Facebook Pixel
20/10/20 - 17:25

"Εξηγήσεις" Κλάτενμπεργκ για το οφσάιντ στα Γιάννινα και απάντηση σε Ολυμπιακό-Καραπαπά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Εξηγήσεις" Κλάτενμπεργκ για το οφσάιντ στα Γιάννινα και απάντηση σε Ολυμπιακό-Καραπαπά (ΒΙΝΤΕΟ)
3.310views

Για όλα απάντησε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Διαβάστε τι είπε για Ολυμπιακό και το οφσάιντ στα Γιάννινα, τη χρήση του VAR, τις επιθέσεις στους διαιτητές και την χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών.

«Λειτουργούμε με διαφάνεια, όπως είχα υποσχεθεί. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική στη διαιτησία, βρίσκομαι εδώ για να βελτιώσω τους διαιτητές. Είμαι 100% αφοσιωμένος σε αυτό. Κάποιοι πιστεύουν ότι γίνονται σφάλματα. Προφανώς γίνονται λάθη, απ’ όλους γίνονται, όταν όμως είναι ειλικρινή λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Είναι σαφές ότι όταν κάποιος κάνει λάθη που δεν είναι ειλικρινή, θα τίθεται αμέσως εκτός διαιτησίας. Εγώ θέλω να με κρίνετε μακροπρόθεσμα, όχι για αυτές τις 10 εβδομάδες», είπε αρχικά ο Άγγλος αρχιδιαιτητής και εν συνεχεία απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Οι σημαντικότερες από αυτές

-Για την δημοσίευση του βίντεο και του ηχητικού του ακυρωθέντος γκολ του Χασάν στα Γιάννινα: «Η χρήση της γραμμής του οφσάιντ είναι ένα πολύ καλό βήμα, προσφέρει ακρίβεια και ευκρίνεια και δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Υπάρχει μια σύγχυση για τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και πώς οριοθετούνται οι γραμμές. Ίσως πρέπει να συνδράμουμε περισσότερο στο να καταλάβει ο κόσμος πώς λειτουργούν οι γραμμές. Το κάναμε με το βίντεο της περασμένης εβδομάδας. Πάντα υπεισέρχεται το ανθρώπινο στοιχείο, όμως στο τέλος η τεχνολογία είναι αυτή που αποφασίζει για το αν υπάρχει οφσάιντ ή όχι».

-Για το ότι δημοσιεύτηκε το βίντεο και το ηχητικό κάποιες μέρες μετά το ματς και όχι από την επομένη: «Την επομένη του ματς έκανα μια δήλωση για το πώς ελήφθη η απόφαση και μετά από μερικές μέρες βγάλαμε το εκπαιδευτικό βίντεο για να καταλάβει ο κόσμος πώς λήφθηκε η απόφαση. Δεν θα υπάρχουν όμως πάντα βίντεο που θα συνοδεύονται από το ηχητικό. Τα βγάζουμε για να υπάρχει διαφάνεια, αλλά δεν πρέπει να γίνεται ποτέ κατάχρηση.

Τα βγάζουμε για εκπαιδευτικούς λόγους, για τις ομάδες και τα media. Αν πρέπει να βγάζουμε για κάθε φάση, τότε θα αναγκαστώ να το σταματήσω, γιατί μετά θα μιλάμε για κατάχρηση της τεχνολογίας και αυτής της μορφής εκπαίδευσης. Ακριβώς ίδια φάση και αντίστοιχη κατάσταση είχαμε στο Έβερτον-Λίβερπουλ. Τα ίδια συμβαίνουν και στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν υπάρχει καμία συνομωσία στην Ελλάδα. Αυτή είναι τεχνολογία και με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιείται».


-Για τις ύβρεις Καραπαπά προς τον διαιτητή και τι μέτρα θα λάβει: «Έχω πει στους διαιτητές ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να τους προστατεύσω και πρέπει οι ίδιοι να αισθάνονται ασφαλείς, σίγουροι και δυνατοί, να τα δηλώνουν όλα όσα γίνονται, όποτε γίνονται. Καμία επίθεση κατά διαιτητών ή κατά των οικογενειών τους, δεν θα γίνεται ανεκτή».

-Για το αν δημοσιεύτηκε όλη η συνομιλία στο ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός και για το αν δημοσιεύτηκε για να τιμωρηθεί ο Καραπαπάς: «Είπα ότι δεν θα δίνω στη δημοσιότητα το ηχητικό για κάθε απόφαση που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά. Έβγαλα αυτό το βίντεο για να εξηγήσω τη διαδικασία, πώς τραβάνε τις γραμμές του οφσάιντ. Μιλάμε για τεχνολογία και η τεχνολογία εφαρμόστηκε όπως έπρεπε να εφαρμοστεί. Και είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που είδα να εφαρμόζεται. Όσα ακούγονται περί συνωμοσιών, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Έχουμε δει πολλά αντίστοιχα περιστατικά σε όλη την Ευρώπη. Έχουμε μια τεχνολογία που λειτουργεί στο χιλιοστό και πρέπει να δεχτούμε ότι ακόμα και για ένα χιλιοστό, το γκολ μπορεί να ακυρωθεί. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού δεν τιμωρήθηκε λόγω του ηχητικού, αλλά λόγω της καταγραφής στο φύλλο αγώνα. Πρέπει πάντα να τα αναφέρουν οι διαιτητές αυτά»
.
-Για τις επιθέσεις του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του και για τα περί δόλου: «Ως διαιτητής πάντα δεχόμουν επιθέσεις, πάντα δεχόμουν κριτική. Και τώρα το ίδιο. Αυτό με βοηθάει να εξελίσσομαι, είναι ένα κίνητρο για να γίνομαι καλύτερος, με ωθεί να προσπαθώ να βελτιώνομαι, να γίνομαι πιο δυνατός. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή προς όλους. Εγώ πάντα θα λειτουργώ με διαφάνεια και προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου».

-Γιατί δέχτηκε να αναλάβει ενώ οι πίνακες είχαν ήδη βγει από την προηγούμενη ΚΕΔ: «Είναι τιμή που ανέλαβα και είμαι ενθουσιασμένος. Δέχομαι επιθέσεις καθημερινά, κυρίως μέσω των social media, αλλά ξέρω ότι αυτό είναι μέρος της δουλειάς μου. Έπρεπε να δεχτώ τις αποφάσεις που είχαν ήδη παρθεί, ακόμα και αν δεν συμφωνούσα με όλες. Έγιναν όλα την τελευταία στιγμή. Βήμα-βήμα θα αλλάξουμε τα πράγματα όπως εγώ θέλω να τα αλλάξω. Χρειάζομαι χρόνο για να το κάνω. Οι ξένοι της ΚΕΔ αποφασίζουν για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, οι Έλληνες για τα υπόλοιπα».

-Για το αν θα αλλάξει τους πίνακες μέσα στη σεζόν: «Απίθανο να γίνει αυτό μεσούσης της περιόδου. Μου αρκούν αυτοί που έχω για τη φετινή περίοδο».

-Για το αν έχει δεχθεί πιέσεις στο έργο του: «Βρίσκομαι κάθε στιγμή σε πίεση στην Ελλάδα. Όπως κάθε ομάδα πιέζεται να κερδίσει, έτσι κι εγώ πιέζομαι στη δουλειά μου. Δεν έχω θέμα. Αυτό με βοηθάει να βελτιώνομαι. Μου αρέσει».

-Για τη χρήση του VAR στη χώρα μας: «Λάθη γίνονται κάθε εβδομάδα, σε κάθε πρωτάθλημα, ακόμα και με το VAR. Εδώ το καλό είναι ότι η χρήση του γίνεται κεντρικά, σε ένα κτίριο. Αυτό με ενθουσιάζει, δεν συμβαίνει στις περισσότερες χώρες».

-Για το ενδεχόμενο να σφυρίξει φέτος Έλληνας διαιτητής σε ντέρμπι: «Υπάρχουν πολλά ντέρμπι που θα γίνουν στην Αθήνα, οπότε προφανώς θα χρειαστούν πολλοί διαιτητές. Ένας από τους λόγους που έρχονται ξένοι διαιτητές είναι για να μαθαίνουν οι Έλληνες πώς λειτουργούν και διαχειρίζονται τον αγώνα. Και τώρα υπάρχει μια ισορροπία, καθώς μαζί με τους ξένους ορίζονται Έλληνες ως τέταρτοι διαιτητές ή ως χειριστές VAR. Υπάρχουν άλλωστε και ντέρμπι και με μικρότερες ομάδες».

-Ποιοι διαιτητές θα δηλωθούν ως νέοι διεθνείς: «Θα τους δηλώσουμε στις 8 Νοεμβρίου. Υπάρχουν 3 υποψήφιοι για μία θέση, ο Κουμπαράκης, ο Μανούχος και ο Φωτιάς. Τους παρακολουθούμε στενά. Φυσική κατάσταση, αγγλικά και ηλικία είναι τα κριτήρια».

Δείτε ολόκληρη τη διαδικτυακή συνέντευξη του Κλάτενμπεργκ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ