Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Λουτσιάνο για Πάμπλο: "Όπως ο Γκουαρντιόλα! Αυτά θα αλλάξει"
| 2020-10-30 19:30:00

Λουτσιάνο για Πάμπλο: "Όπως ο Γκουαρντιόλα! Αυτά θα αλλάξει - Mε έκραζαν για Λουτσέσκου..."!

του Γιώργου Κτενά
Λουτσιάνο για Πάμπλο: "Όπως ο Γκουαρντιόλα! Αυτά θα αλλάξει - Mε έκραζαν για Λουτσέσκου..."!

ΠΑΟΚ: Ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι ο αντικαταστάτης του Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ. Το όνομα του Ουρουγουανού είχε παίξει δυνατά και τον περασμένο Φλεβάρη και το sportdog είχε επικοινωνήσει, τότε, με τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα.

Γιατί για τον Πάμπλο Γκαρσία υπάρχει ως θέμα το μειονέκτημα ότι δεν έχει εργαστεί μέχρι στιγμής σε ομάδες πλην της Κ-20 του ΠΑΟΚ και ο Λουτσιάνο έχει θητεία τόσο σε τμήματα υποδομής όσο και σε ομάδες Ανδρών.

Διαβάστε τι μας είχε πει:

"Μου αρέσει η φιλοσοφία τού Γκαρσία στο ποδόσφαιρο. Όταν τον συνάντησα ως προπονητή, μου άρεσε όλο το κομμάτι τής παρουσίας του σε σχέση με τους παίκτες. Δεν είναι πρόβλημα το γεγονός ότι έχει προπονήσει μόνο ομάδες Κ-20, γιατί και ο Γκουαρντιόλα πριν αναλάβει την Μπαρτσελόνα δεν είχε προπονήσει κάποια μεγάλη ομάδα. Όμως έγινε ο Γκουαρντιόλα. Καθόμαστε στην Ελλάδα και σκεφτόμαστε αν έχει εμπειρία κ.λπ., χωρίς να του έχουμε δώσει την ευκαιρία να εργαστεί για να αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Δηλαδή όλοι αυτοί οι ξένοι και οι Έλληνες προπονητές που βρίσκονται στις ομάδες, τι ακριβώς έχουν κάνει, πού έχουν δουλέψει πριν από τις ομάδες τους; Πιστεύω ότι αν ο ΠΑΟΚ τού δώσει την ευκαιρία κάποια στιγμή, μπορεί να τα καταφέρει", είχε αναφέρει στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο παλαίμαχος άσος και τότε βοηθός προπονητή τού Μάκη Χάβου στον Παναιτωλικό.

Πιστεύεις ότι ένας προπονητής από την Κ-20 μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς προβλήματα σε ομάδα με υποχρεώσεις πρωταθλητισμού;

"Όταν είχε πάρει τον Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ, είχε προβλήματα το πρώτο διάστημα. Όλοι μου έλεγαν, τότε, ότι είχα βιαστεί να μιλήσω με καλά λόγια για τον Λουτσέσκου, όταν τον είχε αποκτήσει ο ΠΑΟΚ. Λίγο καιρό μετά, όμως, όταν του έδωσαν χρόνο και δούλεψε, πήγαν όλα μια χαρά. Μάλιστα, τώρα γκρινιάζουν γιατί έφυγε ο Λουτσέσκου και τους λείπει. Στο ποδόσφαιρο τα λόγια είναι εύκολα, αλλά στην πράξη είναι το θέμα τι γίνεται. Όταν έχουμε έναν καλό 17χρονο και δεν τον βάζουμε να παίξει, λέμε μόνο ότι είναι ταλέντο. Κι έπειτα κάποια στιγμή γίνεται 20 ετών και μετά λέμε ότι είναι μεγάλος, δεν έχει περιθώρια να βελτιωθεί αν παίξει. Ωραία, ο Γκαρσία δεν έχει δουλέψει σε άλλη ομάδα ως πρώτος προπονητής. Αλλά να δούμε και τους υπόλοιπους προπονητές που έχουν δουλέψει και τι έχουν καταφέρει".

Τι πιστεύεις ότι θα άλλαζε ο Γκαρσία αν ο ΠΑΟΚ προχωρούσε σε αλλαγή προπονητή και, τελικά, η δική του λύση ήταν εκείνη που θα προχωρούσε;

"Αυτό που είχε κερδίσει ο Λουτσέσκου όταν είχε βρεθεί στον ΠΑΟΚ, ήταν να φτιάξει την ψυχολογία των παικτών. Ήξερε πώς να διαχειριστεί τον καθένα ξεχωριστά αλλά και το γκρουπ συνολικά. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο η προπόνηση, καλή προπόνηση λίγο-πολύ κάνουν όλοι. Το θέμα είναι ο προπονητής με την προσωπικότητά του να φέρει κοντά τους παίκτες, όχι μόνο όσους παίζουν αλλά και εκείνους που είναι στον πάγκο ή εκτός αποστολής. Θεωρώ ότι ο Γκαρσία μπορεί να το καταφέρει αυτό. Δεν ξέρω αν θα βρεθεί στη θέση του Φερέιρα, αλλά νομίζω πως αν αυτό συμβεί θα τα καταφέρει μια χαρά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Σοκ" για Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ - Τρελό… χουνέρι, χάνει τον παικταρά - Τραβάει τα μαλλιά του!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags