Facebook Pixel ΑΕΚ: Ατάκες-φωτιά: "Θα μαζεύει τα... σκουπίδια αυτός που πήρε η ΑΕΚ - Τα... βρίσκει και τα κάνει"!
| 2020-10-10 18:25:00

Ατάκες-φωτιά: "Θα μαζεύει τα... σκουπίδια αυτός που πήρε η ΑΕΚ - Τα... βρίσκει και τα κάνει"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες-φωτιά: "Θα μαζεύει τα... σκουπίδια αυτός που πήρε η ΑΕΚ - Τα... βρίσκει και τα κάνει"!

ΑΕΚ: Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς είναι ο παίκτης με τον οποίο η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την καλοκαιρινή μεταγραφική της ενίσχυση. Ο 25χρονος Σουηδός με ρίζες από τη Βοσνία ήρθε στην Ένωση για να καλύψει τη θέση του αριστερού εξτρέμ, η οποία παρέμενε χωρίς καθαρόαιμο παίκτη για τη συγκεκριμένη πλευρά από το 2016, όταν ο Έλντερ Μπαρμπόσα αποχώρησε με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αλ Βασλ.

Το όνομα του ύψους 1,81 μ.ποδοσφαιριστή έπαιζε συχνά πυκνά στη μεταγραφική επικαιρότητα των κιτρινόμαυρων και το sportdog είχε ακτινογραφήσει λεπτομερώς τα ποδοσφαιρικά του στοιχεία.

«Είναι γρήγορος και πολύ ωραίος τεχνικά. Κάνει κινήσεις μέσα στο γήπεδο. Δουλεύει πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γυρνά πίσω στην άμυνα, παίρνει μπάλα», είχε δηλώσει στο Sportdog ο Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει ως αντίπαλος τον Τάνκοβιτς.

«Είναι παίκτης ομάδας! Δεν είναι δηλαδή ο σταρ που θα παίξουν οι άλλοι για αυτόν. Ίσα ίσα παίζει αυτός για τους άλλους. Εξ ου και οι 8 ασίστ που έβγαλε προπέρσι, οι οποίες είναι σχεδόν οι μισές από τα γκολ που σημείωσε (14) και οι 5 που έκανε πρόπερσι (7 γκολ). «Είναι κατά βάση παίκτης που παίζει πίσω από τον φορ και έχει έφεση στο να μαζεύει τα “σκουπίδια”, από αποκρούσεις και λανθασμένες ενέργειες των αντίπαλων επιθετικών. Είναι γρήγορος και σουτάρει πολύ», είχε σημειώσει ο Μίλτος Ζωγράφος.

«Ο Τάνκοβιτς έχει ποδοσφαιρικό θράσος. Αν δείτε τα γκολ που έχει πετύχει θα το καταλάβετε. Τα... βρίσκει και τα κάνει. Στη Σουηδία δεν τον μάρκαραν στενά, ενώ ήξεραν τι μπορεί να κάνει Όταν δει ανοιχτούς χώρους τους εκμεταλλεύεται. Τον διακρίνει η τεχνική κατάρτιση. Είναι δεξιοπόδαρος. Παίζει αριστερά και συγκλίνει στον άξονα. Επιχειρεί μακρινά σουτ και πατά πολύ περιοχή. Παίζει έξυπνα και πολύ με το μυαλό. Σε φάσεις πάντα έρχεται σε δεύτερο χρόνο και εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τον ξεχνούν οι άμυνες. Είναι πονηρός ως παίκτης. Κάθεται και περιμένει την κατάλληλη στιγμή και κατάσταση, για να χτυπήσει. Δεν ξέρω όμως αν αυτό το “κόλπο” μπορεί να πιάσει στην Ελλάδα που οι άμυνες είναι πιο κλειστές», είχε επισημάνει ο Γιάννης Δρόσος, Έλληνας προπονητής που εργάζεται στη Σουηδία και παρακολουθεί πολύ στενά το ποδόσφαιρο της χώρας.

Ο Τάνκοβιτς εκτός από τα θετικά στοιχεία που διαθέτει, είναι εμφανές, ότι πρέπει να δουλέψει στη δύναμη. Συν τοις άλλοις διακρίνεται για το εκρηκτικό, βαλκάνιο ταπεραμέντο του. Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει παρατηρούν, ότι «εκνευρίζεται σχετικά εύκολα». Επίσης θα πρέπει να εγκλιματιστεί τακτικά σε αυτά που του ζητά ο Καρέρα.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλοι οι παίκτες δουλεύουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι επιθετικοί πρεσάρουν και κάνουν την πρώτη άμυνα ψηλά, οπότε και ο Τάνκοβιτς θα κληθεί να ασκήσει μαζί με τους συμπαίκτες του επιθετική άμυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο… χτύπημα σε Μελισσανίδη - Δεν ξανάγινε - Του "έφαγε" τρελά λεφτά - Μπελάς για ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags