Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αμπέλ Φερέιρα: Εμμονές ο Φερέιρα - Ακραίο αυτό που έκανε - Τι έδειξαν Τσόλακ, Ουαγκέ - Ποιος Νίλσεν...
| 2020-09-26 21:50:00

Εμμονές ο Φερέιρα - Ακραίο αυτό που έκανε - Τι έδειξαν Τσόλακ, Ουαγκέ - Ποιος Περέιρα...

του Λάζαρου Γεωργίδη
Εμμονές ο Φερέιρα - Ακραίο αυτό που έκανε - Τι έδειξαν Τσόλακ, Ουαγκέ - Ποιος Περέιρα...

ΠΑΟΚ - Αμπέλ Φερέιρα: Μετά από τρεις αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ μετρά μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα (στην πρεμιέρα με αντίπαλο την ΑΕΛ), καθώς… πληρώνει τα πειράματα και τις εμμονές του Αμπέλ Φερέιρα και φυσικά την «απαίτηση» για την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Ο Δικέφαλος μετά το 1-1 με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, «κόλλησε» και στον Βόλο του Αχιλλέα Μπέου μένοντας στο 0-0, μετά από μετριότατη έως κάκιστη εμφάνιση.

Φυσικά, τεράστια ευθύνη για τους δύο ακόμα βαθμούς που πέταξαν οι Θεσσαλονικείς, φέρει ο Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος παρουσίασε μία πειραματική ενδεκάδα, που δεν θα βλέπαμε ούτε σε φιλικό του καλοκαιριού. Άφησε εκτός μεταξύ άλλων τους Γιαννούλη, Τζόλη, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Βαρέλα και έδωσε φανέλα βασικού στους νεοαποκτηθέντες Τσόλακ, Νινούα, Περέιρα, Βρακά και Ουαγκέ! Ακόμα και να ήταν στο 100% όλοι τους, που δεν ήταν, μόνο με… θαύμα θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα συμπαγές σύνολο που θα έπαιζε σωστό ή έστω αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Ο Πορτογάλος λοιπόν αποφάσισε να ρισκάρει σε ακραίο βαθμό, κρατώντας δυνάμεις και παίκτες για τον… τελικό των 26 εκατομμυρίων ευρώ με την Κράσνονταρ την Τετάρτη το βράδυ. Βέβαια, οι μέρες μέχρι τότε είναι αρκετές και προφανώς πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο χρειαζόταν τόσο εκτενές ροτέισον, ωστόσο ο Φερέιρα είναι ο κόουτς και αυτός… ξέρει καλύτερα. Αυτός παίρνει τις αποφάσεις και αυτός θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, εάν την Τετάρτη το βράδυ δεν καταφέρει να γυρίσει το 2-1 με την Κράσνονταρ, ώστε να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους.

O προπονητής του Δικεφάλου άλλωστε δείχνει αποφασισμένος να ακολουθήσει το δικό του πλάνο και δεν το αλλάζει για κανένα λόγου. Ούτε κι όταν δεν βγαίνουν τα αποτελέσματα, όπως συνέβη με Βόλο και Ατρόμητο. Παρότι το 3-4-2-1 είναι φανερό πως δεν… προχωράει για τον ΠΑΟΚ στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Φερέιρα δεν θέλει να το αλλάξει και συνεχίζει να το δοκιμάζει.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τους παίκτες που είδαμε για πρώτη φορά ή έστω για περισσότερο χρόνο, ο Αντόνιο Τσόλακ που ήρθε για βασικός επιθετικός, έδειξε με το… καλησπέρα καλά στοιχεία. Ο Κροάτης φορ είναι ένας παίκτης που γεμίζει την περιοχή και ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα, ενώ ήταν μέσα σε όλες τις μεγάλες φάσεις. Θετικά στοιχεία και ο Νινούα, που έχει καλά στημένα και συνεργάστηκε ωραία με τον Τσόλακ.

Ο Ουαγκέ έδειξε πως ακόμα βρίσκεται πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θα παίξει άνετα τη θέση του δεξιού μπακ-χαφ. Είναι καλός στην ατομική ενέργεια, με έφεση στα ανεβάσματα και στις… μπούκες, ενώ αρνητικός ήταν ο Νίλσεν Περέιρα. Ο Νορβηγός αριστερός μπακ είχε κακό παιχνίδι στον Βόλο και έδειξε να βρίσκεται πάρα πολύ πίσω από τον «πυραυλοκίνητο» Γιαννούλη.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με Μάτος! Φεύγει από τον ΠΑΟΚ και πάει σε άλλη top ελληνική ομάδα - Θα γίνει χαμός!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags