Facebook Pixel Sportdog.gr | Στη... φωλιά του κορωνοϊού ο ΠΑΟΚ - Απίστευτο τι συμβαίνει στη Γρανάδα
Ποδόσφαιρο
| 2020-10-26 23:05:00

Στη... φωλιά του κορωνοϊού ο ΠΑΟΚ - Απίστευτο τι συμβαίνει στη Γρανάδα

Sportdog Team
Στη... φωλιά του κορωνοϊού ο ΠΑΟΚ - Απίστευτο τι συμβαίνει στη Γρανάδα

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γρανάδα την Πέμπτη και καλείται να ταξιδέψει σε μια πόλη που μαστίζεται από τον κορωνοϊό όσο λίγες στην Ισπανία.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, Μόσχος Μορφακίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 και ανέλυσε την κατάσταση στην πόλη, η οποία μετρά 1.3000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στη Γρανάδα: «Χθες είχαμε 1300 κρούσματα. Αν βγεις στους δρόμους δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει αυτό. Μετά τις 10 και πριν από τις έξι δεν μπορεί να βγει κανείς από το σπίτι και από σήμερα δεν μπορεί να πάμε από τον έναν δήμο στον άλλο. Η μάσκα είναι υποχρεωτική από τότε που μας επετράπη να βγούμε. 

Το πρόβλημα θα ξεκινούσε όταν άρχιζαν τα μαθήματα. Η πόλη έχει 80.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο δέχθηκε πολλές πιέσεις για να γίνονται τα μαθήματα δια ζώσης. Το λογικό ήταν να γίνουν διαδικτυακά. Μια από τις βασικές πηγές εσόδων είναι οι φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο το έκλεισαν και έμειναν οι καφετέριες ανοιχτές. 

Στο Πανεπιστήμιο τα μαθήματα γινόταν δια ζώσης αλλά οι μισοί ερχόταν στο μάθημα και οι άλλοι το παρακολουθούσαν από τον υπολογιστή. Την επόμενη ημέρα ερχόταν το αντίστροφο. Στα θρανία υπήρχαν ενδείξεις που μπορούσαν να καθίσεις. Στους διαδρόμους υπάρχουν ενδείξεις για το πού θα πας. Υπάρχουν παντού αντισηπτικά και οι καθαρίστριες καθάριζαν μετά από κάθε μάθημα». 

Για τα νοσοκομεία: «Η πόλη έχει πολύ καλή ιατρική περίθαλψη. Υπάρχουν 3000 κλίνες. Είναι πολύ καλά προετοιμασμένη».

Για την ομάδα της Γρανάδας: «Εδώ και μερικά χρόνια είναι στην Α΄Εθνική. Από πέρυσι ήταν έκπληξη. Είχε τον μικρότερο προϋπολογισμό και βγήκε Ευρώπη. Πολλοί την έχουν υποτιμήσει, ιδιαίτερα οι Σουηδοί. Είναι μια σοβαρή ομάδα, υπάρχει επαγγελματισμός. Κέρδισε εκτός έδρας ομάδα μεγάλη και ήταν σοβαρή στο πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags