Facebook Pixel Αυστρία - Εθνικής Ελλάδας: "Εκεί υπάρχει το πρόβλημα", "Ο Μαρτίνς ξέρει πως..."
| 2020-10-08 11:54:00

Ατάκες-ΦΩΤΙΑ Τσιώλη για Εθνική, Φαν’τ Σιπ, Φορτούνη - "Εκεί υπάρχει θέμα" - "Ο Μαρτίνς ξέρει ότι..."

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες-ΦΩΤΙΑ Τσιώλη για Εθνική, Φαν’τ Σιπ, Φορτούνη - "Εκεί υπάρχει θέμα" - "Ο Μαρτίνς ξέρει ότι..."

Αυστρία - Εθνική Ελλάδας: Στο χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog o Σάκης Τσιώλης, καθώς ο Φαν'τ Σιπ έκανε πολλές δοκιμές σε πρόσωπα.

Σχολίασε την παρουσία τού Κώστα Φορτούνη, τη συνεργασία του με τον Πέτρο Μάνταλο αλλά και τα θέματα που έχει αμυντική γραμμή της ομάδας.

"Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ήθελε περισσότερο να δει παίκτες ο προπονητής. Δεν πιστεύω ότι αυτή θα είναι και η ομάδα της Κυριακής. Ήθελε να βγάλει συμπεράσματα για τα παιδιά που παίζουν έξω. Δεν υπήρχε ένα σχέδιο, ένας προγραμματισμός. Μου άρεσε που έπαιξε ο Κυριακόπουλος για παράδειγμα, που πήρε την ευκαιρία του. Το ίδιο και ο Φούντας. Έχω την εντύπωση ότι ήξερε ότι δεν θα υπάρχει συνοχή στην ομάδα, αλλά αυτό που ήθελε να δει ήταν παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό", εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog o Σ. Τσιώλης.

Πώς είδατε την παρουσία τού Κώστα Φορτούνη; Ήταν ένα μήνυμα στον Πέδρο Μαρτίνς η εμφάνισή του;

"Δε νομίζω ότι ο Φορτούνης έχει να αποδείξει κάτι σε κάποιον, είναι ο καλύτερος στη θέση του. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, οι επινοήσεις του και η ποιότητά του είναι αναμφισβήτητες. Κάποιες φορές υπάρχουν περιπτώσεις που η τακτική, το τι θέλει να κάνει ο προπονητής, ενδεχομένως να θυσιαστεί κι ένας πολύ καλός παίκτης. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί σε ένα παιχνίδι. Ο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός ξέρουν ότι έχουν τον καλύτερο παίκτη στη θέση του, ως 10άρι δηλαδή, και για την Ελλάδα είναι μεγάλη υπόθεση να υπάρχει αυτός ο παίκτης".



Υπήρχαν θέματα, πάντως, με τη συνεργασία που είχαν οι Φορτούνης-Μάνταλος. 

"Η θέση τους ήταν στο επιτελικό κομμάτι, αλλά θεωρώ ότι ο Μάνταλος μπορεί και ως 8άρι στην 11άδα. Θεωρώ ότι θα μπορούσαν να δέσουν με ένα πολύ καλό αμυντικό χαφ οι τρεις τους, σε ένα καθαρό 6άρι, όπως είναι ο Ζέκα ή ο Κουρμπέλης. Ειδικά σε παιχνίδια που η ομάδα θέλει μόνο τη νίκη μπορούν να συνυπάρξουν".

Πώς σχολιάζετε την εικόνα της άμυνας;

"Αυτοί που είδαμε δεν νομίζω ότι θα είναι και αυτοί με τους οποίους θα παίξουμε την Κυριακή. Θεωρώ ότι ήθελε ο προπονητής να δει παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Εντάξει, για την τετράδα των αμυντικών υπάρχει θέμα που πρέπει να το ψάξει ο προπονητής".

Ποια είναι η άποψή σας για το παιχνίδι της Κυριακής;

"Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δεν είδαμε την 11άδα που θα παίξει. Έχω την εντύπωση θα έχει στο 50% αλλαγές στο ερχόμενο παιχνίδι. Αυτό που έχει σημασία είναι η Εθνική να έχει συνοχή. Είναι σημαντικό κεφάλαιο οι στημένες φάσεις στην Εθνική, κι αυτό ξέρουμε ότι αυτό δεν δουλεύτηκε καθόλου στο χθεσινό παιχνίδι.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags