Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Σαμποτάζ" Φερέιρα σε Πάμπλο Γκαρσία - Αυτούς… τελείωσε από τον ΠΑΟΚ - Τον "έσωσε" ο Ολυμπιακός!
Ποδόσφαιρο
| 2020-10-29 00:02:00

"Σαμποτάζ" Φερέιρα σε Πάμπλο Γκαρσία - Αυτούς… τελείωσε από τον ΠΑΟΚ - Τον "έσωσε" ο Ολυμπιακός!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Σαμποτάζ" Φερέιρα σε Πάμπλο Γκαρσία - Αυτούς… τελείωσε από τον ΠΑΟΚ - Τον "έσωσε" ο Ολυμπιακός!

ΠΑΟΚ: Με ψηλά το κεφάλι αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ ο Αμπέλ Φερέιρα, καθώς στο τελευταίο του ματς στον πάγκο η ομάδα του ήταν άκρως ανταγωνιστική κόντρα στην Γρανάδα, πήρε πολύ εύκολα τον βαθμό της ισοπαλίας και ίσως άξιζε και κάτι παραπάνω. Ο Πορτογάλος λοιπόν φεύγει αφήνοντας τον Δικέφαλο μέσα στο κόλπο της πρόκρισης με δύο πόντους, αν και θα όφειλε να κάνει κάτι καλύτερο, έχοντας παίξει με την Ομόνοια στην Τούμπα την πρώτη αγωνιστική.

Ωστόσο, αν κάποιος δεν έχει δει φέτος πολλά παιχνίδια του Δικεφάλου και παρακολούθησε μόνο το αποψινό στην Ισπανία, σίγουρα θα απορεί γιατί φεύγει ένας τόσο καλός προπονητής. Οι «ασπρόμαυροι» στάθηκαν πολύ καλά απέναντι σε μία φορμαρισμένη ομάδα και έδειξαν πως δεν έχουν τίποτα να… ζηλέψουν. Βέβαια, αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, καθώς το παιχνίδι ήταν ακριβώς αυτό που ταιριάζει στην ομάδα που έχει φτιάξει ο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος κατέβασε και πάλι μία ενδεκάδα με τρία στόπερ και έχοντας ως στόχο προτίστος την ισοπαλία, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου. Βραχυκύκλωσε τους αντιπάλους, απέκτησε σταθερότητα στα μετόπισθεν, ενώ χτυπώντας στην κόντρα έψαξε και γκολ. Μία τακτική που ο Φερέιρα παίρνει… άριστα 10. Άλλωστε, έτσι πήρε πέρυσι στα πλέι οφ το διπλό από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης και κέρδισε την παραμονή του και μετά το καλοκαίρι στην Τούμπα.

Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ ξεκινάει τώρα, μετά την αποχώρηση του προπονητή που δούλεψε ΜΟΝΟ στο σύστημα με τα τρία στόπερ και για αυτό δέχθηκε το καλοκαίρι να φύγουν τόσοι παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως εξτρέμ. Θυμίζουμε πως έχουν φύγει οι Πέλκας, Στοχ, Ουάρντα, Λημνιός και Λάμπρου και παρότι ήρθαν οι Ζίβκοβιτς-Μουργκ, τα κενά στα πλάγια είναι τεράστια. Και αποτελεί μεγάλη απορία, πώς θα μπορέσει ο Πάμπλο Γκαρσία να αλλάξει τελείως το πλάνο και τη δομή της ομάδας!

Ο Ουρουγουανός που είναι το Νο1 φαβορί για διάδοχος του Πορτογάλου κόουτς που αναχωρεί εντός των επόμενων 24 ωρών για τη Βραζιλία και την Παλμέιρας, δεν αρέσκεται να παίζει με τρία στόπερ και το σύστημα που δουλεύει τα τελευταία χρόνια, είναι το 4-4-2 με τους ακραίους απλωμένους στο γήπεδο.

Πώς λοιπόν θα χτίσει ο Γκαρσία τον δικό του ΠΑΟΚ, όταν η ομάδα δεν έχει τα υλικά που θέλει και το κυριότερο, όταν έχει δουλέψει για δύο και παραπάνω μήνες σε ένα τελείως διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης. Μεγάλο πρόβλημα και κυρίως μεγάλη… γκάφα της διοίκησης, που αφήνει τον Φερέιρα να φύγει τώρα και όχι το καλοκαίρι. Άλλωστε, ο Πάμπλο εκεί ήταν και περίμενε, όμως στην Τούμπα «πλήρωσαν» τη νίκη επί του Ολυμπιακού και τη μεγάλη ρήτρα στο συμβόλαιο.

ΥΓ. Ο Αμπέλ Φερέιρα φεύγει ξεκάθαρα ως αποτυχημένος από τη Θεσσαλονίκη και με τον κόσμο του Δικεφάλου να μην θέλει να τον βλέπει μπροστά του. Η αλήθεια είναι πως πέρυσι πήρε μία ομάδα που δεν ήταν δική του, ενώ φέτος το μπάτζετ μειώθηκε σε τρομερό βαθμό. Λογικό και ο ίδιος να έχει παράπονο και να πιστεύει πως ποτέ δεν προλάβαν να δουν τον… δικό του ΠΑΟΚ!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χουνέρι Φερέιρα σε ΠΑΟΚ! Απίστευτος ο Πορτογάλος, "χτύπημα" κάτω από το τραπέζι - Έξαλλος Ιβάν!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags