Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα νέα πρόσωπα του κλάσικο! Ποιοι ξεχωρίζουν στη μάχη μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ
| 2020-10-20 22:38:00

Τα νέα πρόσωπα του κλάσικο! Ποιοι ξεχωρίζουν στη μάχη μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Sportdog Team
Τα νέα πρόσωπα του κλάσικο! Ποιοι ξεχωρίζουν στη μάχη μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Η εφετινή μεταγραφική κίνηση στην LaLiga μπορεί να μην ήταν τόσο έντονη, όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πάλι οι αφίξεις ορισμένων νέων προσώπων σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης συγκεντρώνουν επάνω τους τους προβολείς ενόψει του πρώτου Clasico της σεζόν 2020/21 (24/10, 17:00).

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) σας παρουσιάζει τις νέες, αλλά πάντα υψηλού επιπέδου προσωπικότητες της πρώτης εφετινής κορυφαίας «μάχης» του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Ρόναλντ Κούμαν είναι το πρώτο και κυριότερο όνομα που πρέπει να σταθεί κανείς. Ο πρώην θρύλος της Μπαρτσελόνα, ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε τον νικητήριο γκολ στην παράταση, στο πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του συλλόγου το 1992, ο πρωταγωνιστής της «Dream Team» του Γιόχαν Κρόιφ τη δεκαετία του 1990...

Ο Κούμαν επέστρεψε στο σύλλογο, αυτή τη φορά από τη θέση του προπονητή, αναλαμβάνοντας το project της... αναγέννησης των «μπλαουγκράνα» στην προσπάθεια τους να «κλέψουν» τον τίτλο του πρωταθλητή από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η Μπαρτσελόνα είναι σαν το σπίτι μου», είχε δηλώσει κατά την παρουσίασή του τον Αύγουστο, προσθέτοντας μεταξύ άλλων: «Τώρα είμαι εδώ ως προπονητής, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο».

Από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου ο Ολλανδός φαίνεται πρόθυμος να συνεχίσει την παράδοση του επιθετικού ποδοσφαίρου, που βασίζεται στον έλεγχο της κατοχής.

«Με τον Κρόιφ είχαμε τον καλύτερο συνδυασμό. Παίξαμε επιθετικό ποδόσφαιρο και κερδίσαμε τίτλους. Αυτή είναι η φιλοσοφία που πρέπει πάντα να ακολουθούμε στην Μπάρτσα. Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, το οποίο θα απολαμβάνουν οι φίλαθλοι και θα φέρνει τίτλους».

Στον αγωνιστικό χώρο, ο Κούμαν θα έχει στη διάθεσή του μερικούς νέους παίκτες, εκτός από τον Κουτίνιο που επέστρεψε από την Μπάγερν Μονάχου. Ο 19χρονος δεξιός μπακ Σερζίνιο ενσωματώθηκε από τον Άγιαξ σε μια συμφωνία αξίας άνω των 26 εκατομμυρίων ευρώ, κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου Αμερικανού στην ιστορία της ομάδας.

Ο Βόσνιος διεθνής Μίραλεμ Πιάνιτς αποκτήθηκε από τη Γιουβέντους το καλοκαίρι για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, έργο που έχουν αναλάβει και οι Σέρχιο Μπουσκέτς, Φρένκι ντε Γιονγκ και Ρικάρντ Πουτς, αλλά και οι Τρινκάο, Πέδρι, τους οποίους «τράβηξαν» οι «μπλαουγκράνα» από Μπράγκα και Λας Πάλμας, αντίστοιχα.

Ο πρώτος, σε ηλικία 20 ετών, έχει ήδη παραστάσεις με την Εθνική Πορτογαλίας, ενώ ο Πέδρι μπορεί να είναι 17 ετών, αλλά έχει τεράστια προοπτική να φτάσει στην κορυφή. Άλλωστε ο τεχνικός της Λας Πάλμας Πέπε Μελ είχε υπογραμμίσει για τον νεαρό ότι... «αποτελεί ευλογία για το ισπανικό ποδόσφαιρο».

Στον αντίποδα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αρχίσει τη σεζόν με την ίδια ομάδα που κέρδισε τον τίτλο της LaLiga Santander 2019-20. Στις αξιοσημείωτες προσθήκες της ξεχωρίζει η επιστροφή του Μάρτιν Όντεγκααρντ, ο οποίος έλαμψε έντονα την περασμένη σεζόν κατά τη θητεία του -ως δανεικός- στη Σοσιεδάδ.

Ο 21χρονος Νορβηγός φαίνεται να έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τις απίστευτες δυνατότητές του (που ώθησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον υπογράψει σε ηλικία 16 ετών το 2015) και βρίσκεται από νωρίς στα πλάνα του Ζινεντίν Ζιντάν τη φετινή σεζόν.

Με τον πρώην νικητή της «Χρυσής Μπάλας», Λούκα Μόντριτς, να διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, η ομάδα μπορεί να βασιστεί στον Όντεγκααρντ για να δώσει την απαραίτητη «σπίθα» στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags