Facebook Pixel Sportdog.gr | Διοίκηση ομάδας στο πλευρό των οπαδών! Ζήτησε από τον πρωθυπουργό κόσμο στα γήπεδα
| 2020-10-31 06:35:00

Διοίκηση ομάδας στο πλευρό των οπαδών! Ζήτησε από τον πρωθυπουργό κόσμο στα γήπεδα

Sportdog Team
Διοίκηση ομάδας στο πλευρό των οπαδών! Ζήτησε από τον πρωθυπουργό κόσμο στα γήπεδα

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έστειλε την Πέμπτη (29/10) η κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Νόριτς, Ντέλια Σμιθ, προτρέποντάς τον να επιτρέψει επιστροφή περιορισμένου αριθμού θεατών στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, υπό ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο υγειονομικών κανόνων.

Οι θεατές έχουν απαγορευτεί ή επιτραπεί μόνο σε περιορισμένο αριθμό ως μέρος «πιλοτικών προγραμμάτων» σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ποδοσφαίρου στην Αγγλία λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε 45.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

Η Σμιθ τόνισε πως μία ενδεχόμενη επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα θα ήταν «πολύ θετικό και αναζωογονητικό ως κίνηση» κατά τη διάρκεια αυτών των «...σκοτεινών και ζοφερών χρόνων».

«Η λογική μας υπαγορεύει ότι μπορούν να συμφωνήσουν ακόμη και οι επιστήμονες: σε ελέγχους θερμοκρασίας, φιλάθλους σε απόσταση δύο μέτρων, απολύμανση χεριών, μάσκες και τόσος άδειος χώρος. Η απόσταση και ο ανοιχτός αέρας πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλείς», έγραψε στην επιστολή της η ιδιοκτήτρια της Νόριτς, συμπληρώνοντας πως «...είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από το να κάθονται έξι άτομα γύρω από ένα τραπέζι, βλέποντας έναν αγώνα σε κλειστό χώρο».

Η απόφαση των κλειστών γηπέδων έχει «χτυπήσει» σκληρά τα οικονομικά των συλλόγων, με την English Football League (EFL) να προειδοποιεί πρόσφατα, ότι ένας μεγάλος αριθμός συλλόγων βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής κρίσης, υποστηρίζοντας πως θα χρειαστούν περίπου 250 εκατομμύρια λίρες, για να επιβιώσουν οι ομάδες σε μια σεζόν όπου οι οπαδοί δεν θα παρευρεθούν στα ματς.

«Κοιτώντας μπροστά στην πιθανότητα και στις συνέπειες να εξαφανιστούν οι μικρότεροι σύλλογοι, πρέπει να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι το ποδόσφαιρο είναι ένας από τους τελευταίους προμαχώνες του, τι σημαίνει να είσαι κοινότητα στη σύγχρονη ζωή», πρόσθεσε η Σμιθ στην επιστολή της.

«Η Αγγλία ανακάλυψε αυτό το υπέροχο άθλημα, το οποίο έχει γίνει πολύ περισσότερα πράγματα. Ένα αδιαμφισβήτητο στολίδι που προσφέρει τεράστια συμβολή στην κοινωνία μας χωρίς κόστος. Σας παρακαλώ, κ. πρωθυπουργέ, πριν από το τελικό σφύριγμα, μπορούμε να επιστρέψουμε το ποδόσφαιρό μας;».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags