Facebook Pixel Sportdog.gr | Liverpool-Arsenal στο Anfield σημαίνει θέαμα και…γκολ!
| 2020-10-01 16:52:00

Liverpool-Arsenal στο Anfield σημαίνει θέαμα και…γκολ!

Sportdog Team
Liverpool-Arsenal στο Anfield σημαίνει θέαμα και…γκολ!

Η πρωταθλήτρια Liverpool υποδέχεται την βελτιωμένη Arsenal, στο τελευταίο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής της Premier League και η στοιχηματική ομάδα των ΕΥΑΠ περιμένει θέαμα στο Anfield. Ο Βασίλης Ανδρεαδέλης αναλύει τους δυο αντιπάλους και δίνει το δικό του προγνωστικό για τον αγώνα στο Merseyside που αρχίζει στις 22:00.

Liverpool-Arsenal (Σάββατο 28/09/20, 22:00)
Διοργάνωση: 3η αγωνιστική, Premier League
Γήπεδο: Anfield
 

Liverpool

Η Liverpool έχει ξεκινήσει δυναμικά τις υποχρεώσεις της για την νέα σεζόν του κορυφαίου πρωταθλήματος, καθώς μετράει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με έξι βαθμούς και διαφορά γκολ (6-3). Tην προηγούμενη αγωνιστική αντιμετώπισε την Chelsea και πέρασε νικηφόρα από το Stamford Bridge με 0-2 σκορ. Εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της με παίκτη παραπάνω λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου. Με δύο γρήγορα τέρματα στο δεύτερο μέρος, αλλά και την απόκρουση του Alisson στο πέναλτι της Chelsea διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Μεσοβδόμαδα προκρίθηκε στην επόμενη φάση του EFL Cup με εμφατική νίκη 7-2 κόντρα στην αδύναμη Lincoln. Στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις των «Reds» επαληθεύτηκε σε όλες το goal/goal & over 2,5.
 

Arsenal

Η Arsenal τα πηγαίνει περίφημα υπό τις οδηγίες του προπονητή της, Mikel Arteta και βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 2/2 νίκες ύστερα από δύο αγωνιστικές (5-1 διαφορά γκολ). Τελευταίο «θύμα» των «Gunners» ήταν η West Ham, την οποία και νίκησε με 2-1 στην έδρα της. Δυσκολεύτηκαν αρκετά να πάρουν το τρίποντο, όμως στο 86ό λεπτό κατάφεραν να σκοράρουν το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης. Διατήρησε το αήττητο σερί της σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς απέκλεισε και την Leicester για το EFL Cup. Σκοράρει με άνεση και έχει πετύχει δύο ή περισσότερα γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια της. Ο γρήγορος ρυθμός δεν λείπει ποτέ από τις αναμετρήσεις της Arsenal και το over 2,5 έχει εμφανιστεί στις δύο από τις τρεις. Το 2-3 εύρος γκολ επαληθεύτηκε και στις τρεις τελευταίες.
 
 
 

Προϊστορία

· Τελευταία παιχνίδια γηπεδούχου

Lincoln-Liverpool 2-7 (EFL Cup)
Chelsea-Liverpool 0-2 (Premier League)
Liverpool-Leeds United 4-3 (Premier League)
 
· Τελευταία παιχνίδια φιλοξενούμενου

Leicester-Arsenal 0-2 (EFL Cup)
Arsenal-West Ham 2-1 (Premier League)
Fulham-Arsenal 0-3 (Premier League)
 
· Τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια

*Arsenal-Liverpool 1-1 (2-1) (FA Community Shield, 29/08/2020)
Arsenal-Liverpool 2-1 (Premier League, 15/07/2020)
*Arsenal-Liverpool 5-5 (6-5) (Premier League, 30/10/2019)
 

Απουσίες

Liverpool: Jordan Henderson (μέσος, 2/0), Joel Matip (αμυντικός, 0/0), Alex Oxlade-Chamberlain (μέσος, 0/0)
αμφίβολοι: Alisson (τερματοφύλακας, 2/0), Thiago (μέσος, 1/0), James Milner (μέσος, 1/0).
 
Arsenal: Calum Chambers (αμυντικός, 0/0), Gabriel Martinelli (μέσος, 0/0), Pablo Mari (αμυντικός, 0/0), Mustafi (αμυντικός, 0/0), Emile Smith Rowe (μέσος, /0)
αμφίβολοι: Sokratis (αμυντικός, 0/0), Tierney (αμυντικός, 1/0)

 

Εκτίμηση

Αναμένεται ένα πολύ δυνατό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο φουλ φορμαρισμένες ομάδες για την τρίτη αγωνιστική της Premier League. Από την μία, η τωρινή πρωταθλήτρια θέλει να συνεχίσει την περσινή της επιτυχημένη πορεία χωρίς βαθμολογικές απώλειες και με μοναδικό στόχο το δεύτερο σερί της πρωτάθλημα. Από την άλλη, η Arsenal αρνείται να χάσει και σε κάθε παιχνίδι της δίνει το 100% για την νίκη. Παίζει απελευθερωμένο ποδόσφαιρο με φουλ επιθετικές ορέξεις και μέχρι τώρα δεν έχει βρε κάποιο εμπόδιο. Η αναμέτρηση έχει φαβορί και αυτό είναι οι γηπεδούχοι, όπως αντικατοπτρίζεται και στην χαμηλή απόδοση του άσου (1,45), όμως η αντίπαλός τους όπως έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, θα προβάλλει μεγάλη αντίσταση και έχει όλα τα φόντα να κερδίσει κάτι θετικό από τον αγώνα. Θα ασχοληθούμε με τα γκολ και όχι με κάποιο σημείο. Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ δυνατές επιθετικές μονάδες, σκοράρουν κατά ριπάς και με σύμμαχο την παράδοση στα μεταξύ τους θα επιλέξουμε το goal/goal.
 
ΠΗΓΗ: eyap.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags