Facebook Pixel Sportdog.gr | Χορταστική τριάρα η ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία! Έβαλαν τη σφραγίδα τους οι μεταγραφές (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-09-27 22:22:00

Χορταστική τριάρα η ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία! Έβαλαν τη σφραγίδα τους οι μεταγραφές (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Χορταστική τριάρα η ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία! Έβαλαν τη σφραγίδα τους οι μεταγραφές (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ – Λαμία: 3-0

Νικηφόρα συνέχισε στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Η Ένωση, η οποία προερχόταν από την πρόκριση στα πλέι οφς του Europa League με τη νίκη της κόντρα στην Σεντ Γκάλεν, επικράτησε της Λαμίας.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ φορτσάτη και με διαθέσεις στο παιχνίδι, οι οποίες εκφράστηκαν μέσα από τους πολύ ορεξάτους Ανσαριφάρντ και Γκαρσία, η οποία είχαν πολύ καλή συνεργασία στην αναμέτρηση και άφησαν το στίγμα τους.

Με το καλησπέρα απείλησε με κεφαλιά του νεαρού Μαχαίρα, ενώ στο 2' ο Ανσαριφάρντ σούταρε μέσα στην περιοχή χωρίς να βάλει δύσκολη εξίσωση στον Επασί, ο οποίος είδε τη νέα προσπάθεια του Ιρανού με το κεφάλι στο 9' να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έστειλε πάλι τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λαμίας, ο οποίος στο 14' δεν είχε την ίδια τύχη με τον Γκαρσία να ανοίγει το σκορ με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ένωσης.

Από το 1-0 και μετά όμως ο ρυθμός έπεσε αισθητά με αποτέλεσμα να μη δούμε κάτι εξαιρετικό από τις δύο πλευρές. Η Λαμία εξάλλου αδυνατούσε να βρει αντίδραση. Σε δύο μόνο στιγμές (22', 23') πήγε να δημιουργήσει προϋποθέσεις, αλλά ήταν εύκολη λεία για τον Τσιντώτα που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 51'. Ύστερα από υπέροχη ενέργεια και γύρισμα του Μαχαίρα στον Ανσαριφάρντ που βρήκε δοκάρι προ κενής εστίας και στη συνέχεια ο Ιρανός βρήκε μιμητή τον Μάνταλος που επιχείρησε με το κεφάλι. Εφτά λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη σημαντική στιγμή από πλευράς Λαμίας με τον Καραμάνο να βγάζει επικίνδυνη πάσα για τον Βασιλόγιαννη αλλά ο Βασιλαντωνόπουλος έκοψε σε κόρνερ.

Στο 65' η ομάδα του Δικέφαλου αετού καθάρισε την υπόθεση νίκη. Ο Μαχαίρας που άφησε το αποτύπωμά του στο ματς, μάζεψε την αντίπαλη άμυνα πάνω του, μοίρασε στον Κρίστισιτς, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο σημείωσε το 2-0. Οι κιτρινόμαυροι στη συνέχεια έριξαν ρυθμούς και έδωσαν χώρο στη Λαμία. Οι παίκτες της ομάδας της Φθιώτιδας όμως δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι ουσιαστικό ούτε να απειλήσουν τον Τσιντώτα που σε αυτό το παιχνίδι δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση. Αυτό οφείλεται τόσο σε αδυναμία των γηπεδούχων όσο και στη στοιβαρότητα της αμυντικής γραμμής των κιτρινόμαυρων, η οποία είχε ένα Σάκχοφ στη μεσαία γραμμή που έκανε σημαντικό παιχνίδι

Στο 85' ο Ενομπακάρε εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Αλμπάνη και σημείωσε το τελικό 3-0.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Γκαρσία άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη και ήταν ορεξάτος μαζί με τον Ανσαριφάρντ. Ο Κρίστισιτς πέτυχε γκολάρα. Ο νεαρός Μαχαίρας όμως ήταν η μεγάλη έκπληξη της αναμέτρησης, έδωσε και την ασίστ στον Σέρβο. Του αξίζει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με πολλές αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση στο Αγρίνιο παρέταξε την ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε την εστία, στο δεξί άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Μπακάκης, όπως και στο αριστερό ο Λόπες. Στα στόπερ δίπλα στον Σβάρνα τοποθετήθηκε ο Χνιντ. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκε η τριάδα των Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Μάνταλου. Στην αριστερή πτέρυγα έπαιξε ο Μαχαίρας, στη δεξιά ο Γκαρσία και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ανσαριφάρντ.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (53' Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Χνιντ, Λόπες, Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Μάνταλος (61' Σιμόες), Μαχαίρας (76' Αλμπάνης), Γκαρσία (46' Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (76' Ενομπακάρε)

Λαμία: Επασί, Σκόνδρας (77' Βιγιάλμπα), Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Νιασέ (60' Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Προβυδάκης, Χατζηστραβός (57' Βασιλόγιαννης), Ρόμανιτς, Καραμάνος

Η ΦΑΣΗ Το διπλό δοκάρι της ΑΕΚ στο 51'.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στο 8' η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Σκόνδρα στον Γκαρσία.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Μπορεί να μην έχει αποκτήσει ακόμα φόρμα το αποτέλεσμα όμως μετράει. Η εικόνα της ΑΕΚ δεν ήταν άσχημη κόντρα στη Λαμία και η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα. Το θετικό είναι, ότι Ανσαριφάρντ και Γκαρσία δείχνουν πως βρίσκουν τα πατήματά τους στην ομάδα, η οποία έχει ανάγκη από τις βοήθειες και τις λύσεις που θα δώσουν.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags