Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αποκλειστικό βίντεο με το πουλέν Γκαρσία! Κλώνος Μέσι - Τον ήθελε η Μπάρτσα! Bράχος με κορωνοϊό
| 2020-11-01 14:30:00

Αποκλειστικό βίντεο με το πουλέν Γκαρσία! Κλώνος Μέσι - Τον ήθελε η Μπάρτσα! Bράχος με κορωνοϊό

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αποκλειστικό βίντεο με το πουλέν Γκαρσία! Κλώνος Μέσι - Τον ήθελε η Μπάρτσα! Bράχος με κορωνοϊό

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ο προπονητής που θα αντικαταστήσει τον Άμπελ Φερέιρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός επιστρέφει στην πρώτη ομάδα, έχοντας μεγάλη παρακαταθήκη το έργο του στις Ακαδημίες και δη την Κ19 με την οποία μετρά ένα ασύλληπτο αήττητο σερί τριών χρόνων. Συν τοις άλλοις η αγαπημένη προσωπικότητα των οπαδών του Δικεφάλου του Βορρά έχει ήδη αναδείξει ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας, οι οποίοι αγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία, όπως ο Τζόλης και ο Μιχαηλίδης.

Είναι δεδομένο όμως, ότι με τον Γκαρσία στον ασπρόμαυρο πάγκο, περισσότερα «παοκτσάκια» των Ακαδημιών θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους στην πρώτη ομάδα και να επιβεβαιώσουν αυτό που σιγοψιθυρίζεται στις ποδοσφαιρικές πιάτσες, ότι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει τις καλύτερες Υποδομές στην Ελλάδα.

Τον ήθελαν Μπαρτσελόνα και Φούλαμ

Αναμφισβήτητα, μεγάλες πιθανότητες να ανέβει στην πρώτη ομάδα και να δείξει το ταλέντο του έχει ο παίκτης που αυτήν τη στιγμή ηγείται της Κ19 του ΠΑΟΚ. "Από πίσω έρχονται παίκτες όπως ο Κωσταντέλιας", είχε σημειώσει με στόμφο στο sportdog σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γιώργος Καραγιάννης, ρεπόρτερ του metrosport.gr.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, για τον οποίο έχει χυθεί ήδη αρκετό μελάνι. "Ο ΠΑΟΚ έχεις στις Ακαδημίες του έναν… κλώνο Μέσι", είχε δηλώσει στην εκπομπή "Αδέσποτοι", του sportdog, στον Alpha 98,9 ο Σταύρος Κόλκας.

Η φήμη του έχει ξεφύγει των ελληνικών συνόρων! Ο μικρός είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και της Φούλαμ, ενώ ο Ματιέ Γκόμες, πρώην αμυντικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ και νυν ατζέντης τον αποκάλεσε σε δηλώσεις του ως φαινόμενο. "Πιστεύω ότι θα είναι το επόμενο μεγάλο ταλέντο στην Ευρώπη και θα τον συζητάμε σε τρία χρόνια από τώρα", είχε σημειώσει μεταξύ άλλων. Το sportdog είχε καταπιαστεί από τον Σεπτέμβριο με την περίπτωσή του.

Στοιχεία σύγχρονου ποδοσφαιριστή

Είναι ένα χαφ με ανεπτυγμένο ποδοσφαιρικό IQ και χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Βλέπει γήπεδο και διαβάζει τον αντίπαλο. Έχει τη δυνατότητα να πασάρει σε μικρούς χώρους, ατομική ενέργεια και μεγάλη αντίληψη.

Φέτος έχει σημειώσει αξιόλογα στατιστικά με την Κ19 του ΠΑΟΚ. Σε 6 αγώνες έχει σκοράρει 5 γκολ και έχει μοιράσει 6 ασίστ σε συμπαίκτες του. Ο Κωσταντέλιας είναι διεθνής και η άποψη που έχουν στις εθνικές ομάδες για αυτόν είναι εξαιρετική.

Εδώ και μήνες ο 17χρονος ποδοσφαιριστής δουλεύει ασταμάτητα για τη βελτίωσή του στον τομέα της δύναμης και της φυσικής κατάστασης. Ειδικά μέσα στην καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ο μικρός έδωσε πολύ μεγάλη βαρύτητα στη διόρθωση των αδυναμιών του. Ο παίκτης έχει καταλάβει τι χρειάζεται για να ενισχύσει το σώμα του και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ποδοσφαίρου σε επίπεδο ανδρών.

Συστηματική δουλειά μέσα στην καραντίνα

Μάλιστα, το sportdog ανακάλυψε βίντεο από τον περασμένο Μάιο, λίγο πριν αρθεί το καθολικό lockdown. O νεαρός ποδοσφαιριστής φαίνεται να δουλεύει στην άμμο σε παραλία κοντά στη γενέτειρά του, τον Βόλο. Η δουλειά γίνεται σε συνεργασία με τον γυμναστή Βασίλη Τολιούδη, ο οποίος εφαρμόζει ασκήσεις, ώστε να ενισχυθεί το ήδη αναπτυγμένο στοιχείο του Κωσταντέλια, το οποίο τον κάνει μοναδικό στο χορτάρι, την ταχύτητα σκέψης.

Η πρόοδος έχει ήδη γίνει εμφανής στο σώμα του πιτσιρικά, όχι τόσο στην εμφάνισή του, όσο στη χρησιμοποίησή του στο παιχνίδι. Ο Κωσταντέλιας είναι από τους γρηγορότερους παίκτες στην αλλαγή κατεύθυνσης με αποτέλεσμα να δίνει άλλη διάσταση στην ντρίπλα του. Δύσκολα μπορεί κανείς να του αποσπάσει τη μπάλα χάρη στη δυναμική που έχει αποκτήσει ο κορμός του, η οποία ενισχύει την τεχνική του.

Ο σωματικός όγκος αναπτύσσεται με προσοχή στο κορμό ούτως ώστε ο Γιάννης να είναι βράχος, αλλά όχι με τους όρους της δεκαετίας του '90. Οπότε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα δούνε έναν ποδοσφαιριστή προερχόμενο από τις Ακαδημίες, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του θα είναι σταθερός, γρήγορος και με μεγαλύτερη αντοχή, ώστε να καταπίνει αθόρυβα πολλά χιλιόμετρα και να βοηθά όχι μόνο στην επιθετική ανάπτυξη αλλά και στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags