Facebook Pixel ΑΕΚ: Η αλλαγή διάταξης του Καρέρα οδήγησε την Ένωση σε τρικυμία
| 2020-10-25 10:00:00

"Διαφωνώ για Ολιβέιρα - Απαράδεκτος Λιβάγια - Να ξεχάσει το 1,5 εκατ. - Τι θα γίνει με Καρέρα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Διαφωνώ για Ολιβέιρα - Απαράδεκτος Λιβάγια - Να ξεχάσει το 1,5 εκατ. - Τι θα γίνει με Καρέρα"

ΑΕΚ: Η αλλαγή διάταξης του Καρέρα στο δεύτερο ημίχρονο με την Μπράγκα οδήγησε την Ένωση σε τρικυμία. Αυτήν την άποψη εξέφρασε ο Νίκος Κιτσιγιάννης. Ο ρεπόρτερ της Ένωσης μίλησε στο sportdog για τη βαριά ήττα στην Πορτογαλία στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Παρά την κριτική που ασκείται στον Ολιβέιρα, ο συνάδελφος στήριξε τον Πορτογάλο και στάθηκε στην αρνητική παρουσία του Λιβάγια, ο οποίος ανάγκασε τον Ιταλό τεχνικό να τον κάνει αλλαγή, ενώ τον είχε ρίξει στο δεύτερο ημίχρονο. Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής θέμα Καρέρα και ότι είναι αναγκαίο για την ομάδα να βρει την ηρεμία της, να λύσει τα ψυχολογικά της για να επανέλθει σε πιο ευχάριστη περίοδο.

Πού αποδίδεις την εικόνα διάλυσης της ομάδας με τη Μπράγκα;

"Για μένα είχε δύο πρόσωπα στο ματς. Στο πρώτο μέρος ήταν μια ομάδα που παρά τις αδυναμίες της έμοιαζε συγκροτημένη και έδειχνε ικανή να απειλήσει τον αντίπαλο. Νομίζω το 1-0 του ημιχρόνου την αδικεί. Από τη στιγμή που ο Μάσιμο Καρέρα αποφάσισε να αλλάξει διάταξη στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έδειχνε σε… τρικυμία. Αυτό, σε συνδυασμό με την έξοδο του Τσιγκρίνσκι από το γήπεδο, οδήγησαν σε αυτή τη βαριά ήττα που την βάζει σε μπελάδες".

Συμφωνείς με την κριτική στον Ολιβέιρα;

"Όχι. Ο Ολιβέιρα δεν έχει ρέντα εδώ και καιρό. Κάτι που τον κάνει να δείχνει υπερβολικό ζήλο για να σκοράρει. Όμως είναι μέσα στις φάσεις, βγάζει πείσμα και διάθεση στο γήπεδο και δεν μπορεί κανείς να τον χαρακτηρίσει απαθή. Σε αντίθεση με τον Λιβάγια που ήταν, νομίζω, απαράδεκτος".

Υπάρχει πιθανότητα αποχώρησης του Λιβάγια;

"Δεν ξέρω πως έχει στο μυαλό του κάποια πράγματα ο Κροάτης και τι πιστεύει ότι μπορεί να βρει στην επόμενη μέρα της καριέρας του. Αν οι απαιτήσεις του για νέο συμβόλαιο φτάνουν κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, όπως ακούγεται, τότε δεδομένα δεν θα τον βρει στην ΑΕΚ το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ πρέπει έτσι ή αλλιώς να ξεκαθαρίσει το θέμα του συμβολαίου του γιατί δεν γίνεται να σέρνεται έτσι".

Τα δεδομένα δείχνουν, ότι υπάρχει θέμα Καρέρα! Ακούγεται τίποτα για υποψήφιους αντικαταστάτες;

"Δεν είμαι βέβαιος πως υπάρχει θέμα Καρέρα. Ο Ιταλός προπονητής έχει δείξει ικανοποιητικά δείγματα γραφής στο διάστημα παρουσίας του στην ομάδα και πρέπει να στηριχθεί. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Ενώ δεν μου προκύπτει και ρεπορταζιακά πως υπάρχει στην Ένωση θέμα με τον προπονητή. Βεβαίως αν η ομάδα συνεχίσει στον… ρυθμό που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πετυχημένος ή αποτυχημένος αντίστοιχα γίνεται κάποιος μόνο από τα αποτελέσματα".

Ποιο πιστεύεις, ότι είναι το φάρμακο για να επιστρέψει η Ένωση σε καλές ημέρες;

"ομίζω να βρει την ηρεμία της ως ομάδα. Να λύσει τα όποια ψυχολογικά θέματα υπάρχουν και να κοιτάξει μπροστά. Σίγουρα θα την βοηθήσουν και οι επιστροφές διότι και χθες, αγωνίστηκε με πολλές απουσίες. Έχει καλό υλικό η ομάδα και πιστεύω πως θα ανακάμψει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ αυτό για Λιβάγια - Να γιατί τον... κατηγορούν στην ΑΕΚ - "Κονέ" με άλλες ομάδες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags