Facebook Pixel ΑΕΚ: Κρας τεστ για Λιβάγια και Ολιβέιρα! Ποιος νικά στα... υπερατού;
| 2020-09-02 19:00:00

Κρας τεστ για Λιβάγια και Ολιβέιρα! Ποιος νικά στα... υπερατού;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Κρας τεστ για Λιβάγια και Ολιβέιρα! Ποιος νικά στα... υπερατού;

ΑΕΚ: Το πιο καυτό ζήτημα των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ είναι η υπόθεση των ανανεώσεων του Μάρκο Λιβάγια και το Νέλσον Ολιβέιρα. Όπως έχει γνωστό, ο μάνατζερ του Κροάτη μεσοεπιθετικού, Βιτσέντζο Καβαλιέρε βρέθηκε στην Αθήνα, για να συζητήσει με τον Ίλια Ίβιτς.

Η επικοινωνία ήταν σε πολύ καλό κλίμα, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφορά στο οικονομικό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Κροάτης μεσοεπιθετικός φέρεται να αξιώνει 300 χιλιάδες ευρώ περισσότερα από αυτά που του προσφέρει η Ένωση, η οποία φέρεται να προσφέρει στον παίκτη τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με συνολικές οικονομικές απολαβές που φτάνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο Λιβάγια φέρεται να έχει ζητήσει να αμείβεται με 10.000 ευρώ παραπάνω από τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Κροάτης εισπράττει περίπου 700.000 ευρώ ετησίως μετά την αγορά των δικαιωμάτων του το καλοκαίρι του 2018, ενώ ο Ολιβέιρα που αποκτήθηκε πέρυσι ήρθε με συμβόλαιο 1 εκατ.ευρώ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην ομάδα.

Για να δούμε τι έχουν προσφέρει αμφότεροι στους κιτρινόμαυρους.

Ο Λιβάγια ήρθε στην Ένωση το καλοκαίρι του 2017, αρχικά ήρθε ως δανεικός από τη Λας Πάλμας, αλλά στις 24 Μαϊου 2018 ανακοινώθηκε και από τις δυο ομάδες η παραχώρηση-απόκτηση του.

Την ίδια σεζόν, κατά την οποία βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του Δικέφαλου αετού στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, σημείωσε 10 γκολ σε 41 παιχνίδια και μοίρασε 7 ασίστ.

Τη δεύτερη σεζόν (2018-19) σημείωσε 12 γκολ σε 38 αγώνες και μοίρασε 8 ασίστ, ενώ την τρίτη (2019-20) στην οποία συνυπάρχει με τον Πορτογάλο επιθετικό σκόραρε 15 γκολ σε 41 αναμετρήσεις και έφτιαξε 12 τέρματα σε συμπαίκτες του.

Ο Ολιβέιρα τη χρονιά που τον είδαμε να αγωνίζεται στα κιτρινόμαυρα σημείωσε 16 γκολ σε 33 ματς και έδωσε 9 ασίστ. Επρόκειτο μία χρονιά, στην οποία ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.

Αυτά τα προβλήματα όμως δεν τον εμπόδισαν να καταγράψει σημαντικά στατιστικά και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην κανονική διάρκεια της Super League με 9 γκολ, έχοντας 4 και 5 αγώνες λιγότερους σε σχέση με Μάνταλο και Λιβάγια που σημείωσαν 6 γκολ.

Ο Λιβάγια έχει να καυχιέται για κάποια προσωπικά επιτεύγματα. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Ένωσης που έχει πετύχει πάνω από ένα τέρμα σε αγώνα ομίλου ευρωπαϊκής διοργάνωσης, και ο μοναδικός που έχει ψηφιστεί M.V.P. της αγωνιστικής στη Super League τέσσερις συνεχόμενες φορές.

Αναμφισβήτητα και οι δύο είναι πολύ αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δίνουν μεγάλο κύρος και ποιότητα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags