Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Ρουκέτες" Κουβεντίδη: "Δεν θα αλλάξει τίποτα ο Γκαρσία - Φταίει ο Ολυμπιακός γιατί..."!
| 2020-11-01 11:30:00

"Ρουκέτες" Κουβεντίδη: "Δεν θα αλλάξει τίποτα ο Γκαρσία - Φταίει ο Ολυμπιακός γιατί..."!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ρουκέτες" Κουβεντίδη: "Δεν θα αλλάξει τίποτα ο Γκαρσία - Φταίει ο Ολυμπιακός γιατί..."!

ΠΑΟΚ: Την άποψη ότι αυτή ήταν η καταλληλότερη συγκυρία για να αναλάβει ο Πάμπλο Γκαρσία τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Γιώργος Κουβεντίδης. Ο διευθυντής της εφημερίδας "Forza" μίλησε στο sportdog για την ανάληψη καθηκόντων από τον Ουρουγουανό τεχνικό και υποστήριξε ότι δεν θα γίνουν τεράστιες αλλαγές. 

Παράλληλα, επεσήμανε πως δεδομένα όσοι αξίζουν θα πάρουν ευκαιρίες από την Κ19, ενώ επιβεβαίωσε πως θα απολαύσει πίστωση χρόνου, εξαιτίας της εκτίμησης που τρέφουν στο πρόσωπό του οι οπαδοί της ομάδας. 

Πώς προκρίθηκε η λύση Γκαρσία για αντί-Φερέιρα;

"Αυτά που κάνει τρία χρόνια στην Κ19 αλλά και πιο πριν, δείχνουν το έργο του. Γιατί δεν πήρε ξαφνικά μία ομάδα που ήταν έτοιμη και την ανέδειξε. Έχει δουλέψει από πιο κάτω. Στον ΠΑΟΚ θεώρησαν αυτήν την εποχή, πως είναι ο καταλληλότερος. Κατά καιρούς, πολλές φορές, όταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν σε πίεση, ακούστηκε το όνομα του Γκαρσία. Και το καλοκαίρι έπεσε η πρόταση, πριν παρθεί η απόφαση να συνεχίσει η ομάδα με τον Φερέιρα. Τότε κρίθηκε, πως δεν ήταν σωστή η χρονική συγκυρία. Τώρα ενδεχομένως είναι, γιατί η ομάδα αυτήν την εποχή έχει περάσει τη δύσκολη καμπή. Η ομάδα μπήκε σε ένα αυλάκι. Έχει ξεκάθαρα ποιοτικό ρόστερ. Για μένα αυτή η ομάδα μπορεί να βγάλει ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά. Αυτό μένει να φανεί και μέσα στο γήπεδο".

"Δεν βλέπω να γίνονται αλλαγές"

Θα υπάρξουν αλλαγές με την ανάληψη των καθηκόντων;

"Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Ο Γκαρσία θα ετοιμάσει την ομάδα για το ματς στο Αγρίνιο. Δεν θα κάνει βίαιες αλλαγές. Αυτά γίνονται σε μία ομάδα που είναι χάλια και πας να την επαναφέρεις. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι χάλια. Αυτό φάνηκε και στην Ισπανία. Ήταν μία χαρά. Απλώς υπήρχε και υπάρχει ένα κλίμα προς το αρνητικό, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν πέρασε την Κράσνονταρ, από την οποία αποκλείστηκε συγκυριακά. Έφυγαν επίσης κάποιοι παίκτες ή έμειναν έξω, τους οποίους ο κόσμος συνήθιζε να βλέπει χρόνια. Η ομάδα σαν ομάδα δεν είναι κακή. Κόντρα στη Γρανάδα έπαιξε καλά. Κάποια στιγμή θα παίξει και καλύτερα. Θα το έκανε και με τον Φερέιρα στον πάγκο.

Επίσης, αυτό το τρίμηνο έγιναν ήδη πολλές αλλαγές στην ομάδα. Σε αυτήν τη φάση φαίνεται πως οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν. Άλλαξε το ρόστερ. Δόθηκαν άλλα χαρακτηριστικά, παίζει πιο γρήγορο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες έχουν και πάλι πολλή ποιότητα. Την αλλαγή την έκανε ο Φερέιρα σε συνεννόηση με τη διοίκηση. Δεν έκανε του κεφαλιού του. Ήταν σχέδιο να αλλάξει η ομάδα. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, δεν χρειάζεται ο Γκαρσία να τα αλλάξει όλα. Ο Φερέιρα ήθελε να φύγει για τους δικούς του λόγους".

Ποιό σύστημα έπαιζε ο Γκαρσία στην Κ19;

"Έπαιζε κάτι παρόμοιο με την πρώτη ομάδα, ώστε οι παίκτες να προσαρμόζονται. Ό,τι έπαιζε η πρώτη ομάδα έπαιζε και η δεύτερη".

Σε επίπεδο ψυχολογίας τι θα προσφέρει η παρουσία του Ουρουγουανού;

"Πάντα οι αλλαγές προπονητών δίνουν κίνητρο και ξυπνούν μια ομάδα. Ο Γκαρσία είναι γνωστός. Βέβαια δεν είναι ο Γκαρσία-ποδοσφαιριστής. Ως προπονητής κουμάνταρε τον εαυτό του, γιατί έπρεπε να διαχειρίζεται 20-30 χαρακτήρες. Δεν είναι η προσωπικότητα που ξέραμε με την υψωμένη γροθιά που θα τη χτυπήσει στο τραπέζι. Είναι πολύ διαφορετικός, πιο ήρεμος. Μιλάει η δουλειά του... Έχει να χάσει από τον Δεκέμβριο του 2017. Και δεν είναι μόνο, ότι είναι αήττητος. Πριν αναλάβει την πρώτη ομάδα έδωσε σε αυτήν περιουσιακά στοιχεία".

Θα δούμε παίκτες από την Κ19 στην πρώτη ομάδα;

"Δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο όλοι σε αυτό το επίπεδο. Ήδη δύο είναι βασικοί στην ομάδα, ο Τζόλης και ο Μιχαηλίδης. Ο Τσιγγάρας είναι δικός του παίκτης και στα χαφ υπάρχει ανάγκη. Ο Κωσταντέλιας έκανε τη διαφορά στην Κ17, αλλά θέλει δουλειά ακόμα. Η παρουσία του Γκαρσία όμως είναι μία εγγύηση, ότι θα δοθούν ευκαιρίες  σε αυτά τα παιδιά. Τους ξέρει και όποιος αξίζει θα πάρει την ευκαιρία του. Δεν θα πάει ξαφνικά η Κ19 στην πρώτη ομάδα".

"Αυτό συνέβη λόγω του Ολυμπιακού" 

Σε παιχνίδια εντός Τούμπας που θεωρητικά ο άσος είναι δεδομένος δεν θα δώσει χρόνο;

"Αυτό με τον δεδομένο άσο δημιούργησε το κλίμα με τον Φερέιρα. Όλες οι ομάδες ποδόσφαιρο παίζουν. Ακόμα και τον Βόλο, που τον έχουν ως μικρή ομάδα, δεν τον κέρδισε ο ΠΑΟΚ, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός. Έγινε χαμός από τους οπαδούς των δύο ομάδων. Για ποιον λόγο να γίνει αυτό; Δεν παίζει ποδόσφαιρο ο Βόλος; Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Θεωρούμε σίγουρες τις νίκες. Αυτό συνέβη, γιατί πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός κέρδιζε εύκολα τους πάντες. Αυτό όμως δεν υπάρχει πουθενά. Το να μην κερδίζεις μία ομάδα θεωρητικά πιο αδύνατη δεν είναι παράξενο σε άλλες χώρες του κόσμου. Δεν γίνεται πόλεμος όπως στην Ελλάδα. Μάθαμε λάθος και αυτά τα λάθη τα πληρώνουμε. Όταν η ΑΕΚ δεν νικάει τον Ατρόμητο αρχίζει μουρμούρα για τον Καρέρα. Όταν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει τον Βόλο ο προπονητής είναι με την πλάτη στον τοίχο. Αυτά τα συμπτώματα εμείς τα δημιουργήσαμε".

Λέγεται, ότι αν υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα δεν θα υπάρξει τόσο αυστηρή διάθεση, λόγω της παρουσίας Γκαρσία. Συμφωνείς;

"Το ποσοστό αποδοχής από τον κόσμο είναι το μεγαλύτερο από τον καθένα. Οι ΠΑΟΚτσήδες τον αγαπούν για ό,τι έκανε μέχρι τώρα και σίγουρα θα του δώσουν πίστωση χρόνου. Δεν θα κριθεί αυστηρά ο Γκαρσία σε σχέση με άλλους. Αυτό είναι δεδομένο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπαίνει στη "μάχη" ο Γκαρσία - Έτσι κατεβάζει τον ΠΑΟΚ στην "πρώτη" του - Το περίμενες;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags