Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Τεράστια νίκη-πρόκριση του Δικεφάλου με 2-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-15 22:53:00

Ναι ρε ΠΑΟΚάρα! Έστειλε… σπίτι τη Μπενφίκα των εκατομμυρίων – Ένα βήμα από τα αστέρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ναι ρε ΠΑΟΚάρα! Έστειλε… σπίτι τη Μπενφίκα των εκατομμυρίων – Ένα βήμα από τα αστέρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των φιλάθλων του έφτασε σε θρίαμβο με 2-1 επί της Μπενφίκα, προκρίθηκε πανηγυρικά στα πλέι οφ του Champions League και πλέον κυνηγά το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους κόντρα στη ρωσική Κράσνονταρ!

Το αυτογκόλ του Βερτόνγκεν στο 63’ και το πρώτο τέρμα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς με την ασπρόμαυρη φανέλα στο 75' χάρισαν τη μεγάλη νίκη στον Δικέφαλο, με αμφότερα τα τέρματα να προέρχονται από ενέργειες του Δημήτρη Γιαννούλη, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης. Η Μπενφίκα μείωσε με κεφαλιά του Ράφα Σίλβα στο 94'.

Καταπληκτικός ήταν και ο τερματοφύλακας, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι Πορτογάλοι κυριάρχησαν, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Πίζι στο 29’.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ στη Ρωσία την Τρίτη 22 Σεπττεμβρίου, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 3-4-2-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Βαρέλα, Ίνγκασον και Μιχαηλίδη να συνθέτουν την τριάδα των στόπερ, ενώ ο Κρέσπο αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ-χαφ και ο Γιαννούλης ως αριστερός. Στον άξονα θα ξεκίνησαν οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί, ενώ οι Πέλκας και Τζόλης πλαισίωσαν τον σέντερ φορ, Άκπομ.

Η Μπενφίκα του Ζόρζε Ζέσους έπαιξε με σχηματισμό 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Βλαχοδήμος, με τους Αλμέιδα, Ντίας, Βερτόνγκεν και Γκριμάλδο στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Οι Βάιγκλ, Πίζι και Τααράμπτ αποτέλεσαν την τριάδα του άξονα, ο Έβερτον κινήθηκε στα αριστερά, ο Πεντρίνιο στα δεξιά και ο Σεφέροβιτς ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με ξεκάθαρο στόχο να δώσει χώρο στη Μπενφίκα και να «χτυπήσει» στο ανοικτό γήπεδο με όπλο την ταχύτητα των Τζόλη, Πέλκα και Άκπομ. Αυτό ακριβώς συνέβη στη 4ο λεπτό, όταν ο Δικέφαλος έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Τζόλη να ταλαιπωρεί την πορτογαλική άμυνα και να γυρίζει την μπάλα προς την περιοχή, εκεί όπου ο Άκπομ δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και εν συνεχεία ο Πέλκας δεν πρόλαβε την μπάλα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι. Στο 16’ ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία, με τον Μιχαηλίδη να πιάνει δυνατή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ και τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει.

Αυτές ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος,  αφού από το 20’ και μετά άρχισαν τα προβλήματα για την ομάδα του Φερέιρα. Η Μπενφίκα πήρε τον έλεγχο του αγώνα και ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Το μεγάλο ζήτημα για τους Θεσσαλονικείς ήταν ότι εξακολούθησαν να αφήνουν χώρο στον αντίπαλο, όμως αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλειστούν στα καρέ τους, ενώ στις λίγες περιπτώσεις που ανακτούσαν την μπάλα, τα εύκολα ατομικά λάθη δεν τους επέτρεπαν να βγουν στην αντεπίθεση με προϋποθέσεις.

Στο 26’ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Τααράμπτ, ενώ στο 27’, ενώ στο 27’ η Μπενφίκα «άγγιξε» το γκολ, αλλά ο Σεφέροβιτς έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Έβερτον. Ο ΠΑΟΚ τη γλίτωσε και στο 29’, όταν ο Πίζι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ. Στο 39’ ο Πίζι σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση, στο 42’ ο Ζίβκοβιτς επενέβη σε καλό σουτ του Πεντρίνιο και ο Δικέφαλος άντεξε, κρατώντας το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Όπως και στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ μέσω μιας εξαιρετικής αντεπίθεσης στο 50’, όταν ο Τζόλης γύρισε την μπάλα αλλά τόσο ο Άκπομ όσο και ο Πέλκας δεν πρόλαβαν την μπάλα. Ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του στα επόμενα λεπτά και στο 54’ έφτιαξε άλλη μια επικίνδυνη φάση, με τα διαδοχικά σουτ των Τζόλη και Ελ Καντουρί από καλές θέσεις να σταματούν σε σώματα των αμυντικών.

Στο 57’ ο Ζίβκοβιτς έσωσε τον ΠΑΟΚ με μεγάλη απόκρουση σε τετ α τετ με τον Πεντρίνιο, όμως ήταν εμφανές ότι τα δεδομένα του ματς είχαν αλλάξει. Στο 63’ ο Δικέφαλος βγήκε ακόμα μια φορά στην κόντρα και αυτή τη φορά δεν αστόχησε. Ο Γιαννούλης πέρασε κάθετη πάσα για τον Άκπομ, αυτός γύρισε προς τη μικρή περιοχή, με τον Βερτόνγκεν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα προσπαθώντας να απομακρύνει και τον ΠΑΟΚ να κάνει το 1-0!

Οι Πορτογάλοι τα είχαν… χαμένα μετά το γκολ που δέχθηκαν και ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει ξανά στην κόντρα και να «καθαρίσει» το ματς. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπήκε στο ματς στο 66’ αντί του Πέλκα και στο 75’ «κλείδωσε» τη νίκη, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο φοβερός Γιαννούλης έκανε καταπληκτική κούρσα και βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος με μια προσποίηση έφερε την μπάλα στο αριστερό, σούταρε και νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 2-0!

Ο Ζίβκοβιτς έκανε τεράστια επέμβαση σε σουτ του Γκριμάλδο από το ύψος της μικρής περιοχής στο 80, κρατώντας το προβάδισμα δύο τερμάτων για τον ΠΑΟΚ. Η Μπενφίκα μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Ράφα Σίλβα στο 94’, αλλά ήταν πλέον αργά. Ο Δικέφαλος διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλους και πανηγύρισε μια τεράστια πρόκριση!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΙΡΑ): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (66' Α. Ζίβκοβιτς), Τζόλης (80' Τζόλης), Άκπομ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (ΖΟΡΖΕ ΖΕΖΟΥΣ): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Ταράμπτ (81' Ράφα Σίλβα), Έβερτον, Σεφέροβιτς (72' Βινίσιους), Πεντρίνιο (65' Νούνιες).

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags