Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ατακάρες ΠΑΟΚτσή για Μπόλονι: "Έβγαλε Ρονάλντο, Βαράν"
| 2020-10-12 22:25:00

Ατακάρες ΠΑΟΚτσή για Μπόλονι: "Έβγαλε Ρονάλντο, Βαράν - Τον έφαγε ο Βρύζας - Ειρωνεία με Δώνη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατακάρες ΠΑΟΚτσή για Μπόλονι: "Έβγαλε Ρονάλντο, Βαράν - Τον έφαγε ο Βρύζας - Ειρωνεία με Δώνη"

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ο Λάζλο Μπόλονι είναι ο προπονητής που θα αναλάβει τον πάγκο του Παναθηναϊκού,  μία θέση που φαντάζει πλέον σαν ηλεκτρική καρέκλα, μετά την απόλυση Πογιάτος, τη μετά Δώνη εποχή. Πάντως ο Ρουμάνος τεχνικός έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του στην Ελλάδα, όταν κοούτσαρε τον ΠΑΟΚ την αγωνιστική περίοδο 2011-12, μία εποχή με ιδιαίτερες δυσκολίες για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Την καλύτερη άποψη για τον Μπόλονι εξέφρασε ο Γιώργος Κουβεντίδης. Ο διευθυντής της εφημερίδας FORZA μίλησε στο Sportdog για τον νέο τεχνικό του Τριφυλλιού, ανέλυσε το προφίλ του και υπογράμμισε, ότι ο Ρουμάνος βγάζει παίκτες, αφού χάρη σε αυτόν αναδείχτηκαν μεγάλοι αστέρες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Βαράν. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποια είναι άποψή σου για τον Μπόλονι;

«Είναι από τους προπονητές που θυμάμαι με ευχάριστες αναμνήσεις. Είναι ωραίος τύπος, καλός προπονητής. Είναι παντός καιρού. Ό,τι του δώσεις δουλεύει. Δεν έχει πρόβλημα. Εκείνη την εποχή στον ΠΑΟΚ ήταν μία δύσκολη περίοδος. Ήταν η πρώτη χρονιά χωρίς Ζαγοράκη. Είναι ο τελευταίος προπονητής της προ Σαββίδη εποχής. Δούλεψε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η ομάδα είχε τρομερά οικονομικά προβλήματα. Το καλοκαίρι του 2011 η κατάσταση ήταν παράξενη. Είχαν εμφανιστεί ο Φλωρίδης με τον Σαχμπαζίδη που το έπαιζαν μεγιστάνες, ότι θα σώσουν τον ΠΑΟΚ και θα τον έκαναν υπερομάδα. Όλο το καλοκαίρι πέρασε με αυτούς να υπόσχονται μεταγραφές και δεν έκαναν τίποτα φυσικά. Κάποια στιγμή ο Μπόλονι σε μία συνέντευξη Τύπου είχε πει, ότι πήγε στην εκκλησία, να ανάψει κερί, για να πάρει κανέναν παίκτη. Έχει χιούμορ. Βλέπει τα πράγματα ανάλαφρα. Δεν είναι κολλημένος. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες όμως. Οι παίκτες διαμαρτύρονταν. Στα μέσα της χρονιάς έφυγαν Κοντρέρας-Βιεϊρίνια για οικονομικούς λόγους».

Ποιο στυλ παιχνιδιού του άρεσε και ποιο σύστημα εφάρμοζε;

«Αυτός εφάρμοζε το 4-2-3-1. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε ωραία επί των ημερών του. Αν και δεν είχε πλούσιο υλικό η ομάδα έδειχνε καλό ποδόσφαιρο. Είχε και επιτυχίες. Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Τότεναμ στο Λονδίνο και πήρε την πρόκριση. Πέρασε στη νοκ άουτ φάση του Europa League. Στα υπέρ του ήταν, ότι δεν φοβόταν να βάζει να παίζουν παίκτες νεαρής ηλικίας. Αυτός έβγαλε τον Σταφυλίδη. Τον έβαλε να παίξει σε ηλικία 18 χρονών. Ήταν φθινόπωρο του 2011 όταν ξαφνικά είδαμε τον Σταφυλίδη να παίζει βασικός κόντρα στον Παναιτωλικό. Επίσης έπαιξε και ένας Παναγιωτούδης από την Κ20, ο οποίος ήταν πολύ καλό όνομα τότε, αλλά δεν έκανε καριέρα μετά. Στις αποστολές έπαιρνε παιδιά από την Κ-20 και δεν είχε θέμα να βάζει παιδάκια να παίζουν. Αυτό τον χαρακτηρίζει σε όλη του την καριέρα. Όπου και αν δούλεψε έβγαλε παίκτες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι δικός του παίκτης. Αυτός τον έβαλε να παίξει όταν ήταν στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Επίσης ο Βαράν της Ρεάλ έπαιξε υπό τις οδηγίες του Μπόλονι στη Λανς. Και τότε έλεγε “το θέμα είναι να είναι καλοί παίκτες”. Οι προπονητές κοιτούν τις σίγουρες λύσεις, μην τους πούνε τίποτα. Αυτός δεν είχε πρόβλημα να βάλει παιδάκια ακόμα και σε κρίσιμα ματς. Στην Τότεναμ ήταν βασικός ο Σταφυλίδης».

Ποιές ήταν οι παραξενιές του;

«Εγώ δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο. Θυμάμαι όμως, ότι κάποια στιγμή τον είχαν ρωτήσει αν ήθελε να μείνει στην Ελλάδα. Έλεγε, ότι ήθελε να είναι σε μία χώρα, η οποία θα έχει καρπούζι και μελιτζάνα. Αυτά του άρεσαν».

Γιατί έφυγε από τον ΠΑΟΚ;

«Στο τέλος της σεζόν η ομάδα είχε αρχίσει να μην παίζει καλά, γιατί είχε τρελά προβλήματα. Υπήρχε ανακατωσούρα. Ήταν επιτυχημένος. Και παίκτες έβγαλε και στην Ευρώπη προχώρησε και μεγάλες νίκες έκανε και η ομάδα έπαιζε καλά. Ο κόσμος αγαπούσε τον Μπόλονι. Τότε όμως είχε πάρει το κουμάντο ο Βρύζας, ο οποίος ήθελε να φέρει τον Δώνη. Είχε συμφωνήσει με τον Έλληνα τεχνικό και έψαχνε τρόπο, να διώξει τον Μπόλονι. Ο Ρουμάνος τους είχε πει, ότι ήθελε να μείνει και ότι δεν τον ένοιαζαν τα λεφτά. Για να τον οδηγήσει σε αποχώρηση του έκαναν μία πρόταση πολύ χαμηλή με τα μισά λεφτά απ' ότι έπαιρνε. Ο Μπόλονι δέχτηκε. Ο Βρύζας μετά του είπε “θέλουμε να φύγεις” και έφερε τον Δώνη».

Μπορεί να συμμορφώσει την εικόνα του Παναθηναϊκού;

«Από την εποχή που ήταν στον ΠΑΟΚ έχουν περάσει 8 χρόνια. Αν έπαιρνε ο Παναθηναϊκός τον Μπόλονι του 2012 θα έλεγα, ότι είναι καλή επιλογή. Τώρα δεν ξέρω τι κάνει. Ήταν στην Αντβέρπ μέχρι πέρσι, η οποία μαζί του έκανε τη μεγαλύτερη πορεία της ιστορίας της. Στη Γάνδη έμεινε πολύ λίγο. Απ' όσα έκανε στον ΠΑΟΚ όμως έχω θετική άποψη. Το γεγονός ότι εμπιστεύεται πιτσιρικάδες ταιριάζει με τον Παναθηναϊκό, υπό την έννοια ότι με Δώνη έπαιξαν κάποιοι πιτσιρικάδες. Ο Μπόλονι τα παιδιά δεν τα βλέπει ως συμπληρώματα. Η ειρωνεία είναι, ότι στον ΠΑΟΚ έφυγε για να έρθει ο Δώνης και στον Παναθηναϊκό πάει τη μετά Δώνη εποχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΠΑΟ - Κι άλλο μπαμ μετά τους... Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο - "Τρώει" δύο Έλληνες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags