Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Την παραμονή Βιεϊρίνια σχολίασε ο Γιώργος Καραγιάννης
| 2020-10-25 13:00:00

Βόμβα ΠΑΟΚτσή: "Δεν το χάνει ο Ολυμπιακός" - "Τσιμίκας ο Γιαννούλης" - Ο... χαμός με Βιεϊρίνια

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβα ΠΑΟΚτσή: "Δεν το χάνει ο Ολυμπιακός" - "Τσιμίκας ο Γιαννούλης" - Ο... χαμός με Βιεϊρίνια

ΠΑΟΚ: Την επισημοποίηση της παραμονής του Βιεϊρίνια στον Δικέφαλο σχολίασε ο Γιώργος Καραγιάννης. Ο ρεπόρτερ του metrosport.gr μίλησε στο sportdog για το σίριαλ με τον Πορτογάλο, την επιθυμία της οικογένειας Σαββίδη, το ρόλο του Φερέιρα και την κριτική από τον κόσμο. 

Υποστήριξε ότι ακόμα είναι ερωτηματικό ο ρόλος του Πορτογάλου στην ομάδα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην υπόθεση Γιαννούλη. Στο τέλος εκτίμησε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό στη μάχη του τίτλου, γι' αυτό είναι ευκαιρία για ευρωπαϊκή πορεία με την οποία θα διαφημίσει τους παίκτες που έχει βγάλει στη βιτρίνα για μεταγραφή. 

Πόσα επεισόδια "έπαιξαν" μέχρι να φτάσει ο Δικέφαλος σε συμφωνία με τον Βιεϊρίνια;

"Η οικογένεια Σαββίδη ήθελε εξ αρχής τον Βιεϊρίνια. Το πρόβλημα που προέκυψε ήταν ότι ο Πορτογάλος αρνήθηκε μία πολύ υψηλή πρόταση (σ.σ. 900.000 ευρώ). Αυτό στενοχώρησε την οικογένεια Σαββίδη που μετά από μία σεζόν, κατά την οποία ο παίκτης δεν είχε παίξει και ερχόμενος σε μία άλλη σεζόν για την οποία ήταν γνωστό ότι θα πηγαίναμε σε μία οικονομική εξισορρόπηση, είδε πως ο Βιεϊρίνια ήταν αρνητικός. Μετά ακολούθησε μία άλλη πρόταση πολύ χαμηλή, στα μισά λεφτά περίπου. Εκεί ράγισε το γυαλί μεταξύ των δύο πλευρών. Από τότε υπήρξε επιθυμία και των δύο να συνεχιστεί η συνεργασία. Αλλά δεν προσέγγιζε η μία πλευρά την άλλη. Εκεί ήταν που δημιουργήθηκε το μεγάλο πρόβλημα, γιατί ο ποδοσφαιριστής τέθηκε στην κρίση του κόσμου. Ο κόσμος για πρώτη φορά απέναντι στον Βιεϊρίνια ήταν διστακτικός".

Ήταν διστακτικός ή σκληρός ο κόσμος;

"Ήταν και σκληρός. Του Βιεϊρίνια την προσφορά κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Απλά και ο κόσμος μπήκε σε μία λογική λογιστή. Έλεγε «καλός και χρυσός ο αρχηγός, πήρε όσα πήρε με τον σύλλογο. Αλλά αυτήν την σεζόν πρέπει να κριθεί και αυτός με βάση αυτά που πρόσφερε και θα έπρεπε να μειώσει τις αποδοχές του». Δεδομένα οι περισσότεροι από τους οπαδούς ήθελαν την επιστροφή του. Δεν είναι τυχαίο που βγήκαν ανακοινώσεις οργανωμένων, οι οποίοι ζητούσαν καλύτερη μεταχείριση του Βιεϊρίνια από τη διοίκηση. Ο κόσμος και οι οργανωμένοι είναι πολύ πιο συναισθηματικοί από την πολιτική που ήθελαν να χαράξουν ο Σαββίδης και ο Ρέμπε. Βγήκαν ανακοινώσεις. Το τέλος της συμφωνίας το περιμέναμε εδώ και 25 μέρες. Θεωρούσαμε, ότι δεν υπήρχε ενδεχόμενο να φύγει. Δεν βγήκε ποτέ ανακοίνωση ακόμα και όταν ο παίκτης είπε το αντίο στον ΠΑΟΚ. Δεν βγήκε όμως ποτέ από το ρόστερ της ομάδας. Απλά έψαχναν τον τρόπο με τον οποίο θα είναι όλοι ικανοποιημένοι. Στο τέλος δεν ήταν μόνο το οικονομικό κομμάτι. Ο Βιεϊρίνια ήθελε ενεργότερο ρόλο στην ομάδα. Δεν ήθελε να συμφωνήσει μόνο στα λεφτά και να μην παίξει καθόλου. Ο Φερέιρα ήθελε να κρατήσει τις ισορροπίες που είχε θέσει".

Λέγεται, ότι η σχέση του με τον Φερέιρα, παρότι συμπατριώτες, δεν ήταν και η καλύτερη. Ισχύει;

"Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και αυτό είχε να κάνει με τον ρόλο που του πρόσφερε ο Φερέιρα. Για να δικαιολογήσουμε ως έναν βαθμό και τον προπονητή, να τονίσουμε, ότι δεν πρόλαβε να τον έχει καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς (λόγω του τραυματισμού). Ο τεχνικός ήταν τρομερά ικανοποιημένος από τον Γιαννούλη. Δημιούργησε μία ομάδα, η οποία έπαιζε και για τον Γιαννούλη. Ο ΠΑΟΚ διαφημίζει τον Γιαννούλη και με τον τρόπο παιχνιδιού του. Γιατί στηρίζεται κατά πολύ στο αριστερό μπακ. Έχοντας τον Βιεϊρίνια ως μπακ με τον Γιαννούλη να κάνει τόσο καλές εμφανίσεις δεν μπορούσε ο Φερέιρα να δώσει στον συμπατριώτη του μεγαλύτερο ρόλο. Δεν σκέφτηκε ποτέ να τον πάει πιο μπροστά. Του έδωσε μερικά παιχνίδια. Και έψαχνε αυτήν την ισορροπία ώστε και να μείνει στον ΠΑΟΚ, αλλά και να βοηθήσει".

Σε ποια θέση βλέπεις να χρησιμοποιεί ο Φερέιρα τον Βιεϊρίνια;

"Αυτό είναι πλέον ερωτηματικό. Δεν το έχουμε δει ακόμα. Δεν φαντάζομαι αυτήν τη στιγμή να του δώσει άλλη θέση πέρα από τα μπακ. Γιατί μπροστά του περισσεύουν παίκτες. Ο Δικέφαλος είναι γεμάτος οχταροδεκάρια".

Ποια είναι η τωρινή συμφωνία με τον Βιεϊρίνια;

"Δεν έχει μαθευτεί. Εγώ πιστεύω, ότι τα βρήκαν λίγο παραπάνω από την τελευταία πρόταση. Θεωρώ ότι είναι μεταξύ 550.000 και 600.000 ευρώ".

Για τη μεταγραφή του Γιαννούλη ποιά είναι τα δεδομένα;

"Τον Γιαννούλη τον κράτησαν γιατί θεωρούν ότι μπορούν να τον πουλήσουν σε καλύτερη τιμή. Η μεγαλύτερη μεταγραφή ήταν κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Όταν βλέπουν περίπτωση όπως ο Τσιμίκας να πωλείται κοντά στα 15 με 20 εκατ. ευρώ θεωρούν ότι μπορούν να πάρουν περισσότερα από τον Γιαννούλη. Ο Τσιμίκας είναι παίκτης του ίδιου επιπέδου. Απλά έπαιζε σε καλύτερη ομάδα που είχε ευρωπαϊκές συμμετοχές. Στον Δικέφαλο θεωρούν ότι αυτήν τη χρονιά που έχει δοθεί το βάρος στην ευρωπαϊκή συμμετοχή θα γίνει δυνατή η αύξηση της τιμής. Αυτό όμως δεν αποκλείει, ότι τον Γενάρη μπορεί να έρθει πρόταση".

Μπορεί ο Δικέφαλος να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα;

"Εγώ θεωρώ ότι φέτος είναι η καλύτερη ευκαιρία για τον Δικέφαλο να κυνηγήσει την ευρωπαϊκή πορεία. Γιατί είναι ευκαιρία να διαφημίσει τους παίκτες που έχει βγάλει στη βιτρίνα. Αυτοί είναι οι Γιαννούλης, Τζόλης, Μιχαηλίδης, οι οποίοι νεαρής ηλικίας και μαγνητίζουν τα βλέμματα. Δεν μπορεί να πουλήσει παίκτες 28-29 χρονών στην τιμή που θα ήθελε. Θεωρώ ότι αυτό είναι ευκαιρία γιατί στο πρωτάθλημα δύσκολα θα κυνηγήσει τον Ολυμπιακό. Γιατί ο Δικέφαλος με τα νεαρά παιδιά και το σύστημα που επιλέγει να παίζει εμμονικά ο Φερέιρα (σ.σ.3-4-3), ακόμα και με αντιπάλους που κλείνονται στην άμυνά τους, πιστεύω ότι θα έχει πολλές απώλειες. Όχι στα ντέρμπι. Εκεί θα είναι αξιοπρεπέστατος και μπορεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Θα έχει απώλειες στα υπόλοιπα παιχνίδια, εκεί που ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει γκέλες, με εξαίρεση βέβαια το ματς στα Γιάννινα. Ήδη ο Δικέφαλος έχει μόνο δύο νίκες τις 5 πρώτες αγωνιστικές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" στον ΠΑΟΚ με Έλληνα παιχταρά - Δεν υπογράφει - Θα του κρεμάσει το δελτίο ο Σαββίδης;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags