Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Τρελή δικαίωση Μαρτίνς - Έβαλε μέσα τον μικρό και το... καθάρισε - Πάει για βασικός φέτος!
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-12 23:00:00

Τρελή δικαίωση Μαρτίνς - Έβαλε μέσα τον μικρό και το... καθάρισε - Πάει για βασικός φέτος!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τρελή δικαίωση Μαρτίνς - Έβαλε μέσα τον μικρό και το... καθάρισε - Πάει για βασικός φέτος!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Έστω και με καθυστέρηση μηνών, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ, αφού στον τελικό του Βόλου νίκησε 1-0 την ΑΕΚ σε ένα ματς πολύ περίεργο και δύσκολο και για τις δύο ομάδες.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό και πανέμορφο γκολ της αναμέτρησης, μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Σέρβος αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη στην ενδεκάδα των Πειραιωτών και τον… κρυφό άσο του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος νίκησε στην τακτική για ακόμα ένα ντέρμπι τον Μάσιμο Καρέρα.

Ο νεαρός εξτρέμ δεν προοριζόταν για βασικός, σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει από του Ρέντη τις τελευταίες ημέρες, όμως ο Πορτογάλος κόουτς έκανε την έκπληξη και δικαιώθηκε. Άφησε στον πάγκο τον Κώστα Φορτούνη, έδωσε φανέλα βασικού στον μικρό που έχει… ρέντα απέναντι στην Ένωση και «πληρώθηκε».

Στο συγκεκριμένο ματς, όπου το πλάνο των πρωταθλητών ήταν ξεκάθαρο, ο Μαρτίνς ήξερε καλά πως χρειάζεται ένα γκολ για να σηκώσει την κούπα. Με δεδομένο πως είχε πολλές απουσίες, αλλά και… βαριά πόδια λόγω της προετοιμασίας, ο Πορτογάλος ήθελε να φέρει τον τελικό στα μέτρα του. Να πάρει προβάδισμα νωρίς και στη συνέχεια να το κρατήσει παίζοντας έξυπνα και δίνοντας χώρο στην ανήμπορη να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση ΑΕΚ.

Γι’ αυτό ξεκίνησε τον ταχύτητα Ραντζέλοβιτς, ο οποίος μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα επιθετικά, αλλά και να δώσει βοήθειες πίσω στον Μπρούνο, που είχε τον ρόλο του δεξιού μπακ. Ο Σέρβος ολοκλήρωσε και τις δύο αποστολές του με μεγάλη επιτυχία και για όσο άντεξε από δυνάμεις, βοήθησε στη νίκη. Μάλιστα, βάζει υποψηφιότητα και για βασικός στη φετινή σεζόν, αν και στο Λιμάνι ψάχνονται για μία μεγάλη μεταγραφή στα εξτρέμ.

Από εκεί και πέρα, πολύ καλός αλλά και παρά λίγο… μοιραίος ήταν για τον Ολυμπιακό ο Ελ Αραμπί που έκανε πολύ καλό ματς, ωστόσο έχασε απίθανες ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς (ακόμα και πέναλτι), ενώ θετικότατη παρουσία είχε ο Καμαρά και ο Σισέ, που άντεξαν άνετα στην πίεση των Κιτρινόμαυρων. Επίσης, εξαιρετικός ήταν και ο νεαρός τερματοφύλακας Τζολάκης που αντέδρασε σωστά σχεδόν σε όλες τις φάσεις που χρειάστηκε, με εξαίρεση τη… γκάφα του πριν το γκολ.

Φυσικά, δεν γίνεται να μη γίνει αναφορά στον Ουσεϊνού Μπα, που αντικατέστησε επάξια τον Ρούμπεν Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας. Έδειξε πως πλέον εκτός από την ποιότητα έχει και την εμπειρία να γίνει ο ηγέτης της ερυθρόλευκης άμυνας σε μεγάλα παιχνίδια. Γι’ αυτό δεν πωλείται φέτος. Αν συνεχίσει έτσι και παίξει ξανά στο Champions League, του χρόνου θα σπάσει ταμεία!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνε εκπλήξεις στον Ολυμπιακό μετά τον κούπα - Θα τους τρελάνει εντελώς ο Μαρινάκης!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags