Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Στέφαν Σβαμπ: Τεράστιες ατάκες Σβαμπ για ΠΑΟΚ - Γιατί είπε το "ναι" - Δήλωση για Άκπομ και Μουργκ!
| 2020-10-12 11:59:00

Τεράστιες ατάκες Σβαμπ για ΠΑΟΚ - Γιατί είπε το "ναι" - Δήλωση για Άκπομ και Μουργκ!

Sportdog Team
Τεράστιες ατάκες Σβαμπ για ΠΑΟΚ - Γιατί είπε το "ναι" - Δήλωση για Άκπομ και Μουργκ!

ΠΑΟΚ - Στέφαν Σβαμπ: Ήταν η πρώτη χρονικά μεταγραφή αυτής της σεζόν για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Στέφαν Σβαμπ ήρθε πρώτος - πρώτος στη Θεσσαλονίκη, έδωσε ήδη τα διαπιστευτήριά του μέσα στο γήπεδο και στην πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα, ο Αυστριακός αποκαλύπτεται μέσα από τη FORZA.

Ο 30χρονος χαφ μίλησε για όλους και για όλα, χωρίς περιστροφές!

-Μετά από έναν δύο μήνες εδώ, τι λες; Ήταν η σωστή απόφαση; Γιατί ήρθες στην Ελλάδα;

"Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, με την ψυχή και το σώμα. Όλα είναι όπως τα φαντάστηκα. Εκανα πολύ καλές επαφές με τον Όλαφ και τον προπονητή, όλα είναι όπως μου τα είπαν"

-Όταν συμφώνησες, είπες ότι δεν ήρθες μόνο για τα λεφτά. Για τί άλλο;

"Είχα μια πρόταση από το Ντουμπάι με πολλά λεφτά, αλλά δεν ήμουν ούτε 30 και σ΄ αυτή την ηλικία δε θέλεις να παρατήσεις το ποδόσφαιρο, θέλεις να το ζήσεις. Αλλού είναι αδιάφορο αν δεν κερδίσεις την Κυριακή, εδώ δεν είναι. Κι αυτό εμένα με τρέφει. Ο κόσμος περιμένει πολλά κι αυτή η πίεση εμένα μου αρέσει. Η πόλη είναι ωραία, η ατμόσφαιρα είναι ωραία. Αλλού θα έπαιρνα περισσότερα, αλλά εδώ θα συνδυάσω πρωταθλητισμό, ζωή και εμπειρία. Όλο πακέτο είναι ωραίο. Δεν είναι μόνο τα λεφτά".

-Γιατί έφυγες τόσο αργά από την Αυστρία;

"Στη Σάλτσμπουργκ ήμουν νέος και σε μια εποχή που υπήρχαν μεγάλα ονόματα, δεν υπήρχε χώρος και πήγα στην Αντμίρα. Στα 24 ήρθε η Ραπίντ. Για έναν Αυστριακό, είναι μεγάλη υπόθεση να είναι αρχηγός στην Ραπίντ. Δεν είναι εύκολο να φύγεις, έχεις μεγάλη ευθύνη στην πλάτη σου. Τώρα, προέκυψαν τα οικονομικά προβλήματα και ήρθε η ώρα να φύγω".

-Όταν άκουσες ότι σε θέλει ο ΠΑΟΚ, με ποιον μίλησες πρώτα;

"Μου τηλεφώνησε μια μέρα απευθείας ο Όλαφ, μου είπε ότι ξέρει ότι μένω ελεύθερος και με θέλει στον ΠΑΟΚ. Ένιωσα μια έκπληξη, του είπα ότι με ενδιαφέρει, τα υπόλοιπα μπορούσε να τα συζητήσει με τον αδερφό μου, που είναι ο ατζέντης μου. Κατά τύχη, είχα γνωρίσει τον Κρέσιτς πριν ένα μήνα στη Βιέννη, μεσω ενός φίλου, φάγαμε ένα βράδυ μαζί. Μόλις άκουσα για ΠΑΟΚ, τον πήρα τηλέφωνο. Μου είπε μόνο ωραία πράγματα, ότι είναι μια απίστευτη ομάδα, με φοβερό κόσμο, καλό πρωτάθλημα. "Μην το σκέφτεσαι, πήγαινε", μου είπε. Μετά μίλησα με τον Ανίς Μπουσαϊντί, που έπαιζε στη Σάλτσμπουργκ, όταν εγώ ήμουν στην Β΄ ομάδα, και είχε παίξει στον ΠΑΟΚ. Κι αυτός τα ίδια. Μετά μίλησα με τον Μάχο, βοηθός προπονητή στη Ραπίντ, που έπαιξε στον Πανιώνιο και στην ΑΕΚ. Δεν άκουσα κακή κουβέντα!"

-Μετά από δυο μήνες, βρήκες το ρόλο σου στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ;

"Στη Ραπίντ ήμουν αρχηγός, ο Όλαφ μου είπε ότι θέλει να πάρω ευθύνες στην πλάτη μου. Όταν έρχεσαι σε μια άγνωστη ομάδα, δεν γίνεται να μπεις στα αποδυτήρια και να πεις "γεια σας, ήρθα γίνω ο ηγέτης". Θέλεις χρόνο κι αυτό το κερδίζεις μέσω της απόδοσης στο γήπεδο. Είμαι έτοιμος να κάνω, αυτό που περιμένουν ο Όλαφ και ο προπονητής. Δεν με φοβίζουν οι ευθύνες"

-Ο ΠΑΟΚ παίζει 3-4-3. Είναι ένα σύστημα που σε βοηθά να κάνεις αυτά που μπορείς;

"Είναι κάτι νέο, στη Ραπιντ παίζαμε 3-5-2, με τρεις στο κεντρο ή 4-2-3-1 Ραπιντ. Ήμουν πάντα το 8άρι. Τώρα παίζουμε με δύο στο κέντρο, με δύο 8άρια. Πρέπει να τα κάνεις όλα, να παίξεις άμυνα, επίθεση, το σύστημα αυτό θέλει περισσότερα πράγματα. Να παίζεις box to box, θέλει άλλο στυλ, αλλά το βρίσκουμε. Δεν αιφνιδιάστηκα, το ήξερα πριν έρθω, μου το είπε ο προπονητής".

-Είσαι ένας χαφ που μάχεται, έχει δώσει ήδη τρεις ασίστ και δοκιμάζει το σουτ από τη δεύτερη ζώνη. Τι δεν έχουμε δει ακόμη από σένα;

"Να βάζω γκολ! Στη Ραπίντ είχα 6-12 γκολ το χρονο. Το γκολ είναι ένα από τα ατού μου, να ξέρετε βάζω και γκολ με κεφαλιές! Το θέμα είναι ότι μέχρι να έρθει ο Ζίβκοβιτς, έπρεπε να εκτελώ τα στημένα. Στη Ραπίντ τα εκτελούσε ο Μουργκ κι εγώ έβαζα τα γκολ! Θα βάλω κι εδώ αρκετά γκολ, είναι το όπλο μου. Ξέρω να δίνω καλές πάσες, να μπαίνω στις μονομαχίες. Δεν είμαι ο πιο γρήγορος του κόσμου κι ο πιο εκκρηκτικός, αυτός που έχει τα πολλά σπριντ, αλλά τρέχω πολύ, έχω αντοχές και διάρκεια. Αυτός είμαι".

-Τι σου αρέσει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και τι θα ήθελες να είναι καλύτερο;

"Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν πολύ καλά, με την Κράσνονταρ δεν παίξαμε άσχημα, κάναμε πιο πολλές ευκαιρίες. Έχουμε προβλήματα στο πρωτάθλημα με τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες, κάνουμε λίγες ευκαιρίες και γκολ. Πρέπει να γίνουμε πιο παραγωγικοί. Στα παιχνίδια με την ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό, είμαι αισιόδοξος, το σύστημα δουλεύει έξοχα μ΄ αυτές τις ομάδες"

-Για ποιον συμπαίκτη σου θα έλεγες, "με έναν τέτοιο, δεν έχω ξαναπαίξει"!

"Τις πρώτες εβδομάδες, με τον Τσούμπα Άκπομ, πολύ δυνατός, πολλή ενέργεια. Μου αρέσει πολύ ο Ομάρ, τεχνικά είναι πολύ δυνατός, δινει τέμπο στην ομάδα, τέτοιον παίκτη δεν είχα ποτέ δίπλα μου! Κι ο Γιαννούλης δίνει πολύ τέμπο από τα αριστερά, και οι νέοι, Τζόλης και Μιχαηλίδης, είναι πολύ μπροστά για την ηλικία τους. Μου αρέσουν πολύ οι συμπαίκτες μου, μη με βάζεις να διαλέγω!"

-Είδα στο βιογραφικό σου ότι δεν έχεις πάρει έναν τίτλο!

"Πρέπει να ήρθε η ώρα! Είναι ένας από τους λόγους, που ήρθα στον ΠΑΟΚ, γιατί εδώ είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Μέχρι τώρα έβγαινα πάντα δεύτερος στην Αυστρία, όπου υπάρχει η Σάλτσμπουργκ, και είχα είχα ήττες στον τελικό κυπέλλου. Θέλω πολύ έναν τίτλο!"

-Είδες εικόνες από το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ;

"Είδα πολλά στο Υoutube, είδα και παιχνίδια, ο Φερέιρα, μου έστειλε να δω βίντεο. Είδα όλα τα περσινά πλέι οφ, ήταν καλό να ξέρω πως παίζει η ομάδα. Όταν ήρθα στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ μου έκανε δώρο ένα ωραίο DVD για την ομάδα, είδα τα πανηγύρια για το πρωτάθλημα, τον κόσμο στους δρόμους. Το επόμενο που έκανα, ήταν να κάνω λογαριασμό στο PAOK TV, για να δω όλα αυτά τα βίντεο με τα παρασκήνια, είδα τι γίνονταν στα αποδυτήρια, τις ομιλίες του προπονητή. Ήθελα να καταλάβω τους ανθρώπους, πως είναι, πως σκέφτονται. Με βοήθησε πολύ να προσαρμοστώ".

-Στα βίντεο θα είδες πολύ κόσμο, αλλά τώρα παίζετε σε άδειο γήπεδο!

"Είναι κρίμα! Είχα δει στην τηλεόραση το ΠΑΟΚ - Ραπίντ το 2012, μου έκανε εντύπωση, και στη ρεβάνς, στο 3-0, είχα πάει στο γήπεδο σα φίλαθλος, τότε έπαιζα σε άλλη ομάδα. Φοβερή ατμόσφαιρα, είδα τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, τί πάθος έβγαζαν. Κατάλαβα ότι εδώ αν κερδίζεις είσαι βασιλιάς... Αν δεν κερδίζεις, δεν ξέρω! Αλλά αυτό είναι ΟΚ. Πως γίνεται να βλέπεις χαμόγελα, αν δεν κερδίζεις;"

-Φέτος υπήρχε ένας μεγάλος στόχος, το Τσάμπιονς Λιγκ. Έφερε πολλή απογοήτευση;

"Ήταν στόχος το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, σε κάθε γύρο είχαμε την χειρότερη κλήρωση. Στο τέλος της μέρας πονάει, αλλά βγάλαμε έξω τη Μπεσίκτας, τη Μπενφίκα, ήμασταν καλύτεροι από την Κράσνονταρ κι αν μελετήσεις το παιχνίδι, όλες οι σημαντικές στιγμές ήταν εναντίον μας. Το πέναλτι, το δοκάρι, το δικό τους πέναλτι... Όλα. Τακτικά, μπορεί να ήμασταν και τέλειοι, ήμασταν σταθεροί, βγάλαμε καλές κόντρες. Ας είμαστε περήφανοι, που βγάλαμε δυο μεγάλες ομάδες έξω. Ας δούμε μπροστά, είναι καλό και το Γιουρόπα Λιγκ και ο στόχος είναι να περάσουμε τον όμιλο. Να έρθει το 2021 και να παίζουμε στην Ευρώπη".

-Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Μπενφίκα, έφερε ισοπαλία στον Βόλο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι πολλές αλλαγές;

"Πρέπει να είναι αδιάφορο ποιός παίζει. Πρέπει να κερδίζουμε παντού, γιατί είμαστε ΠΑΟΚ. Αν θέλεις να πάρεις το πρωτάθλημα, πρέπει να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια. Όποιος κι αν παίζει, πρέπει να δείχνει σε κάθε ευκαιρία, ποιος είναι και τι αξίζει. Θα συμβεί κι άλλες φορές να γίνονται αλλαγές. Θα παίζουμε Πέμπτη - Κυριακή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες"

-Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, τι άποψη έχεις για το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Εϊναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το αυστριακό. Στην Αυστρία παίζεται πιο εντατικό ποδόσφαιρο, υπάρχει περισσότερη πίεση και μονομαχίες. Εδώ υπάρχει περισσότερη τακτική και τεχνική. Είναι περίπου το ίδιο το επίπεδο. Η διαφορά είναι ότι εδώ, ακόμη κι οι μικρότερες ομάδες, προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ έπαιξε κανονικό ποδόσφαιρο στην Τούμπα!

-Πως βλέπεις τη μάχη για το πρωτάθλημα;

"Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια, είναι δύσκολο να αξιολογήσω ακόμη. Το θέμα είναι ποιος θα είναι σταθερός και θα παίρνει τα μικρά παιχνίδια. Εκεί παίζεται το πρωτάθλημα. Λένε πολλοί ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί. Εγώ λέω, θα το δούμε".

-Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να πάρει το πρωτάθλημα;

"Στην ομάδα έγιναν αλλαγές, έφυγαν σημαντικές μονάδες, Βιεϊρίνια, Πέλκας, Μαουρίσιο, Άκπομ, παίκτες που πάντα έπαιζαν. Ήρθαν ο Ζίβκοβιτς, ο Μουργκ, πολλοί νέοι, που έχουν ποιότητα, η ομάδα προσπαθεί να βελτιωθεί, αλλά έχει πολύ καλές προοπτικές. Προσπαθούμε να βρισκόμαστε καλύτερα, να κάνουμε πιο απλά τα παιχνίδια. Είμαστε σε καλό δρόμο".

-Αυτές οι αλλαγές, λένε πως έφεραν και έλλειμμα προσωπικότητας...

"Γιατί; Δεν έχει η ομάδα προσωπικότητες; Ο Κρέσπο και ο Βαρέλα δεν είναι προσωπικότητες; Ο Ομάρ, με τέτοια ηγετική παρουσία, δεν είναι; Παίζει όπως ποτέ πριν! Ο Γιαννούλης, επειδή είναι νέος, δεν έχει προσωπικότητα; Όλοι μας θέλουμε ευθύνες στην πλάτη μας. Δε συμφωνώ με όσους το λένε".

-Όταν άκουσες ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει τον Μούργκ, τι σκέφτηκες;

¨Σκέφτηκα, δεν είναι δυνατόν! Ήταν να πάει στη Σαουδική Αραβία, η Ραπίντ τα είχε βρει με την ομάδα. Ευτυχώς ήρθε ο ΠΑΟΚ. Μου τηλεφώνησε, μου είπε ότι δε θέλει να πάει στα 25 του στην Αραβία, ήταν πολλά τα λεφτά, αλλά εδώ το πακέτο είναι καλύτερο. Αν μου έλεγες την άνοιξη, ότι τον Οκτώβριο θα είμαστε μαζί στον ΠΑΟΚ, θα έλεγα ότι είναι απίστευτο. Έπαιξε ρόλο ότι ανήκουν στο ίδιο γραφείο με τον Πέλκα, κι όταν έφυγε ο Πέλκας, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρει έναν άλλο ποδοσφαιριστή. Με ρώτησαν τι παίκτης είναι, είπα την αλήθεια, που θα δείτε κι εσείς. Είμαι τυχερός που είναι εδώ, είναι πραγματικά πολύ καλός παίκτης".

-Είσαι ο μοναδικός άνθρωπος που ξέρει τόσο καλά τον Μούργκ και τον Πέλκα. Τι παίκτης είναι ο Μούργκ;

"Είναι διαφορετικός από τον Πέλκα, ο Μουργκ μοιάζει περισσότερο με τον Ζίβκοβιτς. Παίζει με το αριστερό, πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός, έχει πολύ καλή τεχνική, είναι πολύ δημιουργικός, βάζει γκολ, δίνει ασίστ, σκέφτεται πολύ επιθετικά, είναι ηγετική φυσιογνωμία, αν υπάρχουν παίκτες που κάνουν τα γύρω - γύρω, μπορεί να κάνει φοβερά πράγματα. Εγώ παίζω γερμανικό ποδόσφαιρο, τρέξιμο, μονομαχίες, ο Μούργκ παίζει ποδόσφαιρο, που παραπέμπει στον νότο. Δεν έχουμε πολλούς σαν τον Μουργκ, ο κόσμος θα τον αγαπήσει πολύ! Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει πολλά απ΄ αυτόν και να βγάλει και χρήματα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags