Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξανά μαζί στην ΑΕΚ! Όταν ο Μουαμέρ συνάντησε τον Λιβάι
| 2020-10-07 00:29:00

Ξανά μαζί στην ΑΕΚ! Όταν ο Μουαμέρ συνάντησε τον Λιβάι

Sportdog Team
Ξανά μαζί στην ΑΕΚ! Όταν ο Μουαμέρ συνάντησε τον Λιβάι

Στη θέση που πάσχει εδώ και χρόνια, η ΑΕΚ απέκτησε δύο ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Ο Λιβάι Γκαρσία και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς επανασυνδέονται τρία χρόνια μετά την κοινή θητεία τους στην Άλκμααρ και υπόσχονται... «άγριες καταστάσεις». Αρκεί βέβαια να ταιριάξει η χημεία τους.

Οι δύο εξτρέμ αποκτήθηκαν από την Άλκμααρ ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό: επένδυση και μεταπώληση. Στα 18 πήγε στην Ολλανδία ο Γκαρσία το Νοέμβριο του 2015, στα 19 ο Τάνκοβιτς τον Ιούλιο του 2013.

Όπως γράφει ο Γιώργος Μανταίος στο ΑΠΕ, έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί στο εκτός έδρας 3-0 επί της Ναϊμέγκεν στις 30/1/2016 και οι δύο ως αλλαγή, ο Λιβάι ως αριστερό εξτρέμ στο 62΄ (και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σκοράροντας στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, όπως έκανε και με την ΑΕΚ) και ο Τάνκοβιτς ως δεξί εξτρέμ στο 76΄. Συνυπήρξαν για άλλους τέσσερις αγώνες εκείνης της σεζόν (2015/16), με τον Γκαρσία να είναι βασικός και τον Τάνκοβιτς να έρχεται από τον πάγκο.

Την επόμενη περίοδο (2016/17) ο Γκαρσία διατήρησε τη θέση του στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Σουηδός άργησε να μπει, αφού το καλοκαίρι ήταν στο Ρίο ντε Τζανέιρο με την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του. Στις 20 Νοεμβρίου 2016 στο ημίχρονο του αγώνα με τη Ροντα, ο Τάνκοβιτς αντικατέστησε τον Γκαρσία και από τότε άρχισε να υπερισχύει στις επιλογές του προπονητή. Τον Φεβρουάριο «τελείωσε» ο Τάνκοβιτς, που δεν έπαιξε έως το τέλος της σεζόν και έφυγε για τη Χάμαρμπι, με την Άλκμααρ να βάζει χρήματα στα ταμεία της. Ο Γκαρσία πήρε κάποιες συμμετοχές, αλλά και γι' αυτόν ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα, αφού την επόμενη σεζόν (2017/18) πέρασε ένα εξάμηνο στον πάγκο πριν φύγει ως ελεύθερος για το Ισραήλ.

Στην Ευρώπη δεν έχουν συνυπάρξει ποτέ, αφού τη μοναδική φορά που έπαιξαν αμφότεροι, ο Λιβάι αντικατάστησε τον Σουηδό στο 65΄ του αγώνα με τη Λιόν (Φάση των «32» του Europa League) τον Φεβρουάριο του 2016.

Σε όλα αυτά, βέβαια, υπάρχει μια πολύ σημαντική παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Στο διάστημα της κοινής θητείας τους στην Άλκμααρ, κάλυπταν αμφότεροι το αριστερό άκρο της επίθεσης. Όταν έφυγαν, ο Τάνκοβιτς διατηρήθηκε στη θέση του αριστερού εξτρέμ στη Χάμαρμπι, όμως έπαιξε αρκετά ματς και ως επιτελικός μέσος. Ο αριστεροπόδαρος Γκαρσία καθιερώθηκε ως δεξί εξτρέμ στο Ισραήλ και φαίνεται πως σ' αυτή τη θέση τον προτιμά ο Μάσιμο Καρέρα. Άρα, η συνύπαρξή τους στην ενδεκάδα της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Με μια καθυστέρηση δύο μηνών, αφού τόσο θα χρειαστεί περίπου, έως ότου ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο ξεπεράσει τη θλάση στους οπίσθιους μηριαίους.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags