Facebook Pixel Sportdog.gr | Άρθρο-φωτιά: Ιβάν ξεμπρόστιασε τον ρέκορντμαν των κατασχέσεων, μόνο εσύ μπορείς!
| 2020-11-04 19:38:00

Άρθρο-φωτιά: Ιβάν ξεμπρόστιασε τον ρέκορντμαν των κατασχέσεων, μόνο εσύ μπορείς!

Sportdog Team
Άρθρο-φωτιά: Ιβάν ξεμπρόστιασε τον ρέκορντμαν των κατασχέσεων, μόνο εσύ μπορείς!

Η αρχή των προσωπικών δεδομένων δυστυχώς προστατεύει μαζί με τις επιβεβλημένες περιπτώσεις και κάποιες άλλες που ξεπερνούν τα όρια και του γράμματος και του πνεύματος της διάταξης, προκαλώντας όπως είναι επόμενο το κοινό περί δικαίου αίσθημα. 

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας στο Metrosport.gr

Μια από αυτές τις σκανδαλώδεις υποθέσεις που ήρθαν στο φως ύστερα από αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «Δίκης» είναι αυτή που αφορά τον ιδιοκτήτη ομάδας της Σούπερ Λίγκα, σε βάρος του οποίου υπάρχουν κατασχέσεις για οφειλές που ξεπερνούν τα 26 εκατομμύρια ευρώ! 

Οπως είναι επόμενο αλλά και λογικό, από τη στιγμή που ο αριθμός των ιδιοκτητών των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας είναι περιορισμένος, δίνει την ευκαιρία τόσο στην κοινή γνώμη όσο και όσων κινούνται συγκεκριμένα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να υπάρχει, να διαιωνίζεται και να συγκαλύπτεται μια τόσο κραυγαλέα περίπτωση, με τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη να κινείται άνετα, προσπερνώντας αντίστοιχες αρχές και διατάξεις θεσμοθετημένων οργάνων, οι οποίες όπως είναι φυσικό δεν επιτρέπουν τέτοιες τερατώδεις εκτροπές και παρεκκλίσεις. 

Περιοριζόμενοι επίσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, μπορούμε να πούμε ότι υπάχουν επιτροπές όπως κυρίως αυτή της Δεοντολογίας, οι οποίες έχουν υποχρεώση με τη σειρά τους να προστατεύσουν το ίδιο σοβαρές υποθέσεις και αρχές όπως είναι η αντίστοιχη που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Λέγεται και υποστηρίζεται πως υπάρχει πιθανότητα μέσα στο απίστευτο αυτό ύψος – στον πακτωλό των εκατομμυρίων των κατασχέσεων – να υπάρχουν περιπτώσεις που αφορούν πιθανές κρατικές επιχορηγήσεις στην ομάδα του συγκεκριμένου ρέκορντμαν των κατασχέσεων. 

Απορίας άξιον λοιπόν είναι πως διατηρούνται τα στεγανά σε μια τόσο «προβεβλημένη» έστω και χωρίς το όνομα του πολυπράγμονα ιδιοκτήτη προκλητική υπόθεση. Πιθανότατα ο φόβος να μπλέξει κανείς σε δικαστικές διαμάχες και αποζημιώσεις που μπορούν να προκύψουν, με την αποκάλυψη του ονόματος να είναι το φρένο που διατηρείται ακόμη η ανωνυμία. 

Επειδή όμως ο Ιβάν ήταν αυτός που δεν λογάριασε τίποτα όταν καθάρισε τον χώρο, γκρεμίζοντας την θρυλική παράγκα, να έχει και αυτή τη φορά ένα παρόμοιο ισχυρό κίνητρο αν αποφασίσει να ασχοληθεί με το θέμα και με τη γνωστή αποφασιστικότητα του να δώσει ένα τέλος στο θέατρο του παραλόγου που παίζεται στην συγκεκριμένη περίπτωση, αποκαλύπτοντας το ποιος είναι (όποιος κι αν είναι) ο ιδιοκτήτης που με 26 εκατομμύρια ευρώ κατασχέσεις συνεχίζει σαν να μην συμβαίνει τίποτα να έχει λόγο σε αποφάσεις που αφορούν όχι μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και που προκαλούν την κοινή γνώμη.

ΥΓ1: Στην αγωνιστική που πέρασε είχαμε τον Άρη να διατηρεί την πρωτοπορία, τον ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο να περνά νικηφόρα από το Αγρίνιο, τον Παπαπέτρου να σπρώχνει την ομάδα (τη δική του και του πατέρα του) για να αποφύγει το έμφραγμα και την νέα επιτυχία της ευχάριστης φετινής έκπληξης, με τον ΠΑΣ να παίρνει ένα μεγάλο διπλό. Ηταν ομολογουμένως ένα πολύ ενδιαφέρον αγωνιστικό Σαββατοκύριακο.

ΥΓ2: Είχαμε επίσης και την αδιόρθωτη NOVA με τον εντεταλμένο της στο παιχνίδι του Αγρινίου να δίνει το δικαίωμα στον αμετανόητο Κούγια και στον μονίμως τραμπουκίζοντα Καραπαπά να «συνεργάζονται» άψογα σε κάποιες κατάπτυστες δηλώσεις τους, για τις οποίες ασφαλώς έχει υποχρέωση να επέμβει άμεσα ο Αθλητικός Εισαγγελέας. Ο Παναιτωλικός αντέδρασε με μια ανακοίνωση άκρως θυμοσοφική και υπαινικτική με τον τίτλο: «Γιατί σκούζει η χήρα στο κρεβάτι;», την οποία θα διαβάσετε σε άλλες στήλες τη εφημερίδας. Αλήθεια ο επίσημος ΠΑΟΚ ως πότε θα ανέχεται τον Αλέκο;

ΥΓ3: Κανά δύο υποστηρικτές της NOVA που προέκυψαν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Κάποιος που μας είναι ιδιαίτερα συμπαθής, θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί πως αδικεί τον εαυτό του με το να αγωνίζεται να συνηγορεί υπέρ ενός συνδρομητικού καναλιού που συνεχίζει τις προκλήσεις του.

ΥΓ4: Ο Μάτος άνοιξε λογαριασμό με γκολάρα στο πρώτο του παιχνίδι. Όσο για εκείνους που ακόμη προσπαθούν να φιλοτεχνήσουν το πορτρέτο του αποδράσαντος Πορτογάλου, τους αφιερώνω την πολύ εύστοχη απάντηση του Στέλλιου Γρηγοριάδη σε μια δήλωση του Αμπέλ ο οποίος είπε ότι «κάτι μου βρήκε η νέα ομάδα και με θέλει». Ο έμπειρος δημοσιογράφος απάντησε λέγοντας πως πράγματι κάτι του βρήκε η Παλμέιρας κι αυτό δεν είναι άλλο από το ότι έχει έναν αετό μάνατζερ, διότι διαφορετικά δεν θα έφευγε από την μπροστινή πόρτα της Τούμπας ημέρα, αλλά…

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags