Facebook Pixel ΑΕΚ: Έκλεισε στόματα ο Λιβάγια - Παικτάρα Τάνκοβιτς
| 2020-10-25 22:45:00

Έκλεισε στόματα ο Λιβάγια - Παικτάρα Τάνκοβιτς - "Ξύλο" Χνιντ-Σάκχοφ - Ντου στον Μαχαίρα

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έκλεισε στόματα ο Λιβάγια - Παικτάρα Τάνκοβιτς - "Ξύλο" Χνιντ-Σάκχοφ - Ντου στον Μαχαίρα

Η ΑΕΚ πέρασε από τα Γιάννινα με νίκη 1-0 επί του ΠΑΣ, αποτέλεσμα που βοηθά τον Δικέφαλο να ηρεμήσει, εκτονώνοντας το κακό κλίμα μετά το 3-0 από τη Μπράγκα και το επεισόδιο μεταξύ Λιβάγια και Καρέρα.

Ο Ιταλός τεχνικός, πάντως, θέλησε να μη δώσει συνέχεια στο θέμα και έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Κροάτη. Ο 27χρονος επιθετικός μπήκε ως αλλαγή, μόνο που σε αντίθεση με ό,τι συνέβη κόντρα στη Μπράγκα παρουσιάστηκε πολύ πιο ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο.

Σα να ήθελε κάτι να αποδείξει, ο Λιβάγια πήρε πολλές πρωτοβουλίες και συμμετείχε ενεργά στο παιχνίδι της ομάδας. Με τις ενέργειές του βοήθησε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της Ένωσης και δημιούργησε ορισμένες καλές ευκαιρίες, βρίσκοντας τους συμπαίκτες του με εξαιρετικές εμπνεύσεις.

Αντίστοιχα καλός ήταν και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόνο για 55 λεπτά, αφού κουράστηκε πολύ και αντικαταστάθηκε. Αν και ακόμα δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο Σουηδός έχει φανερώσει ορισμένα από τα στοιχεία που ώθησαν την ΑΕΚ στο να κάνει υπομονή για αρκετούς μήνες μέχρι να τον αποκτήσει. Η ποιότητά του γίνεται εμφανής από τον τρόπο που χειρίζεται την μπάλα, μιας και είναι και είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε αμυντικό να του την πάρει από τα πόδια. Μπορεί απόψε να μην κατάφερε να μετουσιώσει την απόδοσή του σε γκολ ή ασίστ, όμως έχει δείξει τι μπορεί να κάνει ήδη από το ντεμπούτο του κόντρα τον ΠΑΟΚ και την υπέροχη δημιουργία που οδήγησε στο γκολ του Ανσαριφάρντ.

Φυσικά, δεν ήταν όλα ρόδινα στην εμφάνιση της Ένωσης στους Ζωσιμάδες, αφού ζορίστηκε πολύ για να πάρει τη νίκη και είδε το VAR να την γλιτώνει από ισοφάριση, ακυρώνοντας δύο γκολ του ΠΑΣ. Ειδικά στο πρώτο ακυρωθέν τέρμα, υπήρξε ένταση μεταξύ του Νασίμ Χνιντ και του Εβγέν Σάκχοφ σχετικά με το ποιος είχε υπό την ευθύνη του τον σκόρερ Παμλίδη. Πάντως, στη συγκεκριμένη φάση ο Καρέρα έβαλε τις φωνές και στον Κρίστιτσιτς, ενώ απευθύνθηκε σε έντονο ύφος σε όλους παίκτες του, ζητώντας τους να μη χάνουν τους παίκτες τους τόσο εύκολα.

Ο Δικέφαλος προβλημάτισε επίσης με την αμυντική του συμπεριφορά στις στημένες φάσεις, από τις οποίες οι Ηπειρώτες δημιούργησαν ουκ ολίγες επικίνδυνες καταστάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Καρέρα φώναζε συνεχώς στους παίκτες του επειδή έχαναν τα μαρκαρίσματα στα στημένα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα... άκουσε και ο νεαρός Μαχαίρας για την τάση του να λειτουργεί ατομικά και να μην πασάρει σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Καρέρα πιστεύει πολύ τον πιτσιρικά, γι΄αυτό άλλωστε τον έβαλε και βασικό, όμως τον θέλει πιο ώριμο στο παιχνίδι του και πιο ομαδικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΟΜΒΑ στην ΑΕΚ! Ποιος Λιβάγια; Αυτόν… τελειώνει ο "Τίγρης" - Μετράει αντίστροφα - Βουίζει ο τόπος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags