Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ατακάρες Βαζέχα - "Ο Αλαφούζος να γίνει... Βαρδινογιάννης"!
| 2020-10-25 20:00:00

Ατακάρες Βαζέχα - "Αυτός φταίει για την εικόνα του ΠΑΟ - Ο Αλαφούζος να γίνει... Βαρδινογιάννης"!

Sportdog Team
Ατακάρες Βαζέχα - "Αυτός φταίει για την εικόνα του ΠΑΟ - Ο Αλαφούζος να γίνει... Βαρδινογιάννης"!

Παναθηναϊκός: Ο Κριστόφ Βαζέχα μίλησε στη Realnews και κλήθηκε να σχολιάσει το άσχημο φετινό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού.

Ο παλαίμαχος θρύλος του Τριφυλλιού αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι με την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη και τόνισε πως κύριος υπεύθυνος για τον κακό αγωνιστικό σχεδιασμό ήταν ο Τσάβι Ρόκα.

Παράλληλα, συμβούλεψε τον Γιάννη Αλαφούζο να... μιμηθεί τον Γιώργο Βαρδινογιάννη και να βρεθεί πιο κοντά στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Ηταν ρίσκο η πρόσληψη του Ντάνι Πογιάτος;

Σίγουρα. Και μεγάλο μάλιστα από τη στιγμή που δεν είχε δουλέψει ποτέ πριν σε πρώτη ομάδα παρά μόνο σε τμήματα υποδομής. Ολοι περίμεναν να γίνει ένα βήμα μπροστά λόγω της προϋπηρεσίας του στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης σε συνέχεια της εξαιρετικής δουλειάς του Γιώργου Δώνη όμως δυστυχώς η ομάδα πήγε ένα βήμα πίσω.

Φταίει μόνο ο προπονητής;

Τη μεγαλύτερη για εμένα ευθύνη έχει ο Τσάβι Ρόκα αφού ναι μεν μαζί με τον προπονητή διάλεξαν ποδοσφαιριστές και ανέλαβαν τον σχεδιασμό ωστόσο ήταν εκείνος που τον πρότεινε στη διοίκηση.

Τι μπορεί και τι πρέπει να άλλαξα ο Λοζλο Μπόλονι;

Σίγουρα ήρθε ένας τεχνικός με μεγάλη πείρα που όμως δεν είναι μάγος νομίζω ότι το είπε και ο ίδιος αυτό θέλει τον χρόνο του όσο κι αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται γρήγορα τα θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο το θετικό για εκείνον είναι ότι το ρόοτερ φέτος είναι καλό και άρα θα έχει περισσότερες επιλογές.

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να ξαναγίνει δυνατός;

Αυτό θέλει μεγάλη συζήτηση. Το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα σε λίγο διάστημα σε 1-2 χρόνια δεν φτιάχνεις ομάδα που θα τους νικά όλους. Ομως από την άλλη καταλαβαίνω τον κόσμο που δηλώνει κουρασμένος ακούγοντας τη λέξη υπομονή. Δεν είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε πρωτάθλημα να το καταλάβουν όλοι αυτό. Ομως με προσοχή και με σχέδιο μπορεί να χτιστεί ένα σύνολο με προοπτική. Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο λάθος των τελευταίων χρόνων είναι το ότι εκεί που πάει να στρώσει η ομάδα φεύγουν είτε ο προπονητής είτε σημαντικοί ποδοσφαιριστές της και φτου κι από την αρχή. Με απλά λόγια δεν υπάρχει συνέχεια. Το είπα και πριν από τότε που έφυγε ο Δώνης ο Παναθηναϊκός πήγε πίσω.

Η διοίκηση δεν ευθύνεται γι’ αυτό;

Κοιτάξτε τα λεφτά που διαβάζω ότι έδωσε και συνεχίζει να δίνει ο Γιάννης Αλαφούζος είναι πολλά και είναι κρίμα να μην πιάνουν τόπο. Αν θα μπορούσα να του προτείνω κάτι θα ήταν να έρθει πιο κοντά στην ομάδα. Θυμάμαι ότι επί των ημερών μου ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ερχόταν μία ή και δύο φορές την εβδομάδα στην προπόνηση έχοντας συνάντηση τόσο με τον προπονητή όσο και με τους ποδοσφαιριστές.

Εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά ή αυτό δεν αρκεί;

Ποτέ μια ομάδα δεν χτίζεται μόνο με μικρά παιδιά. Χρειάζεται και η πείρα στη χημεία της. Απαιτούνται ισορροπία και καλή διαχείριση. Και αν μου επιτρέπετε μια επισήμανση νομίζω ότι λείπει το τμήμα σκάουτινγκ. Ο Ρόκα μόνο με Πορτογαλία και Ισπανία είχε ασχοληθεί αλλά υπάρχουν και άλλες αγορές με αξιόλογα ποδοσφαιρικά προϊόντα που καλό θα ήταν να αξιοποιηθούν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags