Facebook Pixel Αυτές είναι οι πέντε ακριβότερες μεταγραφές φέτος στην Ευρώπη!
| 2020-09-27 13:46:00

Αυτές είναι οι πέντε ακριβότερες μεταγραφές φέτος στην Ευρώπη!

Sportdog Team
Αυτές είναι οι πέντε ακριβότερες μεταγραφές φέτος στην Ευρώπη!

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία, επέφεραν σοβαρές συνέπειες και στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Τόσο η... κινητικότητα, όσο και ο «χορός των εκατομμυρίων», περιορίσθηκαν αισθητά στην μεταγραφική περίοδο που διανύουμε και όπως όλα δείχνουν, αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η ακριβότερη μεταγραφή που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην «γηραιά ήπειρο», είναι αυτή του 21χρονου Γερμανού μεσοεπιθετικού, Κάϊ Χάβερτζ, ο οποίος «υποχρέωσε» την Τσέλσι να δώσει 80 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Λεβερκούζεν.

Στα 72 εκατομμύρια ευρώ, έφθασε η μεταγραφή του 24χρονου Βραζιλιάνου μέσου, Αρτούρ από την Μπαρτσελόνα στην Γιουβέντους, ενώ σ΄ αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και 10 εκατομμύρια ευρώ με την μορφή μπόνους.

Η Νάπολι... έβγαλε από τα ταμεία της 71,2 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον 21χρονο Νιγηριανό επιθετικό της Λιλ, Βόκτορ Οσιμέν, ενώ η Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Γιουβέντους, έδωσε στην «γηραιά κυρία» 60 εκατομμύρια ευρώ για τον 30χρονο Βόσνιο μέσο, Μιραλέμ Πιάνιτς.

Τέλος, η από τις «πρωταγωνίστριες» στο «μεταγραφικό παζάρι», Γιουβέντους, δαπάνησε 56 εκατομμύρια ευρώ για να ξαναπάρει στο Τορίνο, τον 27χρονο Ισπανό επιθετικό, Αλβάρο Μοράτα, ο οποίος είχε παίξει στην πρωταθλήτρια Ιταλίας (2014-16) πριν μεταγραφεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, στην Τσέλσι και στην Ατλέτικο Μαδρίτης, από την οποία επέστρεψε στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags