Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Ο "Σέρβος Μέσι" που έφτασε τα 18.000.000
| 2020-09-07 12:30:00

Ο "Σέρβος Μέσι" στην Τούμπα - Έφτασε τα 18 εκατ. ευρώ - Τον "έφαγε" ο πάγκος και ο... μπαμπάς!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο "Σέρβος Μέσι" στην Τούμπα - Έφτασε τα 18 εκατ. ευρώ - Τον "έφαγε" ο πάγκος και ο... μπαμπάς!

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπενφίκα πριν λίγες ημέρες και αφού μίλησε με τον Αμπέλ Φερέιρα, αποφάσισε να ντυθεί ξανά στα ασπρόμαυρα.

Η περίπτωση του 24χρονου μεσοεπιθετικού αποτελούσε διακαή πόθο του Πορτογάλου τεχνικού. Εξαιτίας του βραχύσωμου κορμιού (είναι 1,69 μ.) χαρακτηρίστηκε στο παρελθόν πολλάκις ως "Σέρβος Μέσι", αφού έκανε άνω κάτω τις άμυνες.

Κουβαλά στην καριέρα του ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ. Στις 23 Αυγούστου 2013, ως παίκτης της Παρτιζάν, έγινε ο νεότερος σκόρερ των "ασπρόμαυρων" του Βελιγραδίου σε αγώνα πρωταθλήματος. Ήταν 17 χρονών ενός μηνός και 14 ημερών. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε μετά από τρία χρόνια από τον Ντούσαν Βλάχοβιτς που ήταν 16.

Διατηρεί όμως ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα. Αφού την ίδια εποχή έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Σερβίας, που συμμετείχε σε αγώνα της Εθνικής ανδρών, σε ηλικία 17 χρονών και 93 ημερών, αγωνιζόμενος σε φιλικό με την Ιαπωνία.

Η καριέρα του όμως δεν πήγε προς τα πάνω από τη στιγμή που έκανε το μπαμ και μεταγραφή στην Μπενφίκα. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. αλλά στην περίπτωση του Ζίβκοβιτς δίνουν κάποιες χρήσιμες πληροφορίες. Τον Γενάρη του 2019 η αγοραστική του αξία, σύμφωνα με το transfermarkt, ήταν στα 18 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα έπεσε στα 4. Στην Πορτογαλία ο Σέρβος κατέγραψε δύο γεμάτες χρονιές, τη σεζόν 2017-18 και τη 2018-19.

Την αγωνιστική περίοδο 2019-20 μόνο 4 φορές φόρεσε φανέλα και αυτές ερχόμενος από τον πάγκο. Από τον Αύγουστο του 2019, έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους θεωρούταν εκτός φόρμας, ενώ από τον Δεκέμβρη και μετά είχε τραυματισμό στο χέρι.

Στην πατρίδα του, παρότι τον θεωρούν σπουδαίο παίκτη, διακρίνουν στην περίπτωσή του, ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτό είναι ο πατέρας του, Γιόβιτσα Ζίβκοβιτς, ο οποίος και έδωσε το ΟΚ για τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Στη Σερβία θεωρούν ότι λόγω των χειρισμών του, έβαλε τροχοπέδη στην καριέρα του. "Είναι παιδί της Παρτιζάν. Το πρόβλημα προέκυψε, όταν ο Αντρίγια ήταν να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Παρτιζάν. Στην Πορτογαλία δε, δεν δέχτηκε μείωση αποδοχών, εξαιτίας της μικρής συμμετοχής του", ανέφερε στο sportdog πηγή από το Βελιγράδι.

Οπότε ο ΠΑOΚ φαντάζει για τον Ζίβκοβιτς ο ιδανικός προορισμός για να κάνει δυναμικό come back στην καριέρα του. Στη Σερβία τον πιστεύουν και θεωρούν, ότι έχει πιθανότητες να το καταφέρει.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags