Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΛ: Σεφτέ με νίκη (1-0) και γκολάρα Τζόλη - Θέλει βελτίωση με Μπενφίκα! (Vid)
| 2020-09-11 22:23:00

Σεφτέ με νίκη και γκολάρα Τζόλη - Γλίτωσε το σοκ στο 94’ ο ΠΑΟΚ - Θέλει βελτίωση με Μπενφίκα! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Σεφτέ με νίκη και γκολάρα Τζόλη - Γλίτωσε το σοκ στο 94’ ο ΠΑΟΚ - Θέλει βελτίωση με Μπενφίκα! (Vid)

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ: Δίχως να εντυπωσιάσει, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο νέο πρωτάθλημα με νίκη (1-0) επί της ΑΕΛ χάρη σε εντυπωσιακό γκολ του Χρήστου Τζόλη στο 16’.

Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, αγχώθηκαν στο φινάλε και θα θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί την ισοφάριση στο 94', όταν ο Ίνγκασον έδιωξε με σωτήρια προβολή το πλασέ του Τρούγιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Για τον Δικέφαλο έκανε ντεμπούτο ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που ήταν δραστήριος και μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ. Εξαιρετική απόδοση είχε ο Γιαννούλης, ενώ ο Μπίσεσβαρ ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στο ρόλο του δεξιού μπακ-χαφ που του ανέθεσε ο Φερέιρα, ενώ έβγαλε την ασίστ για το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ στρέφει πλέον την προσοχή του στο μεγάλο ματς με την Μπενφίκα (15/9) στην Τούμπα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 3-4-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Αμπέλ Φερέιρα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε Ζίβκοβιτς, με τους Ίνγκασον, Μιχαηλίδη και Βαρέλα να συνθέτουν την τριάδα των στόπερ. Ως αριστερός μπακ-χαφ αγωνίστηκε ο Γιαννούλης, ενώ ο Μπίσεσβαρ πήρε θέση στην αριστερή πλευρά, σε ρόλο-έκπληξη. Σβαμπ και Ελ Καντουρί έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα, με τους Πέλκα και Τζόλη να κινούνται περιφερειακά του σέντερ φορ, Άκπομ.

Η ΑΕΛ του Μιχάλη Γρηγορίου παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Νάγκι, με τους Μπέρτο, Ζίζιτς, Μιχαήλ και Φιλίπ στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά.  Σπαρβ και Σετσέροβιτς ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Τόρζε, Μιλοσάβλιεβιτς και Τρούγιτς κινήθηκαν πίσω από τον Ντουρμισάι.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και επιχείρησε να πιέσει ψηλά την ΑΕΛ από το πρώτο λεπτό. Οι «βυσσινί» είχαν την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης μόλις 15 δεύτερα μετά την έναρξη, με σουτ του Τόρζε, αλλά ο Δικέφαλος απάντησε άμεσα. Στο 2’ το εναέριο βολή του Γιαννούλη έπειτα από σέντρα του Μπίσεσβαρ κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΛ απείλησε σε επικίνδυνη αντεπίθεση, αλλά ο Τρούγιτς πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια στο 8’. Στο 10’ ο Νάγκι μπλόκαρει το «σκαφτό» πλασέ του Πέλκα, όμως στο 16’ ο Δικέφαλος δικαιώθηκε για την υπεροχή του ανοίγοντας το σκορ. Ο δραστήριος Μπίσεσβαρ πέρασε ωραία μπαλιά πάνω από την άμυνα της ΑΕΛ, με τον Τζόλη να πιάνει τρομερό σουτ στην κίνηση και να σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο για το 1-0!

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά μετά το γκολ. Ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε σε μια «φλύαρη» κατοχή της μπάλας, ενώ η ΑΕΛ δεν βρήκε τρόπο να τον απειλήσει. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου (45+3’), όταν ο Ντουρμισάι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τόρζε. Μετά από αλλεπάλληλες κόντρες και αναμπουμπούλα στη μικρή περιοχή, ο Ίνγκασον απομάκρυνε την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε και στο δεύτερο μέρος επιθετικά, με στόχο να βρει το γκολ που θα «καθάριζε» το ματς και κύριο εκφραστή των ενεργειών του τον Πέλκα. Στο 50’ ο Έλληνας άσος σούταρε λίγο άουτ μετά από όμορφη ατομική ενέργεια, ενώ στο 62’ πλάσαρε αδύναμα στην αγκαλιά του Νάγκι. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Πέλκας έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έδωσε «έτοιμο» γκολ στον Άκπομ, ο οποίος όμως… κατόρθωσε να αστοχήσει από τη μικρή περιοχή σε κενή εστία!

Ο Άκπομ δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στο 68’, αν και αυτή τη φορά εκτέλεσε υποδειγματικά. Έπειτα από σέντρα του Γιαννούλη, ο επιθετικός του Δικεφάλου έπιασε την κεφαλιά και υποχρέωσε τον Νάγκι σε μια εκπληκτική απόκρουση.

Στο 76ο λεπτό ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπήκε στο ματς αντί του Πέλκα, κάνοντας ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρει στο 79’, με το αριστερό πλασέ που επιχείρησε να φεύγει λίγο άουτ. Στο 86’ ο ΠΑΟΚ είχε διπλή ευκαιρία, αφού ο Νάγκι απέκρουσε αρχικά το δυνατό σουτ του Τζόλη και έπειτα την προσπάθεια του Ελ Καντουρί

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δικέφαλος παραλίγο να πληρώσει το γεγονός ότι δεν «καθάρισε» το παιχνίδι με δεύτερο γκολ. Από αδράνεια της άμυνας ο Τρούγιτς μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε σουτ με το αριστερό, αλλά ο Ίνγκασον έσωσε την ομάδα του με σωτήριο τάκλιν!

Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Τζόλη

Δείτε ΕΔΩ τη μεγάλη ευκαιρία του Άκπομ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς - Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης - Μπίσεσβαρ (89’ Κρέσπο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Γιαννούλης - Τζόλης (89’ Ζαμπά), Πέλκας (76’ Α. Ζίβκοβιτς) - Άκπομ (79’ Σφιντέρσκι)

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Νάγκι - Μπέρτος (89’ Γρηγορόπουλος), Μιχαήλ, Ζίζιτς, Φιλίπ (89’ Μαϊδάνος) - Σεσέροβιτς, Σπαρβ - Τρούγιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (57’ Πλατέλλας), Τόρζε (81’ Πινακάς) - Ντουρμισάι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags