Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη-σοκ: Αυτό είναι το παιχνίδι που... ξεκίνησε την πανδημία του κορωνοϊού!
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-25 23:20:00

Αποκάλυψη-σοκ: Αυτό είναι το παιχνίδι που... ξεκίνησε την πανδημία του κορωνοϊού!

Sportdog Team
Αποκάλυψη-σοκ: Αυτό είναι το παιχνίδι που... ξεκίνησε την πανδημία του κορωνοϊού!

Ο Άγγελος Παπανικολάου μίλησε στην εκπομπή «Overage» του Over FM 104,9 με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη και αναφέρθηκε στο κομμάτι της πανδημίας στον αθλητισμό και το πώς θα πρέπει σιγά-σιγά να έρθει ξανά ο κόσμος στα γήπεδα.

Ο καρδιολόγος και μέλος του ΕΟΔΥ σημείωσε επίσης πως ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι αθλήματα που υπάρχει επαφή κι αυτό τα κάνει ριψοκίνδυνα λόγω των επαφών.

«Σε ένα άθλημα επαφής μπορεί να υπάρξουν πρωτοκολλά όσον αναφορά στους αθλητές και όσους συμμετέχουν γύρω από αυτό. Σίγουρα, τα άθλημα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου είναι αθλήματα υψηλής επικινδυνότητας. Πρέπει να τα βάλουμε σε μια σειρά όλα για να βρούμε ένα οδηγό».

Η εικόνα των άδειων εξεδρών στα γήπεδα έχει αφήσει πικρή γεύση στον κόσμο…

«Για τους φιλάθλους στις εξέδρες δεν πρέπει να ξεχνάμε το πώς ξεκίνησε η πανδημία. Από έναν αγώνα στην Ιταλία, το Αταλάντα-Βαλένθια. Αυτό ήταν λάθος γιατί δεν γνωρίζαμε τον Covid-19 και τις επιπτώσεις του. Υπήρχε ο ιός, άλλα δεν περιμέναμε να φτάσει μέχρι την Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε πιο σαφείς στον κόσμο. Δεν θα ήταν λάθος σε ανοιχτούς χώρους να υπάρχει λίγος κόσμος, όπως είδαμε ότι έγινε για αρκετό καιρό στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags