Facebook Pixel ΑΕΚ - Λέστερ: Αποκλείστηκε με δύο ματς; - Μαγικός Μάνταλος, αλλά… έλεος - "Φωτιές" με Λιβάγια - Τι κάνεις ρε Σμάιχελ
Ποδόσφαιρο
| 2020-10-29 22:41:00

Αποκλείστηκε με δύο ματς; Μαγικός Μάνταλος, αλλά… έλεος - "Φωτιές" Λιβάγια - Τι κάνεις ρε Σμάιχελ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αποκλείστηκε με δύο ματς; Μαγικός Μάνταλος, αλλά… έλεος - "Φωτιές" Λιβάγια - Τι κάνεις ρε Σμάιχελ

ΑΕΚ - Λέστερ: Δικαίως αισθάνεται αδικημένη η ΑΕΚ από την ήττα της με 2-1 στο ΟΑΚΑ από τη Λέστερ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, η οποία σε συνδυασμό με το διπλό της Μπράγκα στη Ζόρια, βάζει από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο την Ένωση. Είναι ήδη στο -6 από τους Πορτογάλους και έχει χάσει και 3-0 στο μεταξύ τους ματς, που δυσκολεύει την κατάσταση σε περίπτωση ισοβαθμίας!

Η Ένωση ήταν καλή κόντρα στους Άγγλους και το 0-2 στο ημίχρονο την αδικεί, όμως από τη στιγμή που η Άντβερπ απόψε νίκησε 1-0 την Τότεναμ (σε άλλο ματς σήμερα στο Europa League), δεν αρκεί σε καμία ελληνική ομάδα το «αν» και η μία ήττα με καλή εμφάνιση. Δεν θα έπρεπε να τους αρκεί και ούτε μπορούν να διεκδικούν προκρίσεις και ευρωπαϊκές πορείες, εάν συμβιβάζονται με αυτό.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα λοιπόν πλήρωσε για ακόμα μία φορά τα «φθηνά» αμυντικά της λάθη, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο γκολ, ενώ στο δεύτερο παρά το καλό ξεκίνημα, το γρήγορο γκολ και τη βελτιωμένη εικόνα, από το 60’ και μετά… εξαφανίστηκε. Ουσιαστικά δεν διεκδίκησε σοβαρά έστω την ισοπαλία και συμβιβάστηκε με τη μοίρα της, αποδεχόμενη πως η Λέστερ είναι μία ποιοτικότερη ομάδα και «πρέπει» να νικήσει, ακόμα και όταν δεν παίζει καλά.

Για την ΑΕΚ κορυφαίος ήταν ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος έκανε ίσως ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με τα κιτρινόμαυρα και είναι άδικο που δεν το χάρηκε και που δεν είχε κόσμο στο γήπεδο, για να αποσπάσει επιτέλους και το χειροκρότημα. Η σχέση του με τον κόσμο έχει… σπάσει εδώ και καιρό, όμως είναι πλέον φανερό πως χωρίς αυτόν, η ομάδα δεν μπορεί ούτε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα ούτε να απειλήσει σοβαρά οποιαδήποτε μικρό ή μεγάλο αντίπαλο. Βέβαια, κάποια στιγμή ίσως θα πρέπει ο προπονητής να ξανασκεφτεί την απόφασή του να εκτελεί όλα τα στημένα ο Έλληνας άσος, καθώς όπως φάνηκε και το βράδυ της Πέμπτης… δεν το έχει και χάνονται τζάμπα ευκαιρίες!

Από εκεί και πέρα, ο Μάσιμο Καρέρα επιμένει να… παίζει με τη φωτιά, διότι μπορεί ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς που πέρασε στο ημίχρονο αλλαγή αντί του Μάρκο Λιβάγια (μαζί με τον Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ) να βγήκε ως… έμπνευση, όμως η αντικατάσταση του Κροάτη (εάν δεν είχε πρόβλημα τυραυματισμού) ήταν για ακόμα μία φορά άδικη. Ο Λιβάγια ήταν ίσως ο κορυφαίος της Ένωσης στο πρώτο 45λεπτο, είχε χάσει τις δύο μεγάλες ευκαιρίες και ίσως άξιζε να πάρει κάποια λεπτά ακόμα. Με αυτές τις κινήσεις μάλλον μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ τους παρά βρίσκεται λύση!

ΥΓ. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Κάσπερ Σμάιχελ στο ΟΑΚΑ. Ο Δανός πορτιέρε παρά την εμπειρία του, είχε πάρει πολύ… σοβαρά το ματς, σε προκλητικό βαθμό. Οι αντιδράσεις του ήταν τουλάχιστον υπερβολικές και δεν είναι τυχαίο πως «αρπάχτηκε» με παίκτες της ΑΕΚ ακόμα και στο γκολ του Τάνκοβιτς για το 1-2, καθώς δεν έδινε την μπάλα για να γίνει η σέντρα γρήγορα. Ενώ λίγο μετά, χτυπιόταν, φώναζε και κλωτσούσε το δοκάρι του, για ένα φάουλ που έδωσε ο διαιτητής υπέρ της ελληνικής ομάδας, έξω και στα πλάγια της μεγάλης περιοχής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΟΜΒΑ στο ΑΕΚ-Λέστερ: Τον... τελείωσε ο Καρέρα, φέρνει αντικαταστάτη ο Ίβιτς - Χαμός με παικταρά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags