Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αντώνης Πετρόπουλος: Μίλησε στο sportdog
| 2020-10-31 10:55:00

Ξέσπασμα "Πετρό": "Ντροπή στο 80’ να... - Τι γίνεται στα αποδυτήρια;" - Μήνυμα σε Κουρμπέλη-Διούδη!

του Γιώργου Κτενά
Ξέσπασμα "Πετρό": "Ντροπή στο 80’ να... - Τι γίνεται στα αποδυτήρια;" - Μήνυμα σε Κουρμπέλη-Διούδη!

Παναθηναϊκός - Αντώνης Πετρόπουλος: Την κατάσταση στον σύλλογο σχολίασε ο παλαίμαχος άσος με δηλώσεις του στο sportdog.

Με αφορμή το παιχνίδι με τον Βόλο, που ήταν το πρώτο τού Μπόλονι στην άκρη τού πάγκου των Πράσινων, ο Α. Πετρόπουλος αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που συζητιούνται γύρω από το Τριφύλλι.

"Το βάρος σε Κουρμπέλη-Διούδη - Χάνει δυνάμεις ο ΠΑΟ - Τους πήρε από κάτω ψυχολογικά"



"Όλα αρχίζουν για μια ομάδα από τα αποδυτήρια, φυσικά και με τη βοήθεια των έμπειρων παικτών. Είναι ντροπή από το 80ο λεπτό οι παίκτες να πηγαίνουν στο κόρνερ για να περάσει ο χρόνος. Θεωρώ ότι και τα παιδιά που είναι μέσα στην ομάδα, οι Έλληνες που πέφτει το βάρος για να σηκώσουν την ομάδα, όπως ο Κουρμπέλης και ο Διούδης, έχουν μεγαλώσει αρκετά. Είναι έμπειροι και πρέπει να τραβήξουν τους ξένους για να καταλάβουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει. Η αλλαγή προπονητή γίνεται για καλό τις περισσότερες φορές", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση

Το ζήτημα με τη φυσική κατάσταση της ομάδας, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το σκέλος, πώς το σχολιάζετε;

"Δεν είμαστε μέσα για να ξέρουμε τη δουλειά που γίνεται. Η αλλαγή προπονητή φέρνει και αλλαγή στην προπόνηση από τους γυμναστές. Άλλη εκγύμναση θα κάνει ο Μπόλονι, υπάρχει ένα μπέρδεμα συνήθως σε αυτόν τον τομέα όταν αλλάζει ο προπονητής. Εμείς το βλέπουμε ως εικόνα από έξω ότι χάνει δυνάμεις η ομάδα, αλλά το ρεζουμέ είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Πώς πριν από 2-3 χρόνια είχαμε τα πιτσιρίκια από την ακαδημία και έτρεχαν με καλή ψυχολογία; Τώρα φαίνεται ότι τους έχει πάρει ψυχολογικά από κάτω".

"Αυτό δημιουργεί πίεση στον Παναθηναϊκό - Για αυτό έδιωξε Ρόκα-Πογιάτος ο Αλαφούζος"

Τι μπορεί να αλλάξει ο Μπόλονι στην ομάδα;

"Είναι έμπειρος, αλλά έχει διαφορετική προσέγγιση, διαφορετικό σύστημα από τον Πογιάτος. Η ομάδα θα πρέπει να κοιτάζει παιχνίδι-παιχνίδι ξεχωριστά. Φυσικά πρέπει να αλλάξει κάτι άμεσα. Είναι πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και αυτό δημιουργεί πίεση. Από εκεί και πέρα ο προπονητής ξέρει καλύτερα, είναι πολλές ώρες με την ομάδα. Όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν".

Η επιλογή των Ρόκα-Πογιάτος φάνηκε, εκ του αποτελέσματος, ότι ήταν λάθος της διοίκησης. Για αυτό και τους απομάκρυνε. Ποια είναι η άποψη που έχετε για τον πρώην τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή της ομάδας.

"Μείνανε λίγο καιρό, τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν πίεση και κάθε μεγαλομέτοχος όπως και ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα να παλεύει, να είναι μαχητική. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι να είναι μαχητική. Αν θεώρησε ο κύριος Αλαφούζος ότι δεν ήταν μαχητική και δεν είχε αποτελέσματα η ομάδα, έπραξε ανάλογα. Πάντως στο παιχνίδι με τον Βόλο από το 80ο λεπτό ο Παναθηναϊκός πήγαινε να κρατήσει την μπάλα και να ροκανίσει τον χρόνο. Οι παίκτες έχουν ταλέντο αλλά πρέπει να μεγαλώσουν και μάλιστα γρήγορα".

"Έτσι θα αλλάξει το στάτους άμεσα - Τρεις επιθετικοί στον Παναθηναϊκό"

Τι περιμένετε στο μέλλον;

"Μόνο οι νίκες μπορούν να φέρνουν ηρεμία και χαρά. Για να αλλάξει γρήγορα το στάτους στον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Μόνο οι νίκες θα φέρουν ηρεμία. Οι νίκες σε κάνουν να έχεις ψυχολογία και να αναπνέεις ως ομάδα. Να συσπειρωθεί η ομάδα. Δεν παίζει ο κόσμος ή οι πρόεδροι. Οι παίκτες παίζουν και αυτοί πρέπει να έχουν μια ηρεμία και σιγουριά".

Τέλος, έχετε ξεχωρίσει κάποιους παίκτες από την παρουσία τους μέχρι στιγμής; Επίσης, ανάμεσα σε Μακέντα και Καρλίτος ποιον προτιμάτε ως επιθετικό;

"Τα έχουμε πει κι άλλες φορές, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε πολλά παιδιά, είναι ευχάριστο ότι παίζουν νέα παιδιά. Ο Διούδης, ο Κουρμπέλης και ο Χατζηγιοβάνης πρέπει να σηκώσουν το βάρος και το βασικό είναι να καταλάβουν και οι ξένοι τι συμβαίνει. Σε μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός χρειάζονται τρεις καλοί επιθετικοί. Το θέμα είναι να είναι μεταξύ τους καλά οι παίκτες. Το παν είναι να είναι η ομάδα καλά. Αν μέσα στα αποδυτήρια δεν είναι καλά τότε δεν θα γίνει τίποτα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός - Αντώνης Πετρόπουλος: Την κατάσταση στον σύλλογο σχολίασε ο παλαίμαχος άσος με δηλώσεις του στο sportdog.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags