Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Λέο Μάτος: Φοβερές αποκαλύψεις Μίχελ για Μάτος - Με ποιον "τσακώθηκε"
| 2020-10-26 21:42:00

Φοβερές αποκαλύψεις Μίχελ για Μάτος - Με ποιον "τσακώθηκε" - Το πήρε πάνω του ο Σαββίδης

Sportdog Team
Φοβερές αποκαλύψεις Μίχελ για Μάτος - Με ποιον "τσακώθηκε" - Το πήρε πάνω του ο Σαββίδης

ΠΑΟΚ - Λέο Μάτος: Ο πρώην αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου, Λούμπος Μίχελ, μίλησε στο Metropolis 95,5 για τον Λέο Μάτος και το παρασκήνιο της αποχώρησής του από την ομάδα.

Ο Μίχελ αποκάλυψε πως ο Βραζιλιάνος άσος αρχικά είχε απευθυνθεί σε εκείνον από τον Σεπτέμβριου ζητώντας να του βρει ομάδα, ωστόσο άλλαξε γνώμη μετά από συζήτηση που είχε γίνει με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο Σλοβάκος, μάλιστα, σχολίασε τις σχέσεις μεταξύ του παίκτη και του Αμπέλ Φερέιρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν είχε καλή σχέση με τον προπονητή".

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν ήταν η πιο επιτυχημένη του μεταγραφή: «Είναι. Ίσως αυτή και του Πρίγιοβιτς. Ο Μάτος ήρθε με μηδέν κόστος, προσέφερε πολλά στην ομάδα αγωνιστικά και πιστεύω ότι ήταν η πρώτη μου και η πιο επιτυχημένη μου μεταγραφή».

Για το πώς ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Από το Φεβρουάριο με Μάρτιο του 2016 είχα την πληροφορία ότι η Ντνίπρο θα διαλυθεί λόγω της έκρυθμης κατάστασης που υπήρχε. Όταν έγινε οριστικό, άρχισα επαφές με την πλευρά του Μάτος και το ίδιο συνέβη και με τον Σάκχοφ. Θα θυμάστε ότι ήταν να έρθει και ο Ματέους αλλά εν τέλει έφυγε για την Ιαπωνία. Δουλέψαμε πάνω στα οικονομικά δεδομένα. Ήρθε, είδε, του άρεσε η πόλη και αποφάσισε να υπογράψει. Δεν ήταν και δύσκολο να τον πείσω. Οι παίκτες ήταν απλήρωτοι για τρεις μήνες εκεί, η αίσθηση του πολέμου ήταν έντονη. Ο Μάτος ήρθε στη Θεσσαλονίκη, είδε την πόλη, του έδειξα τον κόσμο και την ατμόσφαιρα της Τούμπας και είπε μέσα σε δευτερόλεπτα το ναι».

Για το κλειδί της επιτυχημένης συνεργασίας: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένα δύσκολο κλαμπ. Δεν ταιριάζουν όλοι οι παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Λεβέκ και ο Όλσεν. Κάποιοι παίκτες δεν μπόρεσαν να αντέξουν εδώ και έκαναν καριέρα αλλού. Δεν συνέβη το ίδιο με τον Μάτος. Του ταιριάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε την επιθετικότητα. Ήταν μια ιδανική μεταγραφή. Έδεσαν τα στοιχεία όλα και είχε αυτήν την προσφορά».

Για το αν ήταν σωστή η στιγμή της αποχώρησης: «Είναι δύσκολο να το πεις. Ο Μάτος νοιάζεται για την οικογένεια του. Δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα. Θα πάει στη Βραζιλία, όπου το ποδόσφαιρο είναι πιο αργό και θα μπορεί να παίξει τουλάχιστον για άλλα τρία χρόνια. Είναι επαγγελματίας, δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν βγαίνει έξω. Τρέφεται σωστά και γυμνάζεται».

Για το αν η τωρινή κατάσταση τον επηρέασε: «Ναι. Είχε επηρεαστεί λόγω του κορωνοϊού. Του αρέσει να παίζει σε γεμάτο γήπεδο και ίσως μειώθηκε κάπως το πάθος με το οποίο έπαιζε. Προερχόταν από δύο εξαιρετικές σχέσεις με τον Λουτσέσκου, με τον οποίο είχε πολύ καλή σχέση όπως και με τον πατέρα του. Μάλιστα, προσπάθησε να τον πάρει δύο φορές στη Σαχτάρ αλλά λόγω της θητείας του στην Ντνίπρο δεν ήξερε πως θα ήταν. Τώρα, δεν είχε καλή σχέση με τον προπονητή. Στα μέσα του Σεπτέμβρη μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να του βρω ομάδα. Άλλαξε αυτό μετά τη συνομιλία με τον Σαββίδη. Εν τέλει ήρθε η πρόταση από τη Βραζιλία και έφυγε».

Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ: «Πάντα το πιο δύσκολο βήμα είναι το τελευταίο για να μπεις στους ομίλους. Ίσως χρειάζεται και τύχη. Περίμενα μετά το 2-1 στη Ρωσία να παίξει ο Μάτος αντί του Κρέσπο καθώς έχει και πιο επιθετικά στοιχεία. Θα ήμουν υπέρ του Κρέσπο αν είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ στη Ρωσία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags