Facebook Pixel Λέο Μάτος - ΠΑΟΚ: Αποκάλυψη για Μάτος - Ποιος άλλος θα το έκανε; Άφησε… άφωνο και τον Σαββίδη!
| 2020-10-24 09:25:00

Αποκάλυψη για Μάτος - Ποιος άλλος θα το έκανε; Άφησε… άφωνο και τον Σαββίδη!

Sportdog Team
Αποκάλυψη για Μάτος - Ποιος άλλος θα το έκανε; Άφησε… άφωνο και τον Σαββίδη!

Λέο Μάτος - ΠΑΟΚ: Ο Νέτο Γκουερίνο, πολύ καλός φίλος του Λέο Μάτος, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την αποχώρηση του Βραζιλιάνου μπακ, αλλά και το αγωνιστικό πρόβλημα που εντόπισε στο παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια.

Μεταξύ άλλων εξήγησε πως ο Βραζιλιάνος ήταν... υποχρεωμένος να φύγει από την Ελλάδα και να επιστρέψει στη Βραζιλία για να βοηθήσει την οικογένειά του, ενώ τόνισε πως για να το κάνει αυτό, άφησε και πάρα πολλά λεφτά!

«Το σύστημα υγείας στην Βραζιλία είναι καλό, αλλά ο πληθυσμός είναι μεγάλος. Κάποιοι πρέπει να δουλέψουν και αυτό φέρνει δυσκολία στην καθημερινότητα» είπε αρχικά για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα του Μάτος: «Κατ' αρχήν στεναχωριέμαι γιατί φεύγει ένας φίλος μακριά. Ο Λέο πριν ένα μήνα ήταν στην Βραζιλία για τον μπαμπά του, δεν είναι πολύ καλά στην υγεία του, είχε κάνει μία επέμβαση. Όταν κάποιος είναι μεγάλος είναι δύσκολο να προσαρμοστεί. Όταν τέθηκε ένα οικογενειακό θέμα, όταν μιλάμε για τον μπαμπά σου, αφήνεις και την δόξα και τα λεφτά στην άκρη, παρότι ακόμη ο Λέο είναι σε ηλικία που μπορεί να δώσει.  

Μου έλεγε «έχω πρόβλημα, στεναχωριέμαι» και ήρθε αυτή η πρόταση της Βάσκο που πιστεύω ότι, ίσως, είναι η καλύτερη λύση και για τους δύο. Τον τελευταίο καιρό δεν μπορούσε να προσφέρει αυτά που πρόσφερε, όχι μόνο λόγω του μπαμπά του αλλά και λόγω των συνθηκών στον ΠΑΟΚ. Επειδή είναι επαγγελματίας, έχει ακόμη δύο-τρία χρόνια στο ποδόσφαιρο και εφόσον παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία με την Βάσκο, που το γήπεδο είναι δύο χλμ. από το σπίτι του, από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως αισθάνεται ο καθένας. Εγώ, ίσως, ενεργούσα πιο γρήγορα, γιατί και εγώ έχω την μητέρα μου σε ίδρυμα στην Βραζιλία και όποτε υπάρχει πρόβλημα παίρνω το αεροπλάνο και πηγαίνω».  

Πρόσθεσε ότι: «Τα λεφτά που παίρνει ο Μάτος εδώ δεν μπορεί να τα πληρώσει η Βάσκο. Αφήνει και τα χρήματα στην άκρη, λόγω της κατάστασης. Δεν ξέρω αν προέκυψε και άλλη βραζιλιάνικη ομάδα, είναι προσωπικό θέμα και απέφευγα να ρωτήσω. Το θέμα της Βάσκο, πάντως, που παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι και η διοίκηση και ο Λέο πήραν την καλύτερη απόφαση. Εγώ θα χαιρόμουν αν θα έμενε, αλλά αν το μυαλό σου είναι στο σπίτι σου είναι δύσκολο, παρότι είναι επαγγελματίας. Αυτό που έχω να του πω είναι ότι αυτά που μπορούσε να προσφέρει τα πρόσφερε. Είναι πολύ καλός οικογενειάρχης και άνθρωπος. Ο ΠΑΟΚ δεν μένει στον Λέο».  

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ομόνοια σχολίασε: «Ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή γέρνει από την μία πλευρά. Όταν σε μία ομάδα παίζουν επτά αριστεροπόδαροι, είναι δυνατόν να μην παίζει περισσότερο από αριστερά; Είναι μία λεπτομέρεια που δεν ξέρω αν την έχει καταλάβει ο προπονητής. Ίσως επειδή ο Γιαννούλης έχει την ικανότητα να βγαίνει από αριστερά, δουλεύοντας η ομάδα πάντα από εκεί, αυτοί που παίζουν από την άλλη πλευρά νιώθουν εκτός παιχνιδιού. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ειδικά, όταν αγωνίζονται στην Τούμπα πρέπει να μην έχουν έλλειψη πρωτοβουλίας. Μπαίνουν στην περιοχή και δεν βγαίνει φάση.  

Δείτε, επίσης, τα τελευταία γκολ που έχει φάει, ακόμη και με την ΑΕΚ. Πως μπορεί να μπει ο επιθετικός με αυτό τον τρόπο; Καμιά φορά όταν παίζουν τρεις, μπορεί ο ένας να φύγει δίπλα από τον άλλο και αν ο επιθετικός είναι έξυπνος, έχει κάνει την ζημιά. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι πολλά χρόνια μαζί, σε αυτό το σύστημα για να αποδώσει. Ο Μιχαηλίδης ξεκίνησε καλά, ίσως η εμπειρία, ίσως η προσωπικότητα, αλλά, πλέον, δεν κάνει τα ίδια παιχνίδια. Μπορεί επειδή αυτοί που έπαιζαν μπροστά του του έδιναν καλύτερες καλύψεις. Μακάρι στην εποχή μας να έπαιζαν οι αντίπαλοι εναντίον μας με τρεις αμυντικούς. Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν με ικανοποιεί, γιατί ο αντίπαλος μας έχει διαβάσει. Ομάδες όπως ο ΟΦΗ μας βάζουν μέσα στα δίχτυα. Εγώ θέλω τον ΠΑΟΚ να παίζει οργανωμένος, πάντα για τη νίκη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags