Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεταγραφή του Άρη είχε κατηγορηθεί για βιασμό!
| 2020-10-06 21:42:00

Μεταγραφή του Άρη είχε κατηγορηθεί για βιασμό!

Sportdog Team
Μεταγραφή του Άρη είχε κατηγορηθεί για βιασμό!

Την 15η και ίσως τελευταία του μεταγραφή-αν και υπάρχει το παράθυρο των ελεύθερων παικτών-ολοκλήρωσε το βράδυ της Δευτέρας (6/10) ο Αρης. Οι «κιτρινόμαυροι» πλέον έχουν λύσεις σε όλες τις θέσεις αποκτώντας ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η τελευταία ανακοίνωση μεταγραφής για τους Θεσσαλονικείς αφορά τον Γιοάν Μπεναλουάν.

Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός ήρθε να δώσει εμπειρία και όγκο στην αμυντική γραμμή της ομάδας του Ακη Μάντζιου. Ο Μπεναλουάν γεννήθηκε στο Μπανιόλς-σουρ-Σεζ της Ακουιτανίας, στη Νότια Γαλλία. Στα 14 του χρόνια μετακόμισε περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του για να ενταχθεί στις ακαδημίες της Σεντ Ετιέν. Το 2007 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «στεφανουά» και εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα. Μετά από εννέα συνολικά χρόνια στη Σεντ Ετιέν με 80 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του εκτός Γαλλίας.

 

Η καριέρα στην Ιταλία και η κατηγορία για βιασμό

Η Τσεζένα έβγαλε από τα ταμεία της 1,1 εκατ.ευρώ για να τον κάνει δικό της. Στην ιταλική ομάδα αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια στη Σέριε Α, εκ των οποίων στα 12 ήταν βασικός βοηθώντας την να μείνει στην κατηγορία. Αν και η ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία, ο Φικαντέντι αποχώρησε για να αναλάβει την Κάλιαρι. Η Τσεζένα άλλαξε τρεις προπονητές εκείνη τη χρονιά (Τζιαμπάολο, Αριγκόνι και Μπερέτα), με τον Μπεναλουάν να καταγράφει 11 συμμετοχές (9 βασικός) στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο Ιταλίας. Συμπαίκτης του Τυνήσιου ήταν ο Βαγγέλης Μόρας που διέπρεψε στη γειτονική χώρα.

Το Ιούνιο του 2012 κατηγορήθηκε για βιασμό με τον Γκομίς αλλά αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες στο δικαστήριο. Μια 38χρονη γυναίκα τους κατηγόρησε για βιασμό στο σπίτι του Γκομίς, όμως οι δύο παίκτες τόνισαν πως το σεξ ήταν συναινετικό. Μετά από 48 ώρες κράτησης, οι δύο παίκτες αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αβάσιμων κατηγοριών.

Τελικά η Τσεζένα υποβιβάστηκε στη Σέριε Β και ο Μπεναλουάν αποχώρησε για την Πάρμα με την μορφή δανεισμού. Στους «τζιαλομπλού» παρέμεινε για δύο χρονιές. Την πρώτη είχε 24 συμμετοχές και ένα γκολ, με την Πάρμα να τερματίζει στην 10η θέση και το καλοκαίρι του 2013 υπήρξαν φήμες για ενδιαφέρον πολλών ομάδων για τον Τυνήσιο, μεταξύ αυτών και της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μπεναλουάν δήλωσε πιστός στην Πάρμα, η οποία τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόουτς Ντονατόνι για την πίστη που του έδειξε. Η δεύτερη χρονιά δεν πάει καλά όμως, με τον Τυνήσιο αμυντικό να αγωνίζεται μόλις πέντε φορές στο πρώτο εξάμηνο.

Ετσι, αποφασίζεται να δοθεί δανεικός στην Αταλάντα τον Ιανουάριο του 2014. Στους «μπεργκαμάσκι» παίρνει αμέσως φανέλα βασικού και συμμετέχει σε 18 αγώνες. Το καλοκαίρι η Αταλάντα βγάζει 1 εκατ.ευρώ από τα ταμεία της και τον κάνει δικό της με κανονική μεταγραφή. Τη σεζόν 2014-2015 ο Μπεναλουάν αγωνίζεται βασικός σε 29 παιχνίδια και κάνει μια γεμάτη χρονιά, έχοντας και 12 κίτρινες κάρτες.

Δυσκολίες με Ρανιέρι, σταμάτησε τον Τόρες στο Τσάμπιονς Λιγκ

Τον Αύγουστο του 2015 η Λέστερ ψάχνει κεντρικό αμυντικό και δίνει 7 εκατομμύρια στην Αταλάντα για να τον αποκτήσει. Με προπονητή τον Κλαούντιο Ρανιέρι η Λέστερ κατακτά την Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο ο Μπεναλουάν αγωνίζεται μόλις σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, όλα ως αλλαγή, και στα τέλη Γενάρη μετακομίζει ως δανεικός στη Φιορεντίνα. Ενας τραυματισμός όμως δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί με τους «βιόλα» και επιστρέφει στην Αγγλία, με την Φιορεντίνα να αρνείται να πληρώσει τον δανεισμό του με την αιτιολογία πως ο ποδοσφαιριστής μετακόμισε στην Τοσκάνη ως τραυματίας και λόγω του φινάλε των μεταγραφών δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για ολικό τσεκ απ.

Ο Ρανιέρι δεν τον υπολογίζει και τη νέα χρονιά στη Λέστερ και το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2016-2017 ήταν πολύ δύσκολο, με τον Τυνήσιο αμυντικό να αγωνίζεται επτά φορές με την Λέστερ Κ23. Τα άσχημα αποτελέσματα και οι πέντε διαδοχικές ήττες χωρίς η Λέστερ να σκοράρει από τις 14/1/2017 έως 12/2/2017 φέρνουν την απόλυση του Ρανιέρι και ο Μπεναλουάν αρχίζει να ελπίζει. Με τον υπηρεσιακό Σέξπηρ επιστρέφει σταδιακά στην πρώτη ομάδα και ολοκληρώνει τη χρονιά με 11 εμφανίσεις στη Πρέμιερ Λιγκ και δύο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ατλέτικο, όπου ήταν εξαιρετικός.

H πίστη του Ο΄Νιλ τον ανεβάζει

Παρά το εξαιρετικό φίνις, ο Μπεναλουάν δυσκολεύεται να βρει θέση στην αρχική ενδεκάδα των «αλεπούδων» την επόμενη χρονιά πραγματοποιώντας μόλις έξι συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και τέσσερις με την δεύτερη. Σέξπηρ και Μόγιες δεν τον υπολογίζουν με τον ίδιο τον αμυντικό του Αρη να μην το βάζει κάτω. Την επόμενη χρονιά στη Λέστερ ξεκινά η εποχή του Κλοντ Πιέλ, αλλά ο Μπεναλουάν δείχνει να μην μπορεί να πείσει τον Γάλλο τεχνικό και δεν πραγματοποιεί συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Στην Λέστερ οι οπαδοί τον λάτρευαν γιατί δεν τα παρατούσε ποτέ, ακόμη και όταν αγωνιζόταν με την Κ23, και θεωρείτο πως αντιπροσώπευε τις αρχές της ομάδας.

Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, Ιανουάριο του 2019, μετακομίζει στη Νότιγχαμ Φόρεστ όπου πραγματοποιεί 14 συμμετοχές, πετυχαίνει ένα γκολ, δέχεται 7 κίτρινες κάρτες και δύο κόκκινες.

 

 

Το καλοκαίρι ο Mάρτιν Ο΄Νιλ αποχωρεί από τη Φόρεστ, ο Λαμουσί έρχεται, ωστόσο ο Μπεναλουάν αντιμετωπίζει ένα τραυματισμό στη μέση που δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί και τελικά επιστρέφει στις προπονήσεις στα τέλη Οκτώβρη. Ο ανταγωνισμός στην αμυντική γραμμή της αγγλικής ομάδας δεν του επιτρέπει να βρει θέση στην ενδεκάδα και τελειώνει τη χρονιά με μία 45λεπτη συμμετοχή στο Κύπελλο κόντρα στη Τσέλσι τον Γενάρη και μία πεντάλεπτη συμμετοχή στην Τσάμπιονσιπ κόντρα στη Μπάρνσλεϊ.

Ο Λαβέτσι τον δυσκόλεψε, αλλαγή στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Μπεναλουάν είναι ένας πολύ δυναμικός ποδοσφαιριστής και η σταδιοδρομία του στην Ιταλία τον έχει εξελίξει ως αμυντικό στο τακτικό κομμάτι. Μάλιστα όταν έπαιζε στην Ιταλία θεωρούσε τον Λαβέτσι ως τον επιθετικό που δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει, ενώ είχε κληθεί να αντιμετωπίσει και τους Ιμπραΐμοβιτς, Κλόζε, Μιλίτο, Καβάνι και Ντι Νατάλε. Είναι ο αμυντικός που θα βγει πρώτος στη μπάλα, δεν φοβάται να κάνει τάκλιν στους αντιπάλους του για να τους ανακόψει ενώ συχνά προωθεί το παιχνίδι της ομάδας του με διαγώνιες μακρινές μπαλιές. Είναι δυνατός και καλός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ εκτός από την θέση του στόπερ μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα της αμυντικής γραμμής.

O Mπεναλουάν είναι Τυνήσιος όμως γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία και έχει και γαλλική υπηκοότητα. Κλήθηκε στην Κ21 της Γαλλίας το 2008 στα προκριματικά του Euro και έπαιξε βασικός κόντρα στη Γερμανία. Στη συνέχεια επέλεξε την Εθνική Τυνησίας αλλά έχει αρνηθεί πολλές φορές κλήσεις για να μείνει στον σύλλογο που βρισκόταν. Τελευταία τον Μάιο του 2019 όταν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής αλλά αρνήθηκε να πάει. Εχει αγωνιστεί σε τέσσερα φιλικά παιχνίδια ενώ ήταν στην αποστολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έπαιξε ως αλλαγή στη βαριά ήττα της Τυνησίας από το Βέλγιο με 5-2.

Μερικά πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε για τον Μπεναλουάν

Του αρέσει το UFC.

Του αρέσει η τέχνη και θαυμάζει τον Πάμπλο Πικάσο. Εχει προσπαθήσει να απεικονίσει ένα έργο του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου, το όνειρο.

Του αρέσει η μόδα και το καλό ντύσιμο

Όταν ήταν στη Λέστερ, ο αρτίστας Τζέι Κόνολλι σχεδίασε σε έναν πίνακα τον Μπεναλουάν σε ένα τάκλιν που έκανε στον Τόρες ενώ τον απεικόνισε και ως τον Χίτμαν από το ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι.

Εχει ανεβάσει φωτογραφία που του έφτιαξαν οπαδοί με τον Χίτμαν και τον ίδιο να κρατάει ένα όπλο με τον ίδιο πάντως να απολογείται πως δεν ήθελε να προβάλλει την βία.

Στη θητεία του στη Νότιγχαμ, σε έναν αγώνα με τη Γουίγκαν, έσπασε ένα κόκκαλο στη μύτη του και αναγκάστηκε να φορέσει προστατευτική μάσκα.

Θαυμάζει τα λιοντάρια.

Του αρέσουν τα social media και οι selfie.

Εχει έρθει διακοπές στην Ελλάδα, στη Μύκονο, και σε ποστ του έχει ευχηθεί σε όλους τους Ελληνες για την 25η Μαρτίου.

Είναι φίλος με τον Γκομίς και τον Σλιμανί.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags