Facebook Pixel Ξενέρωσαν τον Μαουρίτσιο - "Ξύλο" για Μήτρογλου
| 2020-10-08 14:02:00

Ξενέρωσαν τον Μαουρίτσιο - "ΞΥΛΟ" για Μήτρογλου - ΤΡΕΛΗ ατάκα για Φαν’τ Σιπ - Στην Παιανία ο Κλάους!

GOALάρες by Εvaggelistis
Ξενέρωσαν τον Μαουρίτσιο - "ΞΥΛΟ" για Μήτρογλου - ΤΡΕΛΗ ατάκα για Φαν’τ Σιπ - Στην Παιανία ο Κλάους!

Οι GOALάρες του Evaggelistis είναι... αφιερωμένες σήμερα σε δυο μεγάλους Έλληνες φορ, πρώην σκόρερ, που βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους στα αζήτητα, ενώ έχει και όλο το παρασκήνιο Μαουρίτσιο-ΠΑΟΚ. Και... προσφορά κερασάκι το νέο παρατσούκλι που έβγαλαν κάποιοι στον Φαν'τ Σιπ! 

1η) Ο Κλάους Αθανασιάδης παραμένει χωρίς ομάδα από το... 2019. Βέβαια, οι τακτικοί επισκέπτες της Παιανίας τον Σεπτέμβριο τον πετύχαιναν στις προπονήσεις του Απόλλωνα! Ο Μονεμβασιώτης έχει νοικιάσει ένα γήπεδο από τον Βαρδινογιάννη στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας και ο Κλάους περνούσε κάτι σαν δοκιμαστικό διαρκείας από τον Γιώργο Παράσχο, ενώ συγχρόνως προπονιόταν ώστε να είναι σε καλή κατάσταση αν προέκυπταν άλλες προτάσεις. Τα τελευταία νέα όμως, δεν είναι καλά για τον άλλοτε σκόρερ του ΠΑOΚ, που στην πορεία έχασε τελείως την επαφή του με τα... δίχτυα. Κι αυτό αφού δεν θα επιστρέψει στη Σούπερλιγκ. τουλάχιστον ως μέλος του ρόστερ του Απόλλωνα...

2η) Τι και αν ο Κώστας Μήτρογλου δεν παίζει στη Μαρσέιγ. Τι κι αν δεν συμμετέχει καν στις προπονήσεις της ομάδας υπό τον Βίλας Μπόας. Έγινε μια απο τις αιτίες για να θυμώσει/κοντραριστεί -ακόμη και δημόσια- ο Πορτογάλος κόουτς με τη διοίκηση των Μαρσεγέζων. Τι έκανε ο πάλι ποτέ "Μητρογκόλ"; Για την ακρίβεια τι δεν έκανε; Δεν βρήκε ομάδα για να φύγει και κάθισε πάνω στο παχυλό του συμβόλαιο (2,5 εκατ. ευρώ), αδιαφορώντας αν ουσιαστικά κάνει... τουρισμό στη Μασσαλία! Ο Βίλας Μπόας, λοιπόν, ήθελε να αποδεσμευτεί και να αποκτηθεί έμπειρος φορ που θα είναι ενεργός και θα βοηθήσει την ομάδα. Η διοίκηση όμως, που είχε δει τον Βίλας Μπόας να "ακυρώνει" και τον φορ Ζερμέν κι ενω το κλαμπ  είναι πολύ πιεσμένο οικονομικά, του ξεκαθάρισε ότι έπρεπε να ξεφορτωθεί πρώτα το υψηλό συμβόλαι του Έλληνα επιθετικού για να προχωρήσει στην απόκτηση αντικαταστάτη του. Πώς να γίνει όμως, αυτό όταν δεν βρέθηκε ούτε... μισή ομάδα που να θέλει τον Μήτρογλου και να καλύπτει έστω το 30% των αποδοχών του στη Μαρσέιγ ήτοι μια 700άρα! Μέχρι και ο κολλητός του, ο Σιόβας, ψάχτηκε γι' αυτόν στην Ουέσκα αλλά ΔΕΝ... Το πιθανότερο πλέον είναι στο επόμενο 2μηνο να έρθει σε συμφωνία με την Μαρσέιγ και να λυθεί το συμβόλαιό του με μια καλή αποζημίωση. Κι από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να είναι διαθέσιμος και ελεύθερος...



3η) Η νέα προσφορά του ΠΑΟΚ στον Μαουρίτσιο λέγεται πως κυμαινόταν πάνω-κάτω στα λεφτά που ήταν και η δεύτερη πρόταση του Σαββίδη στον Βιεϊρίνια. Δηλαδή χοντρικά κάτι παραπάνω απο 400 χιλιάδες σε φιξ αποδοχές συν μπόνους. Μαζί με την επισήμανση προς τον Βραζιλιάνο πως τον θέλουν πίσω περισσότερο για την εμπειρία και την προσωπικότητα του στα αποδυτήρια, ξεκόβωντάς του πως θα έχει εγγυημένο χρόνο συμμετοχών και θα είναι βασικός.

Με τον Μαουρίτσιo να απαντάει αρνητικά και στον ΠΑOΚ να λένε... τέλος οι μεταγραφές ακόμη και ελευθέρων. Το προηγούμενο συμβόλαιο του Μαουρίτσιo στον Δικέφαλο ήταν 1,2 εκατ. ευρώ. Και στα 31 του χρόνια δεν ήθελε να πέσει στο 1/3 του κασέ του. Βέβαια, υπήρχε και ο αντίλογος απο πλευράς ΠΑOΚ, πως έχει αλλάξει η πολιτική των συμβολαίων και μαζί με την πίεση του FFP, δεν μπορούσαν να του δώσουν υψηλότερο συμβόλαιο από των Ζίφκοβιτς/Τσόλακ που είναι οι πιο δυνατές καλοκαιρινές μεταγραφές τους και οι φιξ αποδοχές τους κυμαίνονται κάτω από τα 500 χιλιάρικα.

4η) Απίστευτος πραγματικά ο Φαν'τ Σιπ στην Εθνική Ελλάδας. Στο χθεσινό φιλικό με την Αυστρία, εκεί που έκανε τα πειράματά του, είδαμε στο β' ημίχρονο, όταν η "γαλανόλευκη" έφαγε και τα δύο γκολ μέσα σε 4 λεπτά, δύο αριστεροπόδαρους στόπερ μαζί! Τζαβέλα και Μιχαηλίδη που ποτέ κανένας προπονητής δεν θα έβαζε έναν απο τους δύο ως δεξιό στόπερ, ποσο μάλλον δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Το... διέπραξε όμως, ο Φαν'τ Σιπ, με αποτέλεσμα κάποιοι πρώην διεθνείς αλλά και πράγοντες στην ΕΠΟ να τον αποκαλούν, στις μεταξύ τους συζητήσεις... "τρελοεπιστήμονα"! 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags