Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτήν την εικόνα κρατώ! Τον Καρίμ να φιλάει τον Δικέφαλο
| 2020-10-02 00:17:00

Αυτήν την εικόνα κρατώ! Τον Καρίμ να φιλάει τον Δικέφαλο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτήν την εικόνα κρατώ! Τον Καρίμ να φιλάει τον Δικέφαλο

H AEK με επική ανατροπή νίκησε τη Βόλφσμπουργκ και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.

Πρόκειται πραγματικά για μία σημαντική επιτυχία για την Ένωση, καθότι το πέρασμα στην τελική φάση της διοργάνωσης απέναντι στους Γερμανούς φαινόταν υπέρβαση.

Εδώ και μία εβδομάδα όμως η συντακτική ομάδα του Sportdog, συμπεριλαμβανομένου του υπογράφοντος, έτρεφε πολύ αισιόδοξες σκέψεις για το παιχνίδι απέναντι στους Γερμανούς.

Η χρονιά ξεκίνησε με μία αποτυχία στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Δεν γινόταν να γευτεί άλλη μία πίκρα. Στην ουσία αυτή η απώλεια έκανε καλό στον οργανισμό του Δικεφάλου.

Ο προβληματισμός έφερε συγκέντρωση και περισυλλογή. Τους καρπούς αυτής της διαδικασίας τους βλέπουμε στο πρωτάθλημα (με τις 2 στις 2 νίκες) και στα προκριματικά του Europa League.

Κόντρα στη Σεντ Γκάλεν χωρίς να κάνει κάποια φοβερή εμφάνιση η Ένωση πέρασε. Απέναντι στους Γερμανούς όμως χρειαζόταν οργάνωση και σχέδιο. Σε αυτό το πλάνο έμειναν πιστοί οι παίκτες της ελληνικής ομάδας ακόμα και όταν η ψυχολογία έπεσε στα Τάρταρα με το χαμένο πέναλτι του Μάνταλου και το 0-1 από τους Γερμανούς.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν ψυχραιμία, υπομονή και (επιτέλους) τύχη. Στο κάτω κάτω, οι Γερμανοί δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα, ότι ήταν φόβητρο. Η Λαμία στο ΟΑΚΑ περισσότερες φάσεις έκανε. Η γκολάρα του Σιμόες, που έκανε καταπληκτική εμφάνιση, αναπτέρωσε το ηθικό. Μέχρι εκείνο το σημείο (στο 65') η ΑΕΚ έδειχνε να το πιστεύει, κάτι που το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Πορτογάλος μετά το ματς σε δηλώσεις του.

Το γκολ του Ανσαριφάρντ στις καθυστερήσεις έστειλε στον κουβά όσους έπαιξαν στο στοίχημα για παράταση. Ο Ιρανός και οι έτερες αλλαγές στην επίθεση (Λιβάγια, Μαχαίρας) αποτελούν μεγάλη δικαίωση για τον Καρέρα, που άλλαξε όλη την επιθετική τριάδα και κράτησε το κέντρο, παρότι έβλεπε, ότι Κρίστισιτς ήταν μία ταχύτητα κάτω από τους αντιπάλους του.

Η πιο χαρακτηριστική εικόνα που αποτυπώθηκε από το παιχνίδι είναι ο πανηγυρισμός του Καρίμ. Έκανε την προσευχή του και φίλησε τον Δικέφαλο στη φανέλα, χωρίς διάθεση επίδειξης. Έτσι και αλλιώς το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Δεν είχε ανάγκη να πουλήσει οπαδισμό...

Εννοείται, ότι στο παιχνίδι υπάρχουν και ανορθογραφίες! Δεν διορθώθηκαν όλα δια μαγείας με μία πρόκριση. Απαιτείται ενίσχυση πάντα σε λογικά και οικονομικά πλαίσια με σωστές κινήσεις. Γιατί ομάδα που χτίζει το σπίτι της πρέπει να ακολουθεί τις ράγες. Ο κόσμος να μείνει και αυτός πάνω σε αυτές και να στηρίζει.

Μείνετε συντονισμένοι στο Sportdog για να διαβάσετε πολλές ακόμα αναλύσεις.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags