέτος δεν θα έπαιζαν στη Λάρισα. Πήραν παίκτες σε θέσεις που είχαν παίκτες. Για παράδειγμα δεν διώχνεις τον Κολοβέτσιο για να κρατήσεις τον Μαυρομμάτη προκειμένου να παίζει ο Βέλεθ. Είναι κωμικά όλα αυτά. Αρχίζει το πρωτάθλημα και η ομάδα δεν έχει ούτε αριστερό αλλά ούτε και δεξί μπακ. Δεν έδωσαν λεφτά για να κρατήσουν τον Γιόχανσον και τον Ινσούα και τους πήραν ανταγωνιστές. Αδιανόητο να έχει αυτή την εικόνα ο Παναθηναϊκoς ενώ υποτίθεται ότι έχει διπλασιαστεί το μπάτζετ του".

Με ποιους θα ταίριαζε από την 11άδα του Παναθηναϊκού ο Ουάρντα;

"Θα μου επιτρέψετε: Ποιοι θα ταίριαζαν με τον Ουάρντα είναι η σωστή ερώτηση. Είναι όλοι κατώτερου επιπέδου σε σχέση με τον Αιγύπτιο. Για να ταιριάξει ο Ουάρντα στην 11άδα του Παναθηναϊκού θα έπρεπε να πάει στα δεξιά ο Χατζηγιοβάνης, που είναι και η φυσική του θέση, και να κάνουν οι δυο τους ένα εξαιρετικό δίδυμο στα εξτρέμ. Μου κάνει εντύπωση, επίσης, που στον Παναθηναϊκό έχουν εξαφανίσει τον Μπουζούκη, που είναι κλασσικό 10άρι, και δεν υπάρχουν τέτοιοι παίκτες".



Τελικά ποιο είναι το κουμπί του και φέτος στην ΑΕΛ δεν είχατε προβλήματα;

"Παίκτες όπως ο Ουάρντα είναι χαρισματικές προσωπικότητες σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να δημιουργήσουν αντιπάθειες και ανάμεσα στους συμπαίκτες τους. Είναι σταρ, όλοι θέλουν έναν σταρ στην ομάδα τους, μακάρι να μπορούσα να προσφέρω 550.000 ευρώ τον χρόνο και να τον κρατούσα για πάντα στη Λάρισα. Είναι η χαρά του ποδοσφαίρου ο Ουάρντα, το αλάτι στο φαγητό. Ως χαρακτήρας είναι σαν μικρό παιδί, αλλά έχει μεγαλώσει ως σταρ σε μια οικογένεια με σταρ (ο πατέρας του είναι θρύλος στο αιγυπτιακό μπάσκετ) και πολύ πλούσια. Ο Γρηγορίου με τους συνεργάτες του, εγώ, αλλά και όλος ο μηχανισμός της AΕΛ τού δείξαμε αγάπη και δεν αδιαφορούσαμε για εκείνον. Του συμπεριφέρθηκα ως πατέρας, είχε περάσει δύσκολα στην Ελλάδα και ήθελε να του δείξεις αγάπη. Με καλούσε πολύ αργά στο τηλέφωνο για προσωπικά του προβλήματα και βρίσκαμε λύσεις. Τον έδιωξα, βέβαια, από την ομάδα γιατί δεν είχε εμφανιστεί σε προπονήσεις μετά το τέλος της καραντίνας, παρόλα αυτά είχε γράψει ένα πολύ θερμό γράμμα για εμένα. Δεν γνωρίζω αν στον Παναθηναϊκό υπάρχει αυτή η αγάπη στα αποδυτήρια, γιατί υπάρχει ποδοσφαιρική άγνοια. Με όσα έχω δει μέχρι στιγμής δεν θα έχει καλή εξέλιξη φέτος η ομάδα".

Τέλος, πείτε μου δυο λόγια για την AΕΛ μετά και από το φιλικό με τον Άρη.

"Φέτος έχουμε εξαιρετική ομάδα, το αποτέλεσμα του φιλικού με τον Άρη είναι μαγική εικόνα για όποιον έχει δει το παιχνίδι. Το πλάνο της φετινής σεζόν αφορά μια αξιόλογη 16άδα και 10 μικρούς που ακολουθούν και μπορούν να μπουν ανά πάσα στιγμή στην 11άδα. Θεωρώ ότι έχουν καταλάβει όλοι τι σημαίνει Γρηγορόπουλος, Λουφάκης, Πινακάς, Κουτσανούλης και οι υπόλοιποι. Μαζί με τον Γρηγορίου και τους συνεργάτες του η φιλοσοφία μας είναι δεδομένη, το πλάνο μας είναι δεδομένο. Έχουμε γρήγορη ομάδα, πιο γρήγορη από πέρσι και το κυριότερο είναι δεμένη και δουλεμένη από τον ίδιο προπονητή για δεύτερη σεζόν. Με πολύ καλή προετοιμασία, δουλέψαμε για 15 μέρες ως ομάδα και τα πρώτα φιλικά τα δώσαμε τώρα. Η AΕΛ έχει καταπληκτικό κορμό, με νέους αλλά και έμπειρους παίκτες, αρκετούς διεθνείς. Φέτος θα καταλάβουν όλοι τη μεγάλη δύναμη της AΕΛ".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags