Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκαλύψεις για προπονητή που ήθελε ο Ολυμπιακός! Έπαιξε την 11άδα στα ζάρια
| 2020-10-13 22:10:00

Αποκαλύψεις για προπονητή που ήθελε ο Ολυμπιακός! Έπαιξε την 11άδα στα ζάρια

Sportdog Team
Αποκαλύψεις για προπονητή που ήθελε ο Ολυμπιακός! Έπαιξε την 11άδα στα ζάρια

Ο Ουνάι Έμερι επέλεξε τον επαναπατρισμό του την εφετινή αγωνιστική περίοδο, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Βιγιαρεάλ. Το όνομά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως και οι διακρίσεις του, είναι γνωστά, αλλά υπάρχουν πέντε στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε...

Ενόψει της δύσκολης εντός έδρας αναμέτρησης με τη Βαλένθια (18/10), το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) σας παρουσιάζει μερικές όχι και τόσο γνωστές της ζωής του Έμερι.

Αναλυτικά:

1. Ο παππούς του δέχθηκε το πρώτο γκολ στην ιστορία της LaLiga

Η LaLiga άνοιξε «αυλαία» το 1929, με εναρκτήριο αγώνα αυτόν μεταξύ της Εσπανιόλ και της Ρεάλ Ουνιόν στις 10 Φεβρουαρίου. Τερματοφύλακας της Ουνιόν ήταν ο παππούς του Ουνάι, Αντόνιο Έμερι, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που δέχθηκε το ιστορικό πρώτο γκολ της LaLiga στη νίκη της Εσπανιόλ με 3-2.

2. Κάποτε επέλεξε την αρχική ενδεκάδα στα... ζάρια

Μετά από μια μέτρια καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ο Έμερι προσλήφθηκε ως πρώτος προπονητής από την Αλμερία, οδηγώντας την στη LaLiga για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η πρώτη τους αναμέτρηση στη μεγάλη κατηγορία ήταν απέναντι στην Ντεπορτίβο και o Έμερι, θέλοντας να δείξει πόσο εμπιστεύεται τους παίκτες του, έριξε ζάρια για να καθορίσει την ενδεκάδα. Και έπεσε διάνα! Οι Ανδαλουσιανοί νίκησαν 3-0, πραγματοποιώντας ιδανικό ντεμπούτο στην κορυφαία κατηγορία.

3. Έχει κερδίσει τρία διαδοχικά Europa League, «άθλο» που κανένας προπονητής δεν έχει πετύχει

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Έμερι ως προπονητής σημειώθηκε με τη Σεβίλη, όταν κέρδισε τρεις διαδοχικούς τίτλους στο Europa League (2013, 2014, 2015). O 48χρονος μπορεί να μοιράζεται με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι την ίδια θέση στη λίστα των προπονητών με τρία τρόπαια, αλλά το ότι τα έχει κατακτήσει back to back είναι κάτι που μόνο αυτός έχει πετύχει.

4. «Θήτευσε» στο ρωσικό ποδόσφαιρο

Πριν εργαστεί στους πάγκους των Παρί Σεν Ζερμέν και Άρσεναλ, ο Έμερι πέρασε ένα μικρό χρονικό διάστημα στη Μόσχα, όταν το 2012 κάθισε στον πάγκο της Σπαρτάκ. Στον σύλλογο έμεινε για 6 μήνες, πριν πάρει την απόφαση του επαναπατρισμού του για να αρχίσει η θριαμβευτική πορεία της Σεβίλης.

5. Είναι συγγραφέας

Μεταξύ των προπονήσεων και της ανάλυσης αγώνων, ο Έμερι βρήκε χρόνο να γράψει ένα βιβλίο για την επιτυχία του στη διαχείριση. Δημοσιεύθηκε το 2012, σε συνεργασία με τον Χουάν Κάρλος Κουμπέιρο και με τίτλο «Mentalidad Ganadora: El Método Emery» (Νοοτροπία νικητή: Η μεθοδολογία του Έμερι).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags