Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα ρεκόρ της 3ης αγωνιστικής του Europa League! Έγραψε ιστορία η αντίπαλος της ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2020-11-06 13:51:00

Τα ρεκόρ της 3ης αγωνιστικής του Europa League! Έγραψε ιστορία η αντίπαλος της ΑΕΚ

Sportdog Team
Τα ρεκόρ της 3ης αγωνιστικής του Europa League! Έγραψε ιστορία η αντίπαλος της ΑΕΚ

Ρεκόρ και αριθμοί με ενδιαφέρον στην στατιστική του ποδοσφαίρου, καταγράφηκαν στη χθεσινή -με 93 γκολ- 3η αγωνιστική στο Europa League.

Τα κυριότερα από αυτά, όπως τα συγκέντρωσε και παρουσίασε η βρετανική εταιρεία ανάλυσης αθλητικών στοιχείων Opta Sports, είναι:

2 - Ο Γιουσούφ Γιαζίτσι της Λιλ είναι ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της διοργάνωσης που σημείωσε δύο εκτός έδρας χατ-τρικ σε μία μόνο σεζόν.

15 - Η Άρσεναλ έχει νικήσει σε 15 από τους 21 αγώνες σε ομίλους Europa League (4 ισοπαλίες και 2 ήττες), τουλάχιστον έξι περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα από τη σεζόν 2017/18.

4 - Η Λέστερ σημείωσε τέσσερα γκολ σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα για πρώτη φορά από τον πρώτο της αγώνα στην Ευρώπη, όταν νίκησε 4-1 την Γκλέναβον στο Κύπελλο Κυπελούχων το 1961.

14 - Από την αρχή της περασμένης σεζόν, ο Μπουκάγιο Σακά της Άρσεναλ έχει καταγράψει 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο έφηβο για μια ομάδα της Premier League, αυτό το χρονικό διάστημα.

2 - Η Άρσεναλ επωφελήθηκε από δύο αυτογκολ σε ένα μόνο παιχνίδι για πρώτη φορά από τότε που νίκησε τη Σουόνσι 4-0 τον Ιανουάριο του 2017.

5 - Ο Κέλετσι Ιχεανάτσο έχει συμμετάσχει σε πέντε γκολ, στις δύο αναμετρήσεις που ήταν βασικός στο Europa League (3 γκολ, 2 ασίστ) για τη Λέστερ αυτή τη σεζόν.

1 - Το γκολ της Μόλντε στην Άρσεναλ προήλθε από το πρώτο σουτ της νορβηγικής ομάδας στον αγώνα.

3 - Η Ρέιντζερς δέχτηκε τρία γκολ σε έναν αγώνα υπό τον Στίβεν Τζέραρντ για τέταρτη φορά σε 133 αγώνες, με τρεις από αυτούς να εντάσσονται στο πλαίσιο του Europa League.

15 - Το τρίτο γκολ της Τότεναμ, σημειώθηκε από τον Σον μόλις 15 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα ως αλλαγή.

12 και 10 - Ο Χάρι Κέιν έχει πετύχει γκολ (12) κι έχει μοιράσει ασίστ (10) σε όλους τους αγώνες της ομάδας αυτήν την σεζόν, μόλις στην 13η εμφάνισή του.

88 - Υπήρχαν μόλις 88 δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ του αυτογκόλ του Ντιόγκο Γκονσάλβες, ο οποίος ισοφάρισε (1-1) για την Ρέιντζερς στην Λισαβόνα απέναντι στην Μπενφίκα και του Γκλεν Καμαρά που έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στους Σκωτσέζους.

200 - Ο Χάρι Κέιν σημείωσε το 200ο του γκολ για την Τότεναμ, και έγινε ο τρίτος παίκτης που έφτασε στο ορόσημο αυτό για τον αγγλικό σύλλογο. Ήταν μάλιστα το 100ο του εκτός έδρας για τους «πετεινούς».

1:00 - Το αυτογκολ του Κόνορ Γκόλντον (Ρέιντζερς) για λογαριασμό της Μπενφίκα μετά από 60 δευτερόλεπτα είναι το γρηγορότερο αυτογκόλ που έχει σημειωθεί ποτέ στο Europa League (από το 2009-10).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags