Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Champions League: Τινάζει την μπάνκα ο ΠΑΟΚ - Τόσα "τσεπώνει" ο Ιβάν - Τέλος το FFP - "Δώρο" από Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-15 23:47:00

Τινάζει την μπάνκα ο ΠΑΟΚ - Τόσα "τσεπώνει" ο Ιβάν - Τέλος το FFP - "Δώρο" από Ολυμπιακό!

Sportdog Team
Τινάζει την μπάνκα ο ΠΑΟΚ - Τόσα "τσεπώνει" ο Ιβάν - Τέλος το FFP - "Δώρο" από Ολυμπιακό!

ΠΑΟΚ – Champions League: Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα, καθώς μετά τις μεγάλες προκρίσεις κόντρα σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα, βρίσκεται πλέον 180 λεπτά από τους Ομίλους του Champions League.

Ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ την Κράσνονταρ και εφόσον τα καταφέρει, θα απογειώσει το πρεστίζ του, αφού θα παίξει για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ παράλληλα θα γεμίσει και τα ταμεία του, λύνοντας σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα με το Financial Fair Play.

Ένα οι Θεσσαλονικείς τα καταφέρουν και μπουν για πρώτη φορά στην ιστορία του σε όμιλο του Champions League, τότε θα… εκτοξευτούν οικονομικά, αφού τα έσοδά τους θα ξεπεράσουν το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ και ίσως φτάσουν και στα 25. Αυτό εξαρτάται πλέον σε μεγάλο βαθμό και από τον Ολυμπιακό!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ήδη κέρδος 7-8 εκατομμυρίων με την πρόκριση επί της Μπεσίκτας στην προηγούμενη φάση, όταν και εξασφάλισε την είσοδο στους ομίλους του Europa League, ενώ με την σημερινή του νίκη θα βάλει στα ταμεία του ακόμα 5 εκατομμύρια ευρώ, ασχέτως τι θα γίνει με την ομάδα του Μάρκους Μπεργκ στην επόμενη φάση. Αυτό θα συμβεί, γιατί η UEFA δίνει συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ στις 6 ομάδες που θα αποκλειστούν από τη διαδικασία των πλέι οφ του Champions League!

Τι θα γίνει όμως εάν ο ΠΑΟΚ περάσει την Κράσνονταρ και μπει στους ομίλους; Τότε ξεχάστε τα 7-8 εκατομμύρια από τους ομίλους του Europa League και τα 5 εκατομμύρια από τα πλέι οφ. Αν αποκλείσει και τους Ρώσους, τότε θα έσοδά του θα… εκτοξευτούν στα 20-25 εκατομμύρια και το ακριβές ποσό θα εξαρτηθεί από το εάν θα βρίσκεται και ο Ολυμπιακός στους ομίλους.

Θυμίζουμε, πως οι «ασπρόμαυροι» έχουν τεράστιο πρόβλημα με το Financial Fair Play της UEFA και για αυτό οι δύο συνεχόμενες προκρίσεις ήταν… μονόδρομος. Πλέον, η κατάσταση θα είναι πιο άνετη και ο ΠΑΟΚ θα… φορτσάρει για τουλάχιστον δύο πολύ δυνατές μεταγραφές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" Φερέιρα μετά την Μπενφίκα - Τέλος κορυφαίο όνομα από Τούμπα, τον... καθάρισε - Εκεί πάει!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags