Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: "Mεγάλο εργαλείο, αγγίζει το τέλειο"
| 2020-09-11 12:10:00

"Δώρο του ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό - Mεγάλο εργαλείο, αγγίζει το τέλειο - Είναι αντι-Βαγιαννίδης"

του Γιώργου Κτενά
"Δώρο του ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό - Mεγάλο εργαλείο, αγγίζει το τέλειο - Είναι αντι-Βαγιαννίδης"

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Λευτέρη Λύρατζη, του Δικέφαλου, ο Άγγελος Ζαζόπουλος που ήταν προπονητής του στα τμήματα υποδομής των Θεσσαλονικέων.

Ο 20χρονος άσος φαίνεται ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο Τριφύλλι και το sportdog επικοινώνησε με τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για να μάθει τα πάντα γι' αυτόν.

"Έχει επιθετικές αρετές, με πάρα πολλά τρεξίματα και αγωνιστική συνέπεια η οποία θέλει και ο ίδιος να αγγίζει το τέλειο. Κάνει ό,τι του ζητάει ο προπονητής. Ο Λευτέρης ήταν από τα παιδιά που ξεχώριζαν κυρίως για την επιθετικότητά του. Αλλά και για το κομμάτι τής οικονομίας στο παιχνίδι. Προσφέρει πάρα πολλά μέσα στο ματς τα οποία μπορεί να μην φαίνονται, όπως μαρκαρίσματα, σωστή τοποθέτηση, σωστή μεταβίβαση, και φυσικά έχει τη φρεσκάδα για να κάνει τη διαφορά κοντά στην εστία.

Είναι παίκτης που πιθανά να μη σου γεμίζει το μάτι αλλά αν είναι γερός, είναι μπακ που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε τέτοιες ομάδες. Γιατί υπάρχει και το θέμα τής αγωνιστικής ωριμότητας που οι παίκτες αποκτούν. Σύγχρονος μπακ, σκόραρε κιόλας πέρσι με τη φανέλα του Βόλου. Το θέμα τής σταθερότητας στην απόδοση είναι κάτι που τον απασχολεί και τον ίδιο. Νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι μεγάλο εργαλείο για μεγάλες ομάδες τέτοιου επιπέδου", σχολίασε στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog ο Α. Ζαζόπουλος.

Μπορεί να βρεθεί και να είναι βασικός σε ομάδα όπως ο Παναθηναϊκoς;

"Θα το δείξει ο χρόνος αν θα είναι βασικός στον Παναθηναϊκό, εξαρτάται και από τις επιλογές του Παναθηναϊκού. Άλλο ο Γιόχανσον για παράδειγμα, που είχε την εμπειρία, κι άλλο ένας παίκτης όπως Λύρατζης που η περίπτωσή του θυμίζει τον Πούγγουρα. Είναι παίκτης που πλέον είναι βασικότατος στον Παναθηναϊκό ο Πούγγουρας. Ο Λύρατζης σε ομάδες που θέλουν να έχουν έλεγχο στο μπάτζετ τους, είναι μεγάλο δώρο. Γιατί μπορούν να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές όχι άμεσα αλλά στα επόμενα 1-2 χρόνια. Έπειτα ο Παναθηναϊκoς είχε έναν παίκτη σε αυτή τη θέση, εξαιρετικού επιπέδου, τον Βαγιαννίδη, ο οποίος και αυτός αν είναι καλά είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Η απώλεια του Βαγιαννίδη θεωρώ ότι καλύπτεται από τον Λύρατζη".

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να προσθέσουμε;

"Είναι προσηλωμένο παιδί, έκανε από την πρώτη στιγμή τη διαφορά όταν είχε έρθει στην ακαδημία. Ήταν ποδοσφαιρικά ξεχωριστός, ήταν από τους καλύτερους στο τμήμα του 2000, αλλά ήταν και ωριμος σαν μεγάλος, ενώ ήταν μόλις 10-12 ετών. Ήταν σαν άντρας, του μιλούσες και θεωρούσες ότι είχες έναν ισάξιο απέναντί του. Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει και σαν πλάγιος χαφ αλλά η θέση του είναι δεξιός μπακ".


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags